Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Ja scelem e teda domnivam , ze terorismus ma koreny v Moskve uz od tricatych let minuleho stoleti. Nemel snad batuska Stalin prsty ve vsech teroristickych cinech na svete?

1 0
možnosti
Foto

Já toho rudého čerta fakt nemusím, ale terorismus má mnohem starší kořeny... Díky za návštěvu.

0 0
možnosti
JT

J39i51r79i 83T87i85c97h88y

7. 8. 2019 16:48

Opakuji poznamky jednoho komentatora: ackoli teroristicek utoky jsou vysvetlovany (snad pravdive) dusevnimi poruchamy pachatelu, on si povsiml, ze na priklad v Japonsku, kde je dost mentalne narusenych lidi, zadne masove strileni nikdy nebylo. Take si nepamatuji masove strileni v Cesku. Nemaji ty utoky v USA neco spolecneho s jejich situaci s masovym vlastnictvim strelnych zbrani a urcitou mentalitou :divokeho zapadu"?

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, teroristické útoky jsou i v Japonsku, jen se tam používá třeba sarin, stejně tak jinde se odpalují živé bomby, není to o svobodném držení zbraní, kdo chce cestu si stejně najde, nůž, auto...Díky za návštěvu.

1 0
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím. Karma R^

1 0
možnosti
TK

Každý má svoji pravdu a své vidění svéta.

Můžete vystřílet tisíce nábojů a nikoho nezabít a můžete bez jediného výstřelu a třebas i v dobré víře zničit celou civilizaci. Tím prvním máme pohrdat a toho druhého glorifikovat? No ano, patří to přece k dobré morálce. :-P

Co se týče "povinného" odsuzování pachatelů násilí, člověk je v zásadě stále jen sobecká opice, zvíře s pudem přežít, množit se a mít se dobře. Stejně jako opice se slabou slupkou sociálna a tzv. společností vynucené morálky, kterou si vývojem chtě nechté vytvořil, aby přežil a výhodně kooperoval ve skupině. Tato slupka je do značné míry nepřirozená a často jde proti zájmům jednotlivce, proto je některými jen neochotně předstírána, protože je povinná. Je to podobné, jako když lidé za komunistů nemohli veřejně nesouhlasit s režimem, přestože si uvnitř mysleli něco jiného.

(Chápu, že jsem nyní pohoršil lidi, pro které je morální a lidské chování "přirozenou" samozřejmostí (ostatně sám k nim asi patřím) a jakékoli řeči o tom, že je to jen účelová slupka v nich probouzejí spravedlivý hněv a pohrdání.) ;-)

1 0
možnosti
Foto

Dobry den, jenže právě ta socializace už od dob jeskyně někam pokročilá myslím. A tyto činy nepomohou k vyšší kvalitě života či přežití nikoho, ani pachatelů, a proto domnívám se. je Vaše úvaha omyl. Díky za návštěvu.

0 0
možnosti
Foto

Za to také může Šéf, který dal Adamovi trochu moc agresivity. R^

1 0
možnosti
Foto

Bůh ví... No. Díky za návštěvu.

1 0
možnosti
Foto

Škoda, že nelze udělit nějakou větší karmu, Filipe. Bezvadně napsáno. R^

2 0
možnosti
Foto

Chápání důvodů ještě není shovívavost či dokonce soihlas.

Pochopení příčin je nutnou podmínkou případné nápravy, pokud je tato možná.

3 1
možnosti
Foto

To sice ne, ale ta shovívavost, tu leckdy doslova z příspěvků čiší.. Díky za návštěvu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 640
  • Celková karma 26,37
  • Průměrná čtenost 2160x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik