Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Fialo. Kdyby měl každý možnost se svobodně rozhodnout, zda svůj podnik omezí nebo zavře, nebo nechá běžet, tak bych neřekl ani putna. Stejně tak každý spotřebitel by měl mít svobodnou možnost se rozhodnout, jestli se bude chránit doma, nebo se půjde najíst do restaurace. To že by se ekonomika zcela uzavřela sama je jen zbožné přání autorů lockdownu, kteří mimochodem tvrdí, že o žádný lockdown nejde. A tráva je modrá a obloha zelená.

3 1
možnosti
Foto

A ještě něco. Nemoci podnikat a živit rodinu považujte za pouhé osobní nepohodlí? To že celá ekonomika se propadá a firmy nezadávají zakázky, čímž trpí všichni podnikatelé, považujete za osobní nepohodlí? To že jsou lidi rozděleni státem na ty, kterým se pomůže a na ty, na které se zapomene považujete za osobní nepohodlí? To že lidé ztrácejí živobytí, propadají depresi, upadají do dluhů, rozpadají se rodiny, nekteří třeba skončí na ulici, to považujete za ztrátu osobního pohodlí? Já tyto konsekvence považuju za důsledek ztráty osobní svobody.

2 0
možnosti
Foto

Pane Vracovský, popletené pojmy máte vy. Je velmi jednoduché všechny, keří nesouhlasí s opatřeními a považují je za nefunkční a neadekvátní, hodit do škatulky "hájí osobní pohodlí", případně "šíří konspirační teorie". Zajímavé je, že o Billu Gatesovi hovoří především zastánci opatření, kteří tímto pánem nálepkují opozici. Asi jste to odkoukal od masmédií, která to dělají ste

jně. Zřejmě si nedovedete představit, jak postupné ukrajování svobody salámovou metodou může přivodit nezvratné změny v chápání svobody vůbec. Ale to už se děje. Zřejmě ani nevnímáte to, že vědci a lékaři, kteří radí státu, pracují se statistikami zcela nevědecky. PCR testy nerozlišují zdravé a neinfekční od nemocných a infekčních. PCR testy pouze vyhodnotí přítomnost genetického materiálu, kterým může být i neaktivní (mrtvý) virus či jeho zbytky. V karanténě tak končí řada lidí zbytečně. Bezpříznakový člověk, vytrasovaný na základě PCR testu, může být již několik týdnů po nemoci a neinfekční. Výskyt jiných virových onemocnění se nikdy v historii netrasoval. Neznáme tedy, kolik skutečně lidí zemřelo v minulých letech na komplikace z chřipky apodobně. Kolik lidí, kteří umírali v minulosti na infarkty nebo rakoviny, dostalo tu poslední ránu od virové nebo bakteriální infekce. Nikdy to nikdo nevyhodnocoval. Neznáme ani celkový počet chřipkových infekcí v minulých letech, protože mnoho lidí nemoci přecházelo a systém je nezaznamenal. Letošní vytržení Covidu z kontextu je tak zcela absurdní. Kdyby takto pracovali vědci na výzkumech, tak by je zcela zdiskreditovali. Ale to Vám jistě nevadí. Pokud se metodika měření Covidu nezmění, můžeme tu mít permanentně stovky tisíc tzv. nakažených a můžeme setrvat v lockdownu až do soudného dne. Nepopírám Covid jako novou nemoc. Obrana proti němu ale má být vedena prostřednictvím dobrovolné zodpovědnosti jednotlivců, nikoliv pomocí státních lockdownů a nařízení.

1 1
možnosti
Foto

Dobrý den, díky za obsáhlý koment, nicméně na mém názoru, že stane li se to pod dopadem důsledků epidemie živelně bude to mnohem horší to nic nemění...

4 0
možnosti

Blogy zde prezentované povětšinou začínají mít co se jejich kvalit týče sestupnou tendeci. Nevím, kde jsou ti páni blogeři co skutečně dokázali čtenářům něco pozitivního přinést, ale současný postoj, jak redakce, tak blogerů je pravděpodobně, čím hůře tím lépe. Samozřejmě člověk má na výběr číst, nebo nečíst. Možná by stálo se zamyslet nad slovy Jana Wericha:„Na světě je zavedeno, že spousta hloupých si hraje na chytré. Z chytrých, kterých je na světě nedostatek, si jen ti nejchytřejší hrají na hloupé.“ Omlouvám se za svou všeobecnou kritiku k tématu blogy na Idnes, ale muselo to prostě ven.

3 3
možnosti
Foto

Dobrý den, díky za návštěvu...

1 0
možnosti
JV

Můžete mi prosím vysvětlit co vás vede napsat do stranického tisku takovýto příspěvek? Vždyť je to jen papouškování zde zveřejněných informací z jediného správného pytle. Opravdu mě zajímá motivace. Děkuji za vysvětlení.

2 2
možnosti
Foto

Dobrý den, nemáte zač. Asi došlo k nedorozumění, Mafra spadá pod Andreje Babiše a já jsem "topkař". Díky za návštěvu...

3 0
možnosti
KK

zrovna dneska jsem odpoledne přemejšlel jestli z nás celá tahle situace fakt vytáhla to nejhorší co v nás dřímalo, to čeho si člověk v klidný době nevšimne nebo se tomu i zasměje :)) jestli jsme fakt hystericky uřvaný puberťáci co viděj jen sebe a svůj zájem. Co se neumí chovat normálně, dospěle...co neviděj jen po hranice svýho světa :D a musím strašně poděkovat za tenhle článek a vlastně i za diskuzi, docela mi to pomohlo

15 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu... pořád je ale vidět, že se vyplatí být optimistou, sice je asi pofiderní jakou má tento diskuzní vzorek přidanou hodnotu, ale alespoň malinkou určitě...:-)

1 0
možnosti
JZ

J81a67n 52Z83i40e41g52l57e65r

25. 10. 2020 18:42

Zasloužená karma

6 0
možnosti
JH

Tedy pardon, ale tohle je slušný nesmysl. Jen k prvním 4 bodům, zbytek jsou takové bláboly, že na ně nemá cenu reagovat:

1. No a co? To je věcí těch zemí, ne?

2. V situaci, kdy je třetina testovaných lidí pozitivní, i když nemá příznaky, je logické, že bude minimálně třetina mrtvých také pozitivní - ale vůbec to neznamená, že byl koronavirus prvotní příčinou úmrtí. Toť ke zkreslení této statistiky. Možná byste mohl vysvětlit, proč nám je trvale zatajován aktuální údaj o celkovém počtu úmrtí (na cokoliv) - jedině ten by ukázal skutečný stav.

3. Prosím o zdroj této informace, je to zřejmý nesmysl.

4. Právo shromažďovací je jedním ze základních práv člověka a nachází se v listině základních práv a svobod. Patrně byste tedy měl ten mokrý hadr doporučit jejím autorům, když si myslíte, že není základním právem člověka.

4 6
možnosti
Foto

Varován jste v perexu... snad jen k bodu tři, máte pravdu, bude jich víc, jen pacienti s hypertenzí, srdeční a onkologické choroby jsou dva miliony bratru. Díky za upozornění na chybu, ale nechám to již tak sypajíc si popel na hlavu. Zdroj ? MZ, VZP.....

2 0
možnosti
Foto

J40a51n84a 92M24a97j70o85v81á

25. 10. 2020 18:22

12. Rozhlédněte se kolem sebe, jestli někdo něco nepotřebuje. Není smutný, není sám, nemá strach. A jestli někoho najdete, podejte nikoliv ruku, ale hlas, slovo, nákup. Podělte se o čas, který patřil něčemu, co dneska dělat nejde.

9 0
možnosti
Foto

Jani ženská ruka a vnímání mi při psaní scházela R^V

1 0
možnosti
JB

Mi nevadí opatření, i když jsou někdy podivná. Ale to není o pohodlí a tvrzení "ignorujte neustálé selhávání našich nejvyšších představitelů" je jenom neskutečně ponižující a nechutné, ale i nebezpečné.

Zaprvé, se mi jako daňovému poplatníkovi nelíbí, že mám celou tu srandu platit, ale zároveň jsem považovaný za špínu a plebs, který má sklopit hlavu, držet ústa a nechat po sobě šlapat, zatímco šlechta si mlaská, protože oni jsou něco víc.

Zadruhé, jsme posttotalitní stát, o morálních kvalitách občanů by se dalo úspěšně pochybovat, nehledě na to, že obecně jsou lidi schopní neuvěřitelného zla, zejména v touze po moci, ideálně s nálepkou páchání dobra. Dejme těm našim klaunům moc bez kontroly, bez stížností, protože to přece myslí dobře a na jaře se probereme a bude z nás politicky Bělorusko s dírou v rozpočtu jak Argentina. A že jsem paranoidní? Za poslední dvě století jsme tohle ve světě viděli mockrát, ve stylu mysleli jsme to dobře, a před prahem takových ideálů nám leží desítky, ne-li stovky miliónů mrtvých, takže to očividně jde.

4 0
možnosti
Foto

Dobrý den, nikdo neříká dejme jim něco bez kontroly, ale situace je nová celosvětově. Bohužel zatím se s ní vyrovnávají nejlépe v Asii. Za cenu takové kontroly obyvatel, že bych nechtěl slyšet ten ryk, kdyby to někdo požadoval tady... Díky za návštěvu.

5 0
možnosti
  • Počet článků 646
  • Celková karma 24,27
  • Průměrná čtenost 2140x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik