Děkujeme za pochopení.
J53a25n82a 22M36a46j68o32v95á
Naprosto mě nadchlo ve Francii to, že na stole vždycky čekala láhev vychlazené vody. To mne těšilo a bavilo. Ať to byla nobl restaurace nebo taková malá jakoby garážová - bez výjimky. Nevím, jak to dělají, ale prostě to neřeší. Vnímala jsem ti jako pozorné chování majitele. Přišel ses, člověče, najíst? Tak si v klidu sedni, napij se, natáhni nohy.. A pak se domluvíme.
Vloni nás zase na Krétě zaujal kouzelný způsob placení. S naší prosbou o účet vždycky přišel dotaz, jakého panáčka si dáme a na stole přistál tácek s panáčky, drobnosti v misce (oříšky) a i ehm účet. A zase to bylo jakoby: chceš platit, člověče? Tak dobře, ale není spěch. Ještě se párkrát v klidu nadechni, než zase vyběhneš a dalším...
Tož tak.
F25i62l21i30p 35V98r17a82c92o61v33s50k25ý
Dneska už se nějaká pozornost, která krátí hostu čekání na jídlo čím dál víc uchycuje i u nás, voda pro zákazníky, kteří dělají tržbu jasně, těm je ostuda jí účtovat. Na druhou stranu, jak píše třeba níže paní Svobodová o té Francii, ono tam není zvykem, že zákazník jde prioritně na tu vodu, jak to bývá často u nás. Díky za návštěvu i komentář
Z80d90e66n64k33a 59S46v93o37b65o16d92o17v49á
Hezké nedělní téma (táhnu v troubě kachnu), smažák v restauraci si nedávám, ale džbánek s vodou bych uvítala tak nějak automaticky. Letmá vzpomínka na Paříž, kde byly džbánky s vodou automaticky na všech stolech i v bufetu ...
Pro mě je tristní i nedostatek ubrousků na stole.
F32i16l29i97p 39V32r69a51c12o98v80s29k56ý
Díky za návštěvu, já malinko odbočím od té vody, popsal jsem toho o ní dost, mě u nás schází často i v těch středně lepších restaurací, že se mezi chody neprostírá, asi jsem nostalgik...
Š43á83r33k56a 66A95n84d19r18l84o39v37á
Je to přesně, jak píšeš
A lidí, co sedí dvě hodiny u jednoho pressa a jedné vody, bylo dost. A když byla plná hospoda a další hladovce jsme nemohli kvůli těmto "dlouhosedícím jednokafařům" usadit, tak to člověka nakrklo.
F83i13l12i59p 38V52r68a60c90o39v19s92k47ý
Asi se to chce zamyslet na obou stranách, do kavárničky kde je jedna servírka se takové posezení hodí víc než do restaurace, kde jsou čtyři číšníci a tři kuchaři , díky za návštěvu Šárko.
J24a15n 74P12r55a27ž89á71k
Filipe, ja Vam nevim, jako kuchar amater nemohu soudit. Ale jestli je u nas problem, kohoutkovku podavat zdarma, jako je to zvykem ve vetsine civilizovanych zemi, coz takhle oprasit staricke heslo "pivo podavame pouze k jidlu" a to pivo v nem nahradit vodou?
F43i26l57i69p 66V95r10a20c62o10v49s11k59ý
Zdravím, holou pravdou je rovněž to, že u nás jsou pohříchu menší marže na většině věcí, proto možná restauratéři tu vodu taky řeší. Já sám v tom přiznám se, úplně jasno nemám což ostatně v blogu píšu, díky za návštěvu a pěknou neděli
J25a58r27m55i30l43a 56Č42e85r49n25á
Palec za to, že téma není politické, kdo si má kazit neděli!
S dětskou porcí (pro sebe), nedávno v horské hospůdce, jsem problém neměla, ochotně mi donesli asi polovinu toho, než měl na talíři můj spolustolovník, a ani jsem se nemusela znepokojovat cenou vyšší než padesátiprocentní, poněvadž platil on... Ale donesli mi ji na obrovitém talíři, takže smysl pro legraci máte!
A smažák? Od té doby, co si ho doma hezky obalím ve strouhance smíchané s polohrubou moukou a usmažím na pánvi v přepuštěném másle, nemusíte mít strach, že bych si ho dala u Vás! Vás ušetřím neoblíbené práce a sebe žlučníkového záchvatu! Tak fajn neděli, pane Fiipe.
F60i79l75i18p 53V46r35a43c83o78v73s12k11ý
Dobrý den a díky za návštěvu.... smažák na přepuštěném másle a pánvi dělá třeba síť Lokálů od Ambiente, tam za něj dám ruku do ohně, fajn neděli i Vám
- Počet článků 648
- Celková karma 25,40
- Průměrná čtenost 2134x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...