Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ja verím tomu, že sa poučíte a nepôjdete slovenskou cestou...k tomu, čo píšete vo Vašom sviežom blogu, niet čo dodať... Mne jeden známy, zhodou okolností je to kňaz, hovoril, že stále nedokáže porozumieť tomu, prečo sú ľudia nepoučiteľní..... krásny jarný deň i týždeň Vám želám.:-):-)

3 0
možnosti
Foto

R^Militantním progresivistům nejde o pouhou korekci používaných výrazů, jde jim o ovládnutí našeho myšlení. Budou nám chtít nejen nařizovat co smíme a nesmíme číst, budou nám nařizovat co si smíme a nesmíme myslet.:-(:-(:-(

Vašek

15 0
možnosti
Foto

Hej, to mi pripomína už dačo a to bývalý režim, ktorí som zažila ako decko.

5 0
možnosti

Já si také myslím, že naše společnost začíná být až příliš "korektní". Špatný je Karl May, teď Agatha Christie... všechna díla vznikají v určité době, v určitém společenském klimatu, v určitých podmínkách. Co platilo před sto lety je dnes minulostí. Jenomže takovýmhle upravováním děl jednoznačně špičkových autorů pohled na minulost křivíme. Osobně si myslím, že takováta "úprava" originálních děl (pochopím, že něco takového je možné v drobet "korektnějším" překladu), by měla být především záležitostí držitelů autorských práv, kteří by jí měli učinit jednoznačnou přítrž.

Proč, do háje zelenýho, nemůže nechat dnešní vydavatel literární dílo tak, jak je, a ať si na úvod klidně napíše, že v tom a tom směru se na to dnes díváme jinak. Nebo někdo se na to dívá jinak, mne osobně Karl May ani Agatha Christie v nejmenším neuráží. O naše děti bych se pak nebál vůbec - ty totiž v podstatě nečtou.

4 0
možnosti
Foto

Píšete, že "Starý zákon se do dnešní doby moc nehodí. Mohl by citlivější duše poškodit". Přiznejme si, že k nim svým způsobem patříte i Vy. Vždyť celá naše "názorová válka" byla v podstatě založena na tom, jestli se do naší doby hodí nebo nehodí ve Starém zákoně popsaný stvořitelský řád - v našem sporu se to týkalo konkrétně homosexuálních vztahů, které jsou ve SZ jasně definovány.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den pane Stejskale. Naše spory jak říkáte jsou z mého pohledu o přijetí a empatii , samotný obsah toho, čemu říkáme křesťanství. Jelikož žijeme ve zcela rozdílných světech, nehodlám znovu upadnout do diskuze která nikam nevede.

9 0
možnosti
VF

Filipe, pokusy o přepsání Bible už tu byly.

Čas ukáže, zda se pokorně nevrátíme k originálům děl ve všech oblastech kultury. Dourám, že včas zjistíme, že utlačovat a diskriminovat "většinu" na úkor různých "menšin" není cesta vpřed.

Připomíná mi to údajná slova Gustava Husáka na jednom ze sjezdů KSČ: "Ještě nedávno jsme stáli na pokraji propasti. Nyní jsme udělali velký krok vpřed!"

Zdravím a přidávám karmu.

5 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu . Já si myslím, že ve výjjimečných případech může mít tzv. pozitivní diskriminace dobrý dopad. Ale to se musí vážit na lékárnických vahách, ne házet vidlemi na valník.

2 0
možnosti
  • Počet článků 645
  • Celková karma 25,15
  • Průměrná čtenost 2144x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik