Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Skvělý text člověka, S nímž bylo jest mi včera dobře popito a pokláboseno. Filipe, díky za Tvůj blog a bezva pokec včera na srazu blogerů

3 0
možnosti
Foto

Tomáši díky, radost s osobního podebatění byla oboustranná :-)

1 0
možnosti
VF

Dobrý den. Ano, každý je odněkud a každý má nějakou historii. Dobře, že připomínáte film Všichni dobří rodáci. Zažil jsem kamarády, spolužáky, kteří přišli ze selských rodů rozkulačených v kolektivizačním šílenství padesátých let. Stali se kvalifikovanými pracovníky ve svých družstvech po svých předcích. Z nutnosti a pocitu sounáležitosti s odkazem svých předků. A byli pak náhle označeni za bolševické zločince a zavaleni pomstychtivou nenávistí nýmandů, kteří nikdy nic nedokázali. A proto to taky teď v našem rozkradeném, rozvráceném zemědělství v neokoloniální gubernii vypadá. Hezký den.

3 0
možnosti
Foto

Dobrý den, ano, každý máme nějakou historii... U nás se žádný František nenašel. Kolektivizace zemědělství byl zločin. Ale o tom tady psát nechci, chci jen vzdát úctu.

4 0
možnosti
JZ

Moc krásné a zasloužená karma :-)R^

6 0
možnosti
Foto

Filipe, to je úžasný textR^R^R^

4 0
možnosti
Foto

Jen malá poklona a poděkování předkům :-)

3 0
možnosti
Foto

Filipe, nádherné vyznání.👍

3 0
možnosti
Foto

Taky jsem ze selského. I když vlastně celý život žiju ve městě, tak na vesnici do domu předků jezdím každé léto už od dětství. A oficiálně mi patří část těch polností, které bolševik musel vrátit. Pronajímám je jednomu slušnému sedlákovi, který tomu rozumí, umí je využít, aniž by škodil. Žije tu už odmala, i jeho celý rod, kontinuita trvá.

8 0
možnosti
  • Počet článků 645
  • Celková karma 25,14
  • Průměrná čtenost 2144x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik