Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdravím všechny ještě jednou a díky za košatou diskuzi. Jen pořád nechápu, jestli stav kdy někdo zabere cizí území a vykřikuje, že si půjde pro další lze považovat za mír.... Konvenční vedení války RF očividně nejde, ale třeba jejich taktické jaderné zbraně bych nepodceňoval.

17 0
možnosti
PC

Neslyšel jsem "vykřikovat, že si půjde pro další". To uvádějí pouze jednostranně zaměřená média (nejen ta naše). Ostatní, mám na mysli nestranná západní média, o tom nikde nemluví.

0 28
možnosti
JR

J77a45n 58R53á87ž

14. 5. 2022 17:13

Po tragickém vystoupení ruské armády na Ukrajině a konfrontaci ruských zbraňových systémů s těmi na Ukrajinu dovezenými se západu, jsem naprosto ztratil obavy, že by v nejbližší době, čímž myslím cca dvacet let, by někoho příčetného v Rusku napadlo jít do střetu s členským státem NATO. Tudíž strašení nějakou možnosti ruského "osvobození" střední Evropy Ruskem mi připadá poněkud úsměvné.

7 0
možnosti
Foto

Nezapomeňte na to, že v Kremlu sedí cvok, schopný všeho.

14 2
možnosti
PK

Filipe, paráda. Krásně jste rozebral myšlení proruských tragédů a přitom zůstal věcný, slušný a uvěřitelný.

Já se ovšem rozhodl dát karmu především kvůli tomu mladíkovi z Ukrajiny a vaší kamarádce, jež překonávala jazykovou bariéru. Palec nahoru vám všem.

19 0
možnosti
Foto

My tady v Plzni máme velmi kvalitní státní hotelovku... vždy když se mě někdo z rodičů zeptá proč dát děti k nám na soukromou za peníze to neopomenu zdůraznit... ale naší výhodou je, že studenty nemáme po stovkách a umíme se jim věnovat... :-)

3 0
možnosti
Foto

Pane Dvořáku, nespletl jsem se. Zelenskému nedošlo to, co v roce 2014 pochopil, po krátkém pomýlení, Janukovyč. Ti, kterým zhatil plány, se postarali o jeho politickou smrt. Západ už tehdy chtěl zneužít Ukrajinu k dráždění Ruska a povedlo se mu to až teď. Ukrajina z toho má tisíce padlých, ruiny z domů a továren, miliony občanů na útěku a pád z 120. místa ve světě někam ke stopadesátému. EU čeká pokles životní úrovně. USA získá evropský trh pro odbyt zkapalněného plynu a oslabení ruského rivala. Čína s Indií se dostanou k energetickým surovinám Ruska.

1 27
možnosti
Foto

Pane Bicero, nechoďte na to jarní sluníčko, je moc silné. Janukovyče k cuknutí přemluvil Putin. Jinak - co by se stalo? Ukrajina by začala jednat o přístupu do EU. A to byl pro Kreml strašák! Ale proč? Že by se za pár let mohla Ukrajina stát prosperující zemí? Hrůza, co.

Kromě toho přípravu na krádež Krymu a obsazení východní části (kvůli přístupu po souši) plánoval Kreml už kolem r. 2008, kdy se na netu objevila mapka s touto zakreslenou oblastí. Dával jsem na to tenkrát v komentáři odkaz.

Stále si nějak ne a ne vzpomenout, jak armády RF a NATO pořádaly společní cvičení. A důvěřivý Západ se domníval, že bude klid a bude se obchodovat. A nechal si na krk uvázat břemeno plynu a ropy.

Pane Bicero, stáváte se stále směšnějším a směšnějším. A to zadarmo? Rv

22 1
možnosti
Foto

Mladí se mohou pokládat za téměř nesmrtelné, ale po sedmdesátce je jasné, že je život strašně krátký. Je hloupost si ho zkracovat válečným hrdinstvím, které z pohledu historie lidstva je spíš projevem hlouposti než udatnosti. Stejně tak je pošetilé, kvůli jakýmsi idejím, které připomínají mrkev zavěšenou před nosem osla, se pouštět do konfliktů, které ničí to, co se vybudovalo a komplikují tu krátkou epizodu, kdy se člověk po světě plahočí. Zelenskyj a parta kolem něj může mít důvody, proč Ukrajinu zatáhli do války. Obyčejnému Ukrajinci či vojákovi válka jen zkomplikuje i tak těžké živobytí.

3 31
možnosti
Foto

Zelenskyj a spol. zatáhl Ukrajinu do války. Vtip roku, a blbej. Copak nevíte, že to byly USA a EU?

Asi jste se spletl, to mělo letět do Kremlu. Rv

21 1
možnosti
VB

Pěkně napsáno, ale rusáckým kolaborantům to do lebek nepronikne.

Buď jsou opravdu placení (moc jich ale není) nebo to dělají třeba kvůli svým zpackaným životům.

22 1
možnosti
PC

Podporovat válku, a tudíž i nekonečné oboustranné zabíjení (tedy samozřejmě včetně civilistů!), a současně nabízet pomoc obětem, kterým nezbývá než před válečným běsněním prchat a přicházet tak o své domovy, mi přijde nejen kontraproduktivní, ale přímo cynické a pokrytecké.

Pokud to někdo s pomocí myslí skutečně upřímně, pak bude vidět jediné možné řešení v tlaku na mírová jednání a urovnání vztahů.

Nerozumím tomu, proč je dnes najednou v módě nazývat ty, kteří vidí jedinou spásu v co nejdřívějším ukončení válečného konfliktu, prokremelskými a proputinovskými trolly, komouši apod.

Nepamatuji si dobu, kdy by tomu tak bylo. Válčit a válku protahovat chtěli vždy jen ti, kteří v ní viděli svůj osobní prospěch.

7 18
možnosti
PC

* k předposlednímu odstavci:

"...trolly, komouši, nebo dokonce sobci apod....."

2 5
možnosti

Dobře napsáno. Taky se mnohdy pozastavuji nad názory lidí, kteří by se starali jen o sebe, pro případ našeho napadení hrdinně vytvářejí fronty na nový pas. Ano, na UK se bojuje i za nás a nejen naše dodávky zbraní oslabují ruský režim a působí mu jak doufám obrovské ztráty. Rusko je třeba uvrhnout za tyto zvěrstva do doby kamenné. To se neudělá samo.

20 1
možnosti
KT

Na to by se hodila parafráze jednoho citátu.

Když napadli Ukrajinu, mlčel jsem.

Nebyl jsem Ukrajinec.

Když napadli Moldavii, mlčel jsem.

Nebyl jsem Moldavan.

Když napadli Polsko, mlčel jsem.

Nebyl jsem Polák.

Když napadli nás, nebyl už nikdo, kdo by se nás zastal.

38 2
možnosti
  • Počet článků 648
  • Celková karma 25,57
  • Průměrná čtenost 2134x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik