Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J72a76k44u30b 15H39o90z96a

6. 8. 2020 13:02

Jen bych rád podotkl, že role Sparťanů v tomto střetu je značně nadhodnocena. I v tom finální boji na pahorku sice bojovalo tři sta Sparťanů, ale po jejich boku přibližně pět set Thespijců. Ti, stejně jako Sparťané, odvozovali svůj původ od Héraklea, a tudíž je Sparťané považovali za sobě rovné.

4 0
možnosti
KV

Už jsem četla hodně ujetých článků, ale tohle je zřejmě jednička. :-) Naštěstí Řekové byli většinově "heteráci", takže nevymřeli a s potomky hrdinů od Thermophyl si můžeme u ouza pokecat i dnes. :-)

22 1
možnosti
ZS

Já bych neřekla, že byli homosexuálové od přírody, ale prostě ženské byly daleko, tak co s přirozeným sexuálním pnutím, než tím nejjednodušším způsobem, kolegiálně mezi sebou. Kdyby byli většinově homosexuálové, kde by vzaly - jak již v diskuzi níže padlo - další děti, pokračování rodu? Jiný kraj, jiný mrav, tenkrát to tak patrně chodilo a patřilo k běžnému způsobu života. :-)

6 0
možnosti
ND

Abych za sebe uzavřela tuhle níže vedenou debatu.

Jsou lidi co ctí tradice a jsou lidi, kteří je chtějí bořit, nebo je boří. Tak to bylo a tak to bude a proto nemá cenu jeden na druhého nevrazit či jeden druhému spílat.

Přeji hezký den všem a jdu do světa.

0 1
možnosti
BG

Právě proto, že ctím tradici, tak chci uzavřít manželství se svým partnerem. Je to úplně jednoduché. :-)

3 1
možnosti
DV

D53a48v50i16d 34V62l48k

6. 8. 2020 11:56

Bratře kuchaři díky za zajímavý blog a odvahu brodit se v diskuzi netolerancí a hloupostí.Příspěvky některých homofobních diskutujících jsou jako mručení z Neandrtálské jeskyně. Ovšem kde jinde bych se dozvěděl , že zrzavé vlasy jsou "Deviace";-D

5 3
možnosti

Až v MS Excel najdete funkci deviace (stdev), nehledejte tam žádné hezké odhalené zrzky. To musíte jinde ;-)

Deviace je jednoduše odchylka od normálu. Velká/malá prsa, vysoký/malý člověk, génius/imbecil, ... . Tohle všechno jsou deviace. Nehledejte za vším jen sex (ten je jen za 95 % věcí)

7 0
možnosti
Foto

Došlo na nejhorší, musím pracovat, pokusím se odpoledne odpovědět na něco skutečně zajímavého, jinak se domnívám, že jsem své názory jak v blogu tak diskuzi sdělil dost vyčerpávajícím způsobem. Díky za slušnou diskuzi.

2 0
možnosti
JU

J49a97n 25U37l72r96i16c62h

6. 8. 2020 10:29

Skoda ze nereknete i B, a to ze toto chovani melo dusledky pro Spartskou spolecnost. A ze i diky tomu se mnozstvi Spartanu pohybovalo v tisicich a znacne to limitovalo jejich schopnost kontrolovat dobyta uzemi.

0 1
možnosti
Foto

Jistě, proti ostatním městským státům Sparťané takřka nekolonizovali, ale byla to jejich volba a jejich styl, muž patřil státu skoro od kolébky do hrobu... Nicméně u Thermopyl se nehrálo o osud Sparty, ale celého Řecka...

1 0
možnosti
OU
Foto

Možná jsem to trochu podcenil, měl jsem za, že je to veřejně více méně známé, těch zdrojů jsou samozřejmě mraky

https://www.national-geographic.cz/clanky/jak-homosexualove-zachranili-zapadni-civilizaci.html

ano, skutečně se ptají....

2 0
možnosti
MP

Tak zrovna armádu, podobně jako třeba vězení, bych tedy nedával jako příklad alternativy rodinného života. To jsou dost specifická prostředí.

14 0
možnosti
Foto

Dobrý den, díky za návštěvu, ale opravdu nic takového netvrdím...

0 1
možnosti
  • Počet článků 648
  • Celková karma 25,57
  • Průměrná čtenost 2134x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik