Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hřib kovář je kapitální kořeněný úlovek. Znám dvě místa, kde roste, za život jsem jich našel asi dvacet. Gurmánské nebe.

3 0
možnosti
ST

V lokalitě kam chodím je jich hodně, ale nesbírám je. Musí se totiž dlouho vařit, jinak můžou způsobit problémy. Ale někdo na ně nedá dopustit, prý jsou nejlepší na dušení pod maso.

1 0
možnosti
ST

Ano, i hřiby jsou jedovaté. Jsou ale natolik vzácné, že se s nimi třeba i za celý život nepotkáte.

A pak je tu ještě Hřib královský: https://www.houbareni.cz/houba/hrib_kralovsky

Ačkoliv bydlím blízko jedné lokality, kde se údajně má vyskytovat, za celý život jsem ho ještě zřejmě neviděl.

2 0
možnosti
Foto

Letos jich taky bylo na fotkách docela dost, ale nemám k nim práva.. A osobně je rovněž nepotkavam. Díky za návštěvu..

0 0
možnosti
  • Počet článků 646
  • Celková karma 25,26
  • Průměrná čtenost 2140x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik