Děkujeme za pochopení.
J24i21ř94í 50J80i82r54o68u96d46e43k
MÁM V RODINĚ DVĚ VYUČENÉ. Kuchařku a cukrářku. Obě opravdu umí. Dcera dokonce obdržela cenu cechu. Ani jedna se však tím neživí z prostého důvodu. Finance.
F21i48l95i85p 64V39r79a32c46o71v90s60k51ý
Díky za návštěvu Jiří.... Třicet let se tu bojovalo místo kvalitou především cenou... Snad se to lepší. Jinak nepůjdou lidi zaplatit nikdy.
H48o65r70s57t 68A30n27t63o77n 90H61a15s90l88b39a30u85e96r
Filipe, děláš záslužnou práci, protože nás ostatní dokáže nakrmit
V59á53c12l24a22v 95K98u76n28f79t
Dobře napsáno, platí to totiž i obecně pro jiné obory. Způsob výuky, který zaujme a podnítí k tomu dozvědět se víc oproti výuce, kterou si učeň jen odsedí. Problém asi bude v zajištění pedagogů tak zapálených jako Vy.
Vašek
F57i44l80i72p 49V50r11a59c73o90v69s51k98ý
Jak píšu... spousta lidí z praxe chce + kolem sebe na škole vidím mladý kolektiv učitelů nezatížený tím marasmem minulosti, který chce taky... Jsem tedy opatrný optimista... Přesně tak, ukázat a vzbudit zájem je přesně reálný cíl v těch 240 hodinách rozložených do tří let... U koho ten zájem vzbudíme, může se realizovat na cateringu, soutěžích, seminářích a spoustě dalších aktivit mimo tu základní hodinovou dotaci. I naše kuchařská asociace začala v tomto ohledu v posledních letech dobře fungovat....
Z59d97e34n39ě35k 72Z13a56v40a38d55i46l
A máte přehled o tom, kolik těch vašich učňů zůstalo pracovat v oboru po 5 nebo i 10 letech po absolvování školy ?
U nás totiž skladnické pozice zaměstnávají především vyučené kuchaře a kuchařky a ve školních jídelnách a restauracích nemá pomalu už kdo vařit.
F97i32l71i29p 15V58r37a51c65o53v13s57k70ý
Díky za návštěvu... mám především přehled o tom, kolik absolventů nastupuje v oboru. A u učňů jsme na tom výborně.. Jak píšu v článku, na tom aby nedocházelo "k následné úmrtnosti" musí zapracovat i zaměstnavatelé....
J85a41n89a 12M12e63l24i71š69o51v55á
Vy Ste, Filipe, majster svojho odboru a ako sa u nás hovorí, požehnaný ten, kto svoje zručnosti odovzdáva ďalej
T31o93m11á69š 81V72o81d68v54á85ř53k96a
Děláš dobrou práci, Filipe. Protože pak pravděpodobnost, že si v restauraci dám cosi skvělého, co mi přinese potěchu těla i duše, je prostě vyšší.
F44i82l60i93p 26V38r80a26c52o29v40s31k26ý
Díky... Je to kolektivní práce, ale svý polínko přikládám do ohně poctivě...
F71i91l79i18p 62V54r89a95c69o85v30s98k72ý
Já děkuji. Ale je to fakt něco co člověku dává smysl a je neskutečně naplňující.
- Počet článků 650
- Celková karma 25,01
- Průměrná čtenost 2127x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...