Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Problém je, že všechny zákony ( i články ústavy) jsou konstruovány pouze napůl. Chybí pojistky.

Například jestli jde prezident přímou volbou jmenovat, proč ho nejde přímou volbou (referendem) odvolat?

Proč referendum není ani u členů vlády a premiéra? Už nejsou v pozici poslanců, kteří zastupují jeden kraj.

A přitom odvolání neparalizuje zastupitelskou demokracii, který zaměstnavatel se může chlubit tím, že má za zaměstnance okamžitou náhradu? Poslanci mají náhradníka v případě zániku mandátu vždy.

Je to jen o změně ústavy a přizpůsobení současným politikům.

0 1
možnosti

Souhlasím. Podle mého názoru je naprosto nesmyslný volební zákon, který umožňuje vznik jakýchsi uskupení, které nemají žádný program, žádnou vizi a jejich výsledkem je vznik nesourodých koalic v parlamentu i obcích. Ve volbách se nevolí konkrétní osoba, ale cosi, co je neodvolatelnou loutkou.

1 1
možnosti

A já vám rád dám karmu, ač mě v jiných Vašich příspěvcích nadzviháváte ze židle. :-)

Ale jen trošku a pohyb navíc moc potřebuji.

Velkou pravdu jste však napsal v tom, že demoblok prostě a jednoduše nemá koho nabídnout. Pan Fiala asi bude celkem fair chlap. Jenže co s tím naděláte, když se vedle něj postaví Udženija, Saša Vondra, Němcová a Benda? Hned má člověk který není kovaným voličem žádné strany podivné mrazení v zádech.

Teda alespoň u mě to platí naprosto přesně.

1 1
možnosti

Vnímám to, jako povrchní, nepřesný pohled!

0 0
možnosti

Pan Fiala se pochlapil. Jeho nápad, hrábnout do ústavy, je ze stejného ranku, jako ten od Pirátů, STANu a myslím, že i Topky - snížit věk oprávněných voličů na 16 let. Z náměstích také zaznělo, venkovské důchodce k urnám nepouštět. Nedivil bych se, že tenhle, nezanedbatelný elektorát, ktereý chtějí šoupnout na vedleší kolej, to "demokratům" ve volbách pořádně spočítá.

7 1
možnosti

Nechápu, jak někdo může dát plus! Vždyť to nemá s pravdou nic společného?!? :-)

0 0
možnosti

M82i97l32a40n 43K46e44s32l

8. 7. 2019 21:46

Chytří podnikají,blbí vládnout.Chytří nemohou podnikat,byli by ve střetu zájmů.

3 1
možnosti
Foto

Pan Fiala to při volbě hodil Zemanovi a teď si to vyčítá. Sice mu možná nehodil lístek, ale ODS s ním v čele se na prezidentské volby doslova vyskákala (a je to tam:-P). Pan Fiala zapomněl na složení parlamentu - jak by asi dopadla volba dnes, před měsícem nebo před rokem?

2 1
možnosti
Foto

I35v86a44n 22M70a31r77e61k

8. 7. 2019 20:35

Ten ctihodný, důstojný pán se prezentuje samými převratnými návrhy.

Nedávno to byla "tolerance" 0.5 promile lihu v krvi, nyní se zase zviditelnil dalším světoborným návrhem.

No , snad mu to někdy v dohledné době vyjde ? 8-o

4 1
možnosti

Z výsledků prezidentských voleb je zřejmé, že nulová tolerance alkoholu v krvi by měla platit i pro voliče, nejen řidiče.

1 0
možnosti
Foto

R^;-) I fíkový list může plnit účel. I coby ,,kryt". A na to se školometský prófa obzvláště hodí coby politolog. Včetně jeho razantního ,,zatímco MY", střídaného s pofńukáváním, že jim ,,kdosi" ukradl jejich politic. program;-D

6 0
možnosti

Komentovat toho komedianta v čele této partaje snad ani nemá smysl takže karma. R^

8 2
možnosti
Foto

Díky moc všem za diskuzi, kdo mě zná, ví, že jsem veliký tenisový fanda, snad mě dnes omluvíte ;-D

3 0
možnosti

Já taky, ovšem nesleduji jen grandslamy ale i "běžné" turnaje během roku. Dnes bohužel Petra začala hrát až za stavu 1:5 v posledním setu a to už bylo příliš pozdě.

1 1
možnosti
Foto

Stejně jako trpajzlíci ze Tří veteránů zastávali názor, že je třeba lidem dávat další šance, i já jsem přesvědčený, že je třeba přímou volbu zachovat, aby se lidé konečně naučili přijmout odpovědnost za svá rozhodnutí. I ve Švýcarsku se musel systém referend dostat lidem do krve.

Pokud bych se rozhodl něco změnit na současném politickém systému, pak bych byl pro zrušení senátu. Senát byl vždy prezentován jako pojistka demokracie a za situace, kdy se neustále mluví o porušování Ústavy a ohrožení demokracie ze stran prezidenta i premiéra, se Senát ukázal jako bezzubý, zbytečný a drahý. Sice urputná, leč zcela impotentní snaha senátora Lásky o podání žaloby na prezidenta mě v tom pouze utvrzuje.

3 2
možnosti

Není moudré přirovnávat Česko ke Švýcarsku pro naprosto odlišné dějiny! Než naši občané se svojí odpovědností vyrovnají Švýcarům, musí nejdříve docenit kladný vztah k Pravdě a úctě k druhému člověku!

Zrušit senát je komunistické heslo, které nebere v úvahu, jak již nám byl senát vhodný k obraně demokracie a naší svobody v době Opoziční smlouvy a po ní.

Miloš Zeman porušuje Ústavu, ale není síly ani v senátu, přivést ho k odpovědnosti. Z Ústavy je prezident neodpovědný člověk. Když se tak chce chovat, ze zákona jej k nápravě nepřivedeme. A pane senátora Lásku bych nehodnotil předem.

:-)

2 1
možnosti
  • Počet článků 640
  • Celková karma 26,38
  • Průměrná čtenost 2160x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik