Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Landšmíd-veľká konzerva, naše internátne jedlo na rôzne spôsoby...:-):-) Pekný víkend želám:-)

2 0
možnosti
Foto

Lančmít nás jednou vypekl na velikonočním čundru po Českosaském Švýcarsku. Bohužel se ukázalo, že jsme s sebou vláčeli zkažený, takže jsme v lesích poblíž soutěsek zůstali bez oběda. Tenkrát bohužel nebylo snadné sehnat na místě nějakou náhradu.

1 0
možnosti
Foto

Připomněl jste mi limonády Broňu (výrazná vůně, broskvová příchuť) a Libertu (chuť podobná Fantě).

3 0
možnosti
Foto

Možná to chtělo zachovat potravinové normy. A všimli jste si toho zmenšování zboží, třeba tatranky, fidorky....

11 1
možnosti
PZ

potravinová norma je na složení a velikost je něco trochu jíného....

2 0
možnosti

Od svých cca čtrnácti let jsem jezdíval téměř každý víkend s partou na čundr, takže konzerv všeho druhu jsem spořádal nepočítaně.A již tehdy mezi trampy kolovala hláška : "Jez produkty Hamé, vyloučíš to samé !"

P.S. Pochopitelně, vyslovovala se poněkud expresivněji.

7 0
možnosti
Foto

Tohle neznám....dobrý....;-DR^

0 0
možnosti
JKV

Já jsem holka původem z vesnice a dodnes vzpomínám když jsme vyjeli na oslavu 1. Máje do okresního města a mohla jsem si dát na tácek dvě nožičky úžasného párku s hořčicí a chlebem. Do téhož města jsem pak nastoupila na střední školu a mám tu dobu spojenou s feferonkovým salátem a také jahodovými dortíky. No a pak v Praze na výšce kraloval mým chutím luncheon. Na čundry ten čínský, k večeři jsem si kupovala maďarský. Byl ostřejší, plechovky byly menší, zelené. Trenčanský párek s fazuĺou a lečo s moravskou klobásou a vejci tomu zdatně sekundovali. Krásný druhý advent.

7 0
možnosti
Foto

Hezkou sobotu, pane Filipe. K tomu leču. Bývalo s tou klobásou tak dobré, že jsem ho jídala i neohřáté. Nevím, jak dnes, protože naposledy jsem si ho koupila někdy v devadesátých, to se prostě nedalo ani po důkladném ohřátí :-/

5 0
možnosti
Foto

Dobrý den, já si myslím, že to od Hame je pořád slušné... díky za zastavení....

1 0
možnosti
LB

Filipe, nikdy by mě nenapadlo spojovat obložený chlebíček se socialismem, mně vždycky evokoval první republiku a vyhlášené pražské lahůdkářství U Lipperta, které jsem znala jen z vyprávění nebo z literatury. Ale mýlila jsem se, obložené chlebíčky se u Lippertů objevily už v roce 1892, tedy už za R-U.

Trenčanský párek s fazulou, lečo s klobásou a ještě krevní tučnici pamatujeme z mládí asi všichni, ale nejvíc vzpomínám na vlašák do papíru za dvě dvacet a k němu rohlík. U nás socialistický vlašák přežil až do dnešní doby, dělá ho stejná výrobna Jednoty/dnes Coopu , jako za totáče.

4 0
možnosti
Foto

To já ho mám s oslavami nejen MDŽ spojený dokonale... ( chlebíček) , všeobecně je jeho zpopularizování spojené s Paukrtovým lahůdkařstvým za první republiky.... Díky za návštěvu.

0 0
možnosti
Foto

Filipe, vybavuji si dvě typická jídla k večeři. Ze sámošky Vepřové maso ve vlastní šťávě a z domácích zdrojů brambory na loupačku. S odstupem pár desítek let už většinou vzpomínáme jen na to dobré. R^

6 0
možnosti
Foto

Díky za nákuk Davide ....

1 0
možnosti
OU
Foto

Jasně, já ale chci zavzpomínat na to hezký....

3 0
možnosti
  • Počet článků 645
  • Celková karma 25,14
  • Průměrná čtenost 2144x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik