Děkujeme za pochopení.
L53u89m93í70r 31V35i29t92h15a
Řezník u nás v ulici bral od našeho táty klobásy a salám, který udil. Zhodnocoval tak peníze, které získal prodejem balícího papíru. Za týden ho, podle vlastních slov, prodal 14 kg, samozřejmě za cenu masa...
Ty klobásy a salám pochopitelně prodával jen prověřeným známým. :-)
K32a14r35e41l 23D78r55o96b53n18ý
V bodu A máte naprostou pravdu, naštěstí tihle noví majitelé uměli "podnikat" jen postaru, tak velmi brzo většinou zkrachovali. A ještě k té kávě, přidávala se soda do sušeného logru, líp to napěnilo. A myslivec stál 10kčs, Koňak 60. Kdo by poznal rozdíl.
R34o88m69a79n 79E67n96d30e82r35s
Kdepak, řezník měl za krámem šedivýho trabanta a babička ho ještě politovala, jak to má těžký:))
J19a37k69u95b 93K43n66e93c69h79t96o76v83s17k98ý
Zeptejte se na to otce Markéty Pekarové. Byl řezník.
L32u44d16v60í47k 27S94m76ý11k80a12l
Stačí porovnat podmíru piva za 3,90 Kčs s podmírou u piva za 70 Kč, a hned máte porovnání mezi šizením v restauracích za socialismu a dnešním "pseudokapitalismu" u nás.
J19i24ř12í 34B15o46č67e95k
Tuzemak a Key rum. Cinzano a Metropol. Ředění džusu nebo hořčice. I na oblohach se dalo dobře vydělat
P43e38t46r 78Š22i61n37d73e21l56á15ř
Pouze s poznámkou "malého detailu". Tehdejší rum /dnešní tuzemák/ měl 40 procent a Key rum 52 procent alkoholu. A ten naředit, aby to nikdo nepoznal, šlo jen stěží.
J62a80n 56T33r89n69k44a
To ješte nic neni , rád vzpomínám na prasáckého kuchaře z jedné podzámecké restaurace,co kradl jako straka ( to je ale samozřejmé), co si za celý den neumyl ruce ani po použití WC, či jiné činnosti a když přijel nemecký autobus z turisty ( a že jich tam bylo) tak se jim šťastně a zlomyslně vymočil do polévky. No a protože byl i zlý a primitivní, tak se tím ještě po směně chlubil. Budiž mu zeme lehká !
F18i23l59i68p 24V91r60a57c78o66v54s90k39ý
Ale když už se sem tam politika stejně zatáhla, dovolím si ještě dvě poznámky.
1) Dodneska se pořád zaobývám otázkou, zda se u nás nemohlo přeci jen privatizovat jinak. V Malé privatizaci mraky hospod, restaurací a ostatních pohostinských zařízení skončilo v rukou právě těch kdo si v nich na ně nakradli .Další značnou část kupují veksláci... Poznamenalo to celou porevuluční dekádu. A podle mě to ruku v ruce s nedůsledným vypořádání se s komunistickým režimem ( a tím rozhodně nemyslím žádné šibenice, nebo lágry) ovlivňuje naše životy doposud.
2) Bětšinou asi netušíte, kolik sil uklízení toho chlívku po těch hochštaplerech stojí. Ale jsem hrdej, že jsem toho součástí a že se to daří. Úroveň našeho a spřízněných řemesel šla po roce 2000 nahoru tak, až jsem tomu chvílemi nevěřil. A nostalgické vzpomínky na to, kde jsem se dobře najedl i předtím nic z toho nezpochybňují. Taky jsem měl své oblíbené podniky. Celek však stál za prd, počínaje hygienou a konče tím co nám ládovali na talíř.
R25i21c13h87a15r68d 81K35r64á67l
Dodnes si pamatuju školení "pingla" na botelu Albatros: Martini za 17,60, s citronem 19,80 a s ledem 23,10. Nedivím se, že pak kompletní kuchyňské osazení disponovalo jedněmi z prvních videorekordérů (tehdy za 35 000).
R13a89d34k95a 29P37o66k78o44r45n12á
Měla jsem v rodině hospodského tak vím, že máte pravdu. A taky že nejvíc se vydělávalo na pivech, ono zase tolik lidí tenkrát na obědy nebo večeře do restaurace nechodilo. Řekla bych, že restaurace si kvalitu vzhledem ke konkurenci už hlídají. Mě nyní zklamaly výrobky z Opavie, máslové sušenky, věnečky piškoty...ty mají do původní kvality hodně daleko.
V82l45a74d24i54m27i64r 81H70o28l29y
Vzpomněl jsem si na p. Kodeta ve filmu Vrchní prchni.
Chuťově rozdíl nepartnej, cenově značnej.
- Počet článků 651
- Celková karma 24,81
- Průměrná čtenost 2124x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...