Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petr Fiala se příliš soustředil na populistický antibabišismus. A to je málo! Navíc pořádek v ODS udělal jen částečně.

Mezi politiky ODS jsou schopnější, ale nemohli jej nahradit, když populismus jej vyšplouchnul nahoru. Musí počkat.

Problém voleb prezidenta tkví v tom, že při volbě poslanci je odpovědný poslancům, při přímé volbě občany je imaginárně odpovědný lidu, ale ve skutečnosti je zcela neodpovědný! Nemyslím si, že jsme si vybrali nejlépe, i když souhlasím, že víceméně je Zeman zrcadlem pokřivení nás všech. Možná jsme se nechali pokřivit zvenčí, že? Při volbě poslanci je zevní vliv snáze eliminovatelný!

:-)

1 4
možnosti
Foto

Jen si vzpomeňte na ty zákulisní kejkle při volbě nepřímé. Obálky putovaly etc.

8 0
možnosti
Foto

A to on Fiala je jediný v republice? Pokud budeme spoléhat, že to zachrání jeden člověk, tak se budeme spoléhat hodně dlouho.

Domnívám se, že nejprve by bylo potřeba změnit volební systém do parlamentu. A to na takový, jaký je v komunální politice - tedy ne volit partaje, ale osvědčené osobnosti. Má to jen háček, na ten bystrý čtenář snadno přijde, ale když se to v komunální politice docela osvědčilo, proč to nezkusit. Horší to stejně být nemůže.

Karma.R^

4 0
možnosti

Pokud se nemýlím, tak do obcí volíme stranicky. Jde o systém poměrných voleb.

Pokud bychom volili do parlamentu většinově, byla by větší odpovědnost zvolených ke svým voličům. Nyní jsou zvolení odpovědní jen svojí straně a lidu jen zprostředkovaně. :-)

0 2
možnosti

Ten titulek je hodně výstižný...Nic dalšího netřeba.

4 0
možnosti
Foto

Připomíná mi to ten vousatý starý vtip, že kdyby opravdu mohly volby něco změnit, už by je dávno zakázali... A ono ejhle, pan Fiala přetavuje vtipy ve skutečnost... Vám, Filipe, karma.

9 0
možnosti
PK

No jo, ale když né ODS, tak kde tady najdu skutečně pravicovou stranu..?

1 1
možnosti
Foto

Zkuste nějakou založit. Skalních pravičáků tu je dost, např. pánové Petřík, Vyoral, Bicera, Šťastný, paní Moudrá, Šichtařová, Pantlíková atd.

Nevím, proč se mi vnucuje název SPP (Strana Pohraničních Psovodů). ;-D

1 2
možnosti
AL

Dnes (škoda, že tak řídce) to není vůbec špatné.

Autor se snaží být objektivní a nestranný, a skoro se mu to povedlo.

A to i přesto, že dokázal napsat tuto hrůznou větu o Fialovi: "Škoda, začínal mi být dost sympatický." Inu, proti gustu žádný dišputát. :)

Dnes karma ............. a zasloužená.

3 1
možnosti
SN

:-)......pane autore, ačkoliv nejsme vždycky kamarádi, dnes všechny palce nahoru. Pře chvílí jsem to četl na FB,..... ty komentáře......to stojí za to.

Poslední volbu prezidenta Klause jsem sledoval bez hnutí od TV. Když tam "kuní pysk" jak říkali ministrovi vnitra lítal a říkal......že někdo půjde bručet, pak se záhadně ztráceli poslanci......úkol daný stranou byl nakonec splněn! Bylo to ale dílo, nechtěl bych aby se to vícekrát opakovalo! R^R^R^!!

2 1
možnosti
Foto

Oni by kvalitní kandidáti jistě byli. Jenomže velké části se do české politické žumpy nechce a o druhé části nic nevíme, protože nám ji média neukazují. Zeman není špatný prezident a nemá daleko do Masaryka. Toho skutečného, ne toho zidealizovaného. Vyhrál volby, protože opozice proti němu postavila omega samce. Bezpáteřního a beznázorového tvora, nedotknutého politikou. Jedince, který, aby nevybočil z davu vědců, spolupodepsal urážku českého národa a to jen proto, že tu nechceme arabské a africké migranty. Být prezidentem, se stejnou servilností by podepisoval vše, co by mu mocnější podstrčili.

5 2
možnosti
Foto

Máte pravdu. Zeman nemá daleko od Masaryka, jen pár světelných let. A ten bezpáteřní tvor, v politice i ve veřejnosti neznámý, skončil ve volbě jen o celých asi 1,5% za ním. Opravdu porážka KO. A tohle nemůžete skousnout. Rv

3 0
možnosti
Foto

Fiala je jednou z největších chyb ODS.

Vám velká karmaR^

14 1
možnosti
Foto

K mému posmutnění souhlasím... a tak se jevil nadějně.

7 1
možnosti
  • Počet článků 645
  • Celková karma 25,14
  • Průměrná čtenost 2144x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik