Děkujeme za pochopení.
L13u18m71í36r 32V64i26t29h79a
Řezník u nás v ulici bral od našeho táty klobásy a salám, který udil. Zhodnocoval tak peníze, které získal prodejem balícího papíru. Za týden ho, podle vlastních slov, prodal 14 kg, samozřejmě za cenu masa...
Ty klobásy a salám pochopitelně prodával jen prověřeným známým. :-)
K20a67r21e56l 30D93r65o48b81n21ý
V bodu A máte naprostou pravdu, naštěstí tihle noví majitelé uměli "podnikat" jen postaru, tak velmi brzo většinou zkrachovali. A ještě k té kávě, přidávala se soda do sušeného logru, líp to napěnilo. A myslivec stál 10kčs, Koňak 60. Kdo by poznal rozdíl.
R27o17m75a33n 86E97n94d39e37r87s
Kdepak, řezník měl za krámem šedivýho trabanta a babička ho ještě politovala, jak to má těžký:))
J46a24k90u41b 93K57n95e58c29h68t21o32v29s70k45ý
Zeptejte se na to otce Markéty Pekarové. Byl řezník.
L55u56d11v42í31k 44S63m55ý85k34a12l
Stačí porovnat podmíru piva za 3,90 Kčs s podmírou u piva za 70 Kč, a hned máte porovnání mezi šizením v restauracích za socialismu a dnešním "pseudokapitalismu" u nás.
J37i83ř84í 38B36o34č87e41k
Tuzemak a Key rum. Cinzano a Metropol. Ředění džusu nebo hořčice. I na oblohach se dalo dobře vydělat
P42e95t76r 79Š61i72n97d16e28l23á98ř
Pouze s poznámkou "malého detailu". Tehdejší rum /dnešní tuzemák/ měl 40 procent a Key rum 52 procent alkoholu. A ten naředit, aby to nikdo nepoznal, šlo jen stěží.
J87a14n 87T40r50n92k96a
To ješte nic neni , rád vzpomínám na prasáckého kuchaře z jedné podzámecké restaurace,co kradl jako straka ( to je ale samozřejmé), co si za celý den neumyl ruce ani po použití WC, či jiné činnosti a když přijel nemecký autobus z turisty ( a že jich tam bylo) tak se jim šťastně a zlomyslně vymočil do polévky. No a protože byl i zlý a primitivní, tak se tím ještě po směně chlubil. Budiž mu zeme lehká !
F52i81l68i14p 16V91r30a21c73o89v41s85k43ý
Ale když už se sem tam politika stejně zatáhla, dovolím si ještě dvě poznámky.
1) Dodneska se pořád zaobývám otázkou, zda se u nás nemohlo přeci jen privatizovat jinak. V Malé privatizaci mraky hospod, restaurací a ostatních pohostinských zařízení skončilo v rukou právě těch kdo si v nich na ně nakradli .Další značnou část kupují veksláci... Poznamenalo to celou porevuluční dekádu. A podle mě to ruku v ruce s nedůsledným vypořádání se s komunistickým režimem ( a tím rozhodně nemyslím žádné šibenice, nebo lágry) ovlivňuje naše životy doposud.
2) Bětšinou asi netušíte, kolik sil uklízení toho chlívku po těch hochštaplerech stojí. Ale jsem hrdej, že jsem toho součástí a že se to daří. Úroveň našeho a spřízněných řemesel šla po roce 2000 nahoru tak, až jsem tomu chvílemi nevěřil. A nostalgické vzpomínky na to, kde jsem se dobře najedl i předtím nic z toho nezpochybňují. Taky jsem měl své oblíbené podniky. Celek však stál za prd, počínaje hygienou a konče tím co nám ládovali na talíř.
R87i38c48h78a76r49d 69K33r38á45l
Dodnes si pamatuju školení "pingla" na botelu Albatros: Martini za 17,60, s citronem 19,80 a s ledem 23,10. Nedivím se, že pak kompletní kuchyňské osazení disponovalo jedněmi z prvních videorekordérů (tehdy za 35 000).
R41a85d39k24a 32P95o53k86o42r37n82á
Měla jsem v rodině hospodského tak vím, že máte pravdu. A taky že nejvíc se vydělávalo na pivech, ono zase tolik lidí tenkrát na obědy nebo večeře do restaurace nechodilo. Řekla bych, že restaurace si kvalitu vzhledem ke konkurenci už hlídají. Mě nyní zklamaly výrobky z Opavie, máslové sušenky, věnečky piškoty...ty mají do původní kvality hodně daleko.
V87l59a36d71i72m69i52r 85H41o37l80y
Vzpomněl jsem si na p. Kodeta ve filmu Vrchní prchni.
Chuťově rozdíl nepartnej, cenově značnej.
- Počet článků 645
- Celková karma 24,85
- Průměrná čtenost 2144x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...