Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Nejsem si jistý jestli je totalita správné slovo, ale určitě tragikomedie s totalitními praktikami.

Například Mynářovo prasátko bude s vysokou pravděpodobností nepotrestané a koblihy můžou paradoxně poděkovat městskému soudu v Praze, který stornoval vládní nařízení. Nebo paradoxně si můžou přát, aby kasační stížnost neprošla.

Všechna správní nařízení, která reagovala na soudem uznané nezákonné vládní nařízení budou neplatná.

Dále žijeme v zemi, kde na pobírání OČR musíte OSSZ doložit, že škola - kam dítě dochází a na které je nárok na dávku - je kvůli pandemii prokazatelně zavřená.

Úředník totiž není sám schopen ověřit z osobních údajů na OČR:

1. že dítě existuje

2. je v evidenci školy

3. že rodič je zaměstnanec.

Takže logicky - dle Havlíčka a Maláčové - musí rodič všechno oběhat a doložit, protože úředníkovi nestačí 30 dní, aby zjistil tři jednoduché údaje na matrice, v evidenci zřizovatele školy, kam škola a školka povinně posílá údaje a telefon do zaměstnání. Tak hlavně, že úředník má svůj plat jistý a tak je to správné, tak to má být.

4 1
možnosti
Foto

To je trochu jiný i když jistě smutný příběh...

0 0
možnosti
JM

Pane Vracovský, sám píšete, že někdy kopete do vlastních řad, tak to udělám také, byť to přinese mínusy. Že se k nám Rusko chová nepřátelsky ? Jistě ano, ale každá mince má dvě strany. Pro Rusko některé naše aktivity vypadají jako provokace. Nějak tedy reagovat musí, už kvůli vlastnímu veřejnému mínění. Což je pro ruské politiky vlastně výhodné, protože tím odvádějí pozornost od hromady vlastních problémů.

Dále myslím, že pokud by byla socha Koněva bez diskuse odstraněna a fertig, místo měsíce trvající exhibice některých pražských politiků, Ruská reakce by byla mnohem mírnější.

Poslední otázka - kdo a kdy prvně vystřelil a byl na začátku současných mizerných vztahů ? Myslím poslední roky, ne rok 1968. A když někteří naši politici podpořili Majdan, nevsadil bych zlámanou grešli, že jim šlo o zlepšení života běžných Ukrajinců.

8 1
možnosti
Foto

Dobrý den, jisté je, že Ukrajinská krize to napětí Rusko x Západ jen vyeskalovala, to je bez debat. Nicméně tendence zpochybňovat 68, oslavovat zase Stalina, to začalo nabírat grády za vlády Vladimíra Putina. Za mě je velká škoda, že už místo slaboučkého Jelcina, nenastoupil někdo dostatečně silný, ale zároveň demokrat. Ač je jisté, že na demokracii "západního střihu" by bylo třeba Rusko teprve připravit. A k těm provokacím... třeba o nějaké památce pro vojáky ROA nezačal Pavel uvažovat proto aby provokoval Rusko, ale protože v Řeporyjích měl Buňačenko štáb. Navíc se nejedná o nějakou glorifikaci "Vlasovců" , ale památku chlapů, kteří tu nezpochybnitelně padli při obraně Prahy a jsou, ke všemu ještě...také Rusové. Jejich tragédií byl mnohem víc než Vlasov právě Stalin, a tím se kruh uzavírá. Díky za návštěvu a fajn den.

3 0
možnosti
AM

Blábol autora, který potřebuje zviditelnění a karmu s pochvalou od svých "spolustraníků".Rv

0 6
možnosti
Foto

Díky za návštěvu i názor....

0 0
možnosti
ND

Dobrá úvaha, Filipe...

nějaké komorní zástupy ven přeci jen směřují, ale ne z politických důvodů, to je fakt, a taky se nám nějaké zástupy vracejí, viz ty autobusy i letadla pro ně vypravené :-) hezký večer.

2 1
možnosti
Foto

Naďo díky, večer jsem už prošvihl... tak tedy pěkný den ;-D

0 0
možnosti
PL

P40e31t13r 10L15o52r63e74n64c

29. 4. 2020 20:32

Kde jsou?

Inu, na Západě, vy dětino...

0 0
možnosti
PL

P49e45t54r 22L26o67r94e28n98c

29. 4. 2020 20:35

Patřilo p. Kubánkovi "pode mnou".

Omlouvám se, to prostředí pro diskuze na "idnes" je v mnoha ohledech pro ipady katastrofální.

V jiných ohledech zase je bezkonkurenčně nejlepší (přehlednost, bodování...)

0 0
možnosti
Foto

A kde jsou zástupy prchající z té naší totality směrem na západ? Mnohé figurky především z kultury slibovaly odstěhovat se, pokud volby vyhraje Zeman, dříve Klaus, Babiš atd. Mají nás pěkně rozdělené - tak se vládne celkem pohodlně.;-)

4 0
možnosti
Foto

Dobrý den, ano podobné "kydy", které jsem slýchal ve svých "sociálních bublinách" mě skutečně vadili rovněž, díky za návštěvu.

3 0
možnosti
Foto

I75v92a94n 32M68a75r73e59k

29. 4. 2020 19:48

Trochu mírně řečeno, uspěchaný blog pane Vracovský. Když dovolíte, vidím to (a nejen já) trochu jinak. Že bychom žili každý na jiné planetě?8-o

3 7
možnosti
OZ

Evidentně ano, dědečku Ivane...

5 5
možnosti
Foto

R^ Trefa. Ne nadarmo se říká, že lidé hlasují nohama. A těch Rusů co u nás žije ... .

8 1
možnosti
Foto

I60v11a85n 14M27a69r37e72k

29. 4. 2020 19:52

No, možná u vás pane Inženýre. U nás o Rusa "nezakopnete". tak mě napadla slova jedné písně . . . "Jaký si to uděláš, takový to máš" . . . . .Tím to asi bude. Takže si tam do Matičky navlačujte koho vám libo.

1 9
možnosti
Foto

A co ten Němec na polských hranicích včera?

3 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu... nevím.

1 0
možnosti
Foto

;-) Třicet let po tzv. sametu. Totalita není. Jen cosi jako diktát trhu, který se snaží regulovat a ovlivnit poptávku, a to všemi dostupný prostředky, A velice úspěšně, a to nejen u nás, ale až celosvětově. Důsledek? Pozvolna, ale jistě narůstajíc krize. Též až celosvět. A onen virus to jen urychlil, což mnozí asi ani nevnímají, jiní i ignorují. Tu marginální smečku, pošilhávající východ. směrem, bych do toho snad ani netahal, ač chápu že se mnozí i na tom snaží i zviditelnit, či bodíčky nasbírat;-)

3 0
možnosti
Foto

Když ona se mi tam tahá tak nějak sama... ta smečka ;-D, díky za návštěvu :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 645
  • Celková karma 25,15
  • Průměrná čtenost 2144x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik