Děkujeme za pochopení.
P91e65t91r 50K95o81r76e40c93k75y
Filipe, chápu Vás, ale jako zákazníkovi mi tato situace vyhovuje....
F21i70l27i53p 95V75r84a95c95o59v87s50k29ý
Zdravím, mě který potřebuje prodávat jídlo ale také novou podobu hospod nekritizuji, jen konstatuji :) Díky za návštěvu...
J93a41n 86M64r26k79v49i16č94k48a
Mě osobně je trochu líto, že zmizela móda pivní desítky. Hodně hospod dnes nabízí jedenáctku jako minimum. A ty malé pivovary, aby pivo mělo trochu pitelnou chuť, vyrábějí minimálně dvanáctistupňová piva.
Je to asi můj problém, ale já mám rychlou žízeň. Když mě jednou týdně manželka pustí do hospody, vypiju za večer 8 až 10 piv. A je dost rozdíl jestli to je jen desítka, nebo pivo více stupňové.
Nedávno jsem byl na srazu s průmyslovkou. Točili tam pouze pivo, dvanáctku, nějakého malého noname pivovaru. Na chuť bylo trochu sladké, ale jinak šlo. Vypil jsem svých osm piv a celou noc jsem trpěl s křečema v břiše s nohama zaťatých v pěsti.
Na druhou stranu minulý rok jsem byl s rodinou na dovolené v kempu u Plzně. Tak dobrej gambáč desítku, jsem nikde jinde po republice nepil. Ve většině hospod republiky je gambáč spíš podřadný pivo. Ale v tý Plzni jsem nenašel výčep kde by měli špatný pivo. A snad všechny plzeňské výčepy patrioticky točili pouze plzeňské pivo (Urquell / Gambirnus). Plzeň je vůbec krásný město a nejen kvůli pivu. Byla to krásná dovolená.
J77a87n 98Z80á12t67u22r71e61c96k98ý
Malé pivovary vyrábějí minimálně dvanáctky? Tak to si dovolím říci, že je možná nějaký lokální problém ve Vašem bydlišti, protože podle mých zkušeností se desítky dostanou běžně. A kdyby malý pivovar nedělal destíku, pak alespoň jedenáctku dělá určitě. Myslím že se opravdu málokdy stává, že by začínal až dvanáctkou.
J74a58n 21Z23á53t42u48r28e67c53k63ý
Prilis nechapu, proc nazyvate monipivovary modou, kdyz tady funguji uz minimalne 10 az 15 let. Moda je obvykle jen kratkodoba zalezitost. Pravda je, ze nektera piva z minipivovaru jsou horsi i nez prumyslova, ale v eamci objektivity byste mel rict, ze mnoho minipivovarskych piv je jednoznacne lepsichba chutnejsich. A tezka piva, pokud jimi myslite patnactky a vyse, nejsou na celovecerni poijeni delana, jsou na chut, kdy prijdou vhod jako laskomina v celovecernim programu, treba ve dvou kouscich.
M50i45l96a19n 18Š26e60l60i54g68a
Poslednich 7 let piju zasadne piva z minipivovaru a musim rict, ze minipivovar rozhodne neni nejaka svata zaruka kvality. Jsou pivovary jejichz piva mi z 90 % vubec nechutnaji a jine, ktere jsou pro me az na vyjimky jednotlivych sarzi zase naprosty prumer, co se da vypit, ale kdyz je cokoliv jineho, tak si to nedam. A nebo taky muze mit sladek jine chute a to, co mu prijde dobre, neprijde dobre mne...
Velky pivovar ma navic vyhodu v tom, ze je vsechno zautomatizovane a kazda varka je +/- stejna, zatimco v minipivovaru se casteji stava, ze se nejaka varka nevyvede (tim nemyslim, ze je pivo zkazene, ale objevi se vice ci mene zavazne senzoricke vady, nebo proste chutna "jinak" nez by melo)... Bohuzel ji i tak vetsinou poslou dal, protoze to jsou ztraty, ktere si muze malokdo dovolit. Uz se mi nekolikrat stalo, ze jsem takhle sel na sve oblibene pivo z nejmenovaneho minipivovaru a nemohl ho ani dopit, jak bylo "divne".
J26i32ř48í 65S96c94h81m37i82d87t
Karma i když asi i to levné láhvové má také svůj vliv, tak jak říkáte pořád je prostor, jak tomu čelit a co já chodím do svých oblíbených, tak radši zamlouvám stůl dopředu, jelikož tam často bývá plno.
I35v52a30n 28M82i75n51á72ř
Nikdy jsem nepochopil, proč by kuřáci nemohli mít ve svém okolí nějakou tu hospůdku, kde by si mohli k pivu zapálit. Dnes, kdy jsou až ostentativně ochraňovány veškeré menšiny - nikomu nevadí, že kuřáci jsou vytlačeni až na samý okraj společnosti. ... "Jsem nekuřák".
F47i10l86i36p 93V23r46a62c82o92v59s95k20ý
Je to tak, díky za návštěvu
R11a52d40i58m 35P71o56l55á46š65e90k
No, hospodám spíš kope hrob doba. Za socíku a krátce po socíku hospody živili štamgasti, co každý den dali několik piv a ráno normálně vstali a šli do práce. I třeba klidně jako traktoristi nebo řidiči vysokozdvižných vozíků nebo jeřábníci a podobní. To dnes pominulo, protože tito lidí by dnes tak druhý měsíc v práci nadýchalí, bo trubičky a indikátory na alkohol jsou dnes levné a šli by na ulici. A díky vzhledu daného dlouhodobými návštěvami hospod by se dnes už jen velmi těžko dostávali přes 25 leté personalistky k jiné práci.
Pominula už i další početná skupina, která dříve živila hospody a sice nezaměstnaní a trvalí brigádníci na krátkodobých jobech, stejně tak jako ve vyloučených oblastech lidi dlouhodobě na sociálních dávkách. Tito lidi už hodně vymřeli, případně se sociální dávky v absolutní hodnotě snížily tolik, že se to už nedá.
Hospody dnes živí hlavně turisté, potom "sváteční "štamgasti, kteří přijdou do hospody zapařit jednou za čas. A těch je o hodně míň, což znamená méně hospod a jednak vyžadují vyšší kvalitu a menší kvantitu.
J53a81r88o37s35l29a43v 21Ř88e76z86n76í33k
na západě stojí v restauraci pivo mnohonásobně více než když hoo koupíte v Aldi v plechovce nebo láhvi
J10a89r69o56s13l93a26v 11Ř44e95z52n39í84k
To je sna d jasné....práce začíná být strašně drahá jako na západě...restaurace musí z něčeho žít...to není jako za komunismus, kdy bylo pivo ale i jídlo stejně levné, když to člověk koupil v obchodě či restauraci....šel jsem nedávno do pandy, taková čínsko-vietnamská kuchně, stekjné menu před rokem 130 kč, dnes 230 kč, za komunistů max. 15 korun
J47a47r15o66s27l30a32v 88Ř97e57z68n96í46k
restaurace se stává luxusem jako na západě, snad jen tzv. polední menu pro pracující se snaží být levnější ale už to taky zvedají
H36o21r34s76t 23A95n87t14o96n 35H18a78s39l79b70a20u19e84r
Filipe, Plzeňáky jsem důkladně poznal v libereckém učilišti, od jisté doby se už ve zralém věku jednou za rok sejdeme v nějaké hospůdce na kus žvance, pivko a pokec. Tobě
- Počet článků 649
- Celková karma 24,72
- Průměrná čtenost 2130x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...