Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K tomu létu

1) Blížíme se k velice slušné promořenosti obyvatel, tudíž by měla zafungovat stádní imunita

2) To léto skutečně pomáhá. Byl jsem v Brazílii a Dominikánské republice. Lidé nosili roušky na ulicích a v obchodech, ale ne v hospodách a při osobním setkání. Pokud by teplo nepomáhalo, musela by tam být humanitární katastrofa.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, místy tam humanitární katastrofa je v té Brazilii, mám tam velkou čáast rodiny a momentálně i kamaráda... dám jeho čerstvý koment...Pokud zrovna mezi sebou neválčí, udržujou ve favelách pořádek. Nikdo vás tady nevojebe, protože by nedopad dobře. Pokud se do favely jdete jen projít a nebydlíte tady, tak vás asi 16ti letej týpek se samopalem, co je větší než on, prostě otočí a řekne, abyste šli doprdele.

Teď to ale tyhle gangy posunuly na úplně jinej level. Asi jste se dočetli, že Brazílie zvolila pro boj s kovidem dost benevolentní strategii. No ve favelách už to neplatí. Týpci se samopalama teď zastavujou lidi a dohlížej, aby všichni měli roušky. Včera na vrcholu kopce rozpustili nelegální party pomocí výstražné střelby. Jakej paradox to je, když stát absolutně ztratí moc nad kusem území, a šéfujou tomu děcka co střílej kokain za 20 realu (80 kč). A když tyhle děti maj větší zodpovědnost za životy místních, než právě vláda a policie.

2 0
možnosti
MM

Popíračům je zbytečné cokoliv vysvětlovat. Chtějí denně těch pár svých piv v hospodě a dál je nic nezajímá. S tím se nedá nic dělat.

0 0
možnosti
Foto

Já myslím, že je to složitější. Řadu z nich žene do extrému strach. díky za návštěvu....

1 0
možnosti
PK

Mně to co jste napsal přišlo, jak říkali naší předchůdci.. případný;-DR^

4 0
možnosti
AJ

kdo "popírá" covid!? To by mě fakt zajímalo.

Lidé kritizují tu mediální hysterii, ta chaotická opatření, že vláda niči život jedné generaci dětí, likviduje tisíce živnostníků... . Ale nikdo, možná až na pár komiků, neříká že tu není problém... .

21 1
možnosti
Foto

Inu, ne každý má smysl pro humor a nadsázku, jako autor, občas pak i někteří jiní;-)

3 1
možnosti
Foto

Kdyby mi loni v únoru někdo řekl, že tu budeme nosit náhubky a zavře se cokoliv víc, než divadla a školy v řádu týdnů, nejspíš bych se dost smála...

V létě to do pohody nepůjde, přece už v srpnu jsme se děsili pěti stovek nových případů. Teď by byl na takovém čísle řev po otevření úplně všeho.:-)

3 0
možnosti
Foto

Já jsem tohle loni taky nečekal, ani v nejhorším snu... díky za komentář :)

1 0
možnosti
Foto

Nechápu jedno. Vnuk si po internetu udělá úkoly a protože bydlí na venkově jde si ven s dětmi hrát a děti se vzájemně navštěvují v rodinách a to ani jedno nemá po celou dobu roušku. Když napadl sníh sáňkovaly a tajně jim pustily i vlek na lyžování. Nikdo z nich se covidem nenakazil. Přitom v té vesnici si staví domy i lékaři z nedaleké nemocnice. Do školy může jedině, když jde s mámou pro oběd do školní jídelny. Na vyučování ne. To, že tam nenosí roušku vůbec nikdo je normální.

4 3
možnosti
Foto

R^díky. Lepší obraz inteligence a zodpovědnosti snad člověk nemůže dostat. Vykecat a potvrdit, jak to náš národ tak nějak chytře dělá a být ok. Pokud Vám dodnes všichni zúčastnění v kruzích celých rodin posléze denně píšou, jak se jich stále a stále a stále nemoc nikoho nedotkla, pak se můźete cítit i pevně. A chytře sem tohle napsat. Pokud máte informaci, jak se to někde dělá a tím to končí a má to být argument???...tak jeden neví, co na to říct.

8 2
možnosti
KL

Moc pěkný text. Psáno s nadhledem a bez emocí. Kdyby se místo karmy známkovalo, tak ode mne máte jedničku s hvězdičkou :-)...

10 1
možnosti
Foto

Díky moc, ještě se začnu stydět :)

2 0
možnosti

Filipe, ty snad použiváš svůj "selský" rozum. No, to nesmíš. On tomu málokdo rozumí.

Napsal jsi to dobře. Ještě bych k možným příčinám podotkla - příroda. Rozvádět to nebudu.

I za Kabáty palec nahoru.

6 1
možnosti
Foto

Díky za návštěvu Marie :)

1 0
možnosti
MK

K čomu je dobrý ten váš článok? Pozrite, Covid tu je ale jeho reálna "sila" je inde ako sa deklarovalo. Každý čaruje s číslami, a je vidieť že Covid aj keď ako vírus je reálny, tak je len dymovou clonou. Kto je riziková skupina ľudí? Taký čo majú nadváhu (ČR/SR cca 60% nadváha 20% obezita), málo pohybu a nedostatok vitamínu D. A preto každý by mal začať u seba, civčit vonku alebo fitko, nesediet u PC a vypnúť správy. Urobil sa pravý opak. A to že sa furt o tom len píše, udržuje sa strašiak v obehu. A na tejto kríze je ale predsa len niečo pozitívne, aspoň naplno odhalil stav spoločnosti, kto je v skutočnosti kto, a že v našich končinách platí staré známe čím horšie tým lepšie....

3 6
možnosti
Foto

Dobrý den, ano covid nám už svou sílu ukázala, bohužel asi vidíme oba zcela rozdílný výsledek. Získání imunity a odolnosti je super plán, ale rozhodně to není otázka týdne, nebo měsíce.... K čemu je můj článek dobrý ? No takhle by nemohl psát skoro nikdo. Blog je prostě blog.

7 0
možnosti
  • Počet článků 648
  • Celková karma 25,59
  • Průměrná čtenost 2134x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik