Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsou to utopická stanoviska. Není to ani tak, že by se žena měla vrátit od počítačů k plotně a dětem, ale ani tak, že by od plotny měla za každou cenu s přehledem zvládat moderní elektronický svět. Hodně velký vliv měla schopnost rodiny přežívat. V dobách, kdy muži byli skutečně živiteli a ženy strážily rodinný krb, se formovaly pohledy na obě pohlaví, které přetrvávaly tisíciletí. Nastaly ale doby, kdy jeden mužův příjem na přežití rodiny nestačil a tak se ženy začaly zapojovat. Znamená to o hodně víc práce, ale také víc volnosti - nezávislosti na mužích. Pokud jsou ok vzájemné vztahy obou partnerů a nevytrácí se úcta, nic se neděje a všechno je v pořádku. Jakmile se ale bortí to základní ve vztahu, tolerance obou navzájem vůči chybám partnera, pak to nezachrání ani genderovské prohlášení, prst státu, anebo Bůh, ať už si říká jakkoliv. Vykašleme si na omlouvání se navzájem a zkusme něco tolerance vrátit do našich vztahů - myslím tím každý sám za sebe. A genderovské pokusy nejrůznějších moderních hlasatelů rovnoprávnosti těch či oněch odezní samy od sebe. Pochopila jsem Váš článek správně pane Vracovský? Je vtipný, a milý, ale zrovinka já omluvu od muže nepotřebuji. Ani od cizích, ani od vlastního. Zdravím.R^

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, no já si myslím, že rovné šance pro příležitost, nezávislost a pro život vůbec se nevylučují s tím, že žena zůstane ženou a muž mužem..Díky za návštěvu i pěkný komentář...

2 0
možnosti

Mlčení žen k tomuto blogu je nesmírně vypovídající...

2 0
možnosti
Foto

Asi jsou dojaté a potřebují se vzchopit, díky za návštěvu...

5 0
možnosti
Foto

Poslouchal jsem teď opakovaně nádherný rozhovor Daniely Brůhové s Magdou Vašáryovou na Tv NOE. Nevím, zda se to dá zhlédnout online, ale bylo by to skvělé...

1 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu Marku, a určitě se po něm podívám :-)

2 0
možnosti

Ano, je to tak, chybí nám mamuti a boj - války (tedy v našem civilizačním okruhu). Dokud se jedno z toho nevrátí, nebude chlapů zapotřebí a vyhynou. Možná krutá, ale realita.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za návštěvu... a snad to dopadne dobře.

0 0
možnosti

J71a43n 41R72á84ž

9. 11. 2019 12:34

Z videa mne upoutal zejména názor, že ne všechny ženy jsou zastánkyněmi současného genderového šílenství. Samozřejmě nesouhlasí a ani souhlasit nemohou, neb žensky intuitivně ví, že vztahům mezi ženami a muži založených na vzájemné lásce a respektu jen a jen škodí, protože ničí základy tohoto vztahu, jak byla přírodou už do dob Adama a Evy nastavena tak, aby byla lidstvu ku prospěchu.

Můj poznatek: Genderové šílenství má podhoubí v tom, že vztah mezi mužem a ženou byl díky sociálně přehnané starostlivosti státu a částečně i vlivem moderních feministických proudů, zúžen na vzájemné sexuální mámení a ekonomicko sociální funkce tohoto vztahu se vytratila.Tím byla znevážena přírodou daná úloha muže v tomto vztahu, jako živitele a garanta bezpečí a ženě je aktivistkami tohoto "šílenství" popírána a v podstatě tak i znevažována přírodou daná primární funkce ženy, jako matky a garanta domácí pohody.

Že s těmito přírodou danými předpoklady pro funkční láskyplné vztahy mezi muži a ženami některé frustrované ženy a submisivní muži nesouhlasí, nic nemění na jejich platnosti. Ne nadarmo se říká a ukazuje se stálá platnost rčení, že funkční rodina je základem dobře prosperující společnosti.

4 1
možnosti
Foto

Dobrý den, díky za návštěvu a komentář....

0 0
možnosti

Filipe R^

na ty mamuty si budeme muset ještě chvíli počkat, ale snaha se cení :-)

3 0
možnosti
Foto

A přitom to není tak dávno, co zdatní chlapci tahali uhláky na zádech. Uhlí se složilo a bylo ho nutné nějak dopravit do sklepa. Ale fakt je ten, že někdy ty ženy musely ze sklepů uhlí nosit nahoru do bytu. Tehdy se to asi zvrtlo. A jaksi nemohu zapomenout, jak moje maminka nosila velký prádelní hrnec s vařící vodou, plný prádla, z kuchyně do pračky v koupelně.

No a já jsem rád, když dám dohromady tento příspěvek. A to se prosím svého času dělal brigády, na nichž jsem přenášel mangan.

2 0
možnosti
Foto

Ženy, matky, babičky, sestry, milenky, kamarádky... všechny jsou úžasné :)

1 0
možnosti

Dávám karmu, Filipe a přiznávám, že ač vládnu doma rukou ocelovou, slzičce jsem se neubránil :-).

7 0
možnosti
Foto

Díky, ano i poslední Mohykán si může poplakat ;-D

4 0
možnosti

To omluvné video žen mě včera rozesmálo, zvláštní doba.

6 0
možnosti
Foto

Mě rozesmálo, dojalo, a přivedlo k otázce zda přestal první být muž mužem, nebo žena ženou...

7 0
možnosti
  • Počet článků 641
  • Celková karma 26,42
  • Průměrná čtenost 2157x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik