Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J90a75n 71Š33i35k

3. 11. 2023 8:04

Souhlasím s Vámi, Filipe a díky za článek. Taky se mi to nelíbí, i když za daleko větší nebezpečí považuji Kratom ve veřejných automatech. Jde o to, že se tu zase připravuje další mladá generace, která se bude prát s tím, s čím se pere my. Všechny ty rumové trestě, čaje či sirupy s alkoholovou příchutí, usrkávání piva dětmi za velkého smíchu dospělých, popíjení před nimi, zlehčování opileckých stavů...když si přečtete diskuze a ankety, tak skoro sedmdesát procent názorů je, že je to v pohodě, o nic nejde a když jsme byli mladší, tak nikdo z toho neomdléval. Ne, neomdléval. Ale tímhle vším dohromady se pohybujeme už desítky let na špici v nemocech jako je rakovina, cukrovka, cirhóza jater, kardio choroby, záněty žaludku. A to jenom z jednoho jediného důvodu: Český národ chlastá první ligu, vlastně je skoro nejlepší na světě, a ze svých pozic, jak vidno, za žádnou cenu ustoupit nehodlá. Hezký den

5 7
možnosti
Foto

Díky moc... S Kratomem beze zbytku souhlasím, ale už o něm psalo několik autorů co jsem zachytil a nechtěl jsem mlátit vymlácenou slámu...

3 0
možnosti
TP

Ne tak úplně s vámi souhlasím. Opravdu nevím, jak je to dnes, ale v mych mladých časech platilo, že kdo chtěl alkohol, dokázal si ho opatřit. Někdy mám pocit, že jsme až příliš útlocitní, nebo se, mylně domníváme, že existuje příčinný vztah mezi věcmi, kde ve skutečnosti není, nebo je zanedbatelný. Za mých mladých let se dávala do čaje rumová tresť. Čaj voněl, ale byl bez alkoholu. Dnes se tomu říká myslím espereso tea a nikomu to nevadí. Rumové pralinky už nejsou rumové a tím je to v pořádku. Nebo co zákusky s rumem, vaječným koňakem atd.? Případně jídlo na víně, pivu apod.? Osobně bych to nehrotil a nevidím v tom žádne nebezpečí do budoucna. Ale třeba se pletu.

14 0
možnosti
Foto

Dobrý den, v odkazu je zmíněný senzorický návyk. Jsme dneska mnojem dál než dřív se zpracováním faktů co všechno děti a dospívající a hlavně jak vstřebávají, případně čím si zakládají na nesprávné a škodlivé zvyky. Z toho důvodu nepovažuji svůj názor za přecitlivělý. Je třeba je chránit, oni to ještě neumí....

2 10
možnosti
  • Počet článků 650
  • Celková karma 25,01
  • Průměrná čtenost 2127x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik