Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petr Fiala se příliš soustředil na populistický antibabišismus. A to je málo! Navíc pořádek v ODS udělal jen částečně.

Mezi politiky ODS jsou schopnější, ale nemohli jej nahradit, když populismus jej vyšplouchnul nahoru. Musí počkat.

Problém voleb prezidenta tkví v tom, že při volbě poslanci je odpovědný poslancům, při přímé volbě občany je imaginárně odpovědný lidu, ale ve skutečnosti je zcela neodpovědný! Nemyslím si, že jsme si vybrali nejlépe, i když souhlasím, že víceméně je Zeman zrcadlem pokřivení nás všech. Možná jsme se nechali pokřivit zvenčí, že? Při volbě poslanci je zevní vliv snáze eliminovatelný!

:-)

1 4
možnosti
Foto

Jen si vzpomeňte na ty zákulisní kejkle při volbě nepřímé. Obálky putovaly etc.

8 0
možnosti
DR

Řekněte to rovnou, byla to totální parlamentní šaškárna.

7 0
možnosti

Výhružky smrtí? To ano. Ale přesto je lepší mít prezidenta odpovědného poslancům než imaginárnímu lidu. Důsledkem je neodpovědnost. :-)

1 2
možnosti
VV

Tekrat jsem si myslel,ze nebude tak jednoduche podplatit nejakyten milion volicu jako par poslancu.

Dnes vidim, ze v dobe internetove je jednodussi oblbnout nejaky ten milion volicu, nez podplatit poslance.

2 2
možnosti

Souhlas! A když se mluví o tom, že se tam točili ruské peníze, pak v době hybridní války je to dvojnásobně riskantní.

0 0
možnosti
JL

Zde se zastanu pana Pavla Dvoraka, pane Simku. Dat zpet zodpovednost za ustanoveni osoby do funkce prezidenta, do rukou poslancu, je nezodpovednost.

Protoze tento akt vyzaduje zase zmenu Ustavy, navrhuji radeji slouceni funkci premiera a prezidenta. Tim funkce prezidenta bude mit opravdovy podil na rizeni republiky. Pripominam minulou volbu a tech deset kandidatu. Jen dva byli manazeri a meli dustojnost hodnou prezidenske funkce. Dokud si obcane neuvedomi nutnost tohoto kroku (a take se prestanou bat jedince), nase republika bude tim vazalem EU.

2 0
možnosti

Zjevně neberete v úvahu, že český občan nacucaný komunismem nemá nejlepší orientaci. S odpovědností lidu se dá manipulovat a děje se tak. Lid je neodpovědný. Poslanci musí být ze zákona odpovědní, a proto vnímám odpovědnost prezidenta parlamentu jako lepší.

A pak u nás není prezidentský systém, ale systém parlamentní vlády. A když náš prezident si prosazuje větší pravomoci, než mu dává Ústava, nepovažuji za správné se mu podřídit.

Protestuji proti tomu, že naše republika je vazalem Evropské unie. Není! Pokud však chce být součástí Evropské unie, pak musí část nezbytných pravomocí odevzdat do centra, jak je to v tomto případě normální, a musí se účastnit politiky EU, jak jsme to dlouhá léta nedělali.

:-)

0 3
možnosti
JL

Pane Simku. Zde se jevi smysleni maleho ceskeho cloveka. Moje zivotni zkusenost podporena 50 letym zivotem mimo republiku, me varuje pred kroky, ktere nase CR dela uvnitr a take navenek republiky. Bez vedeni silnym jedincem, republika je uz dnes vazalem. Ukazka noveho vedeni EU a to, bez jakehokoliv vlivu CR. To bude pokracovat.

Nase vnitrni revnivost nas udusi. Kazdy krok mimo Ustavu je pridani polinka na ohen revnivosti. Nedostatek v Ustave a ten ohen revnivosti neuhasime. Pohled na odvolani ministra kultury je ta prava ukazka o cem se zminuji.

Zde radeji koncim. Nepohopeni omlouvate minulym rezimem. Jeste po 30 letech. Ach jo. Kocourkov.

2 0
možnosti

Kocourkov? Myslím, že mi nerozumíte! Já naši společnost neomlouvám čtyřicetiletým starým komunistickým brainwashingem. Já jen poukazuji na to, že u nás převažuje levičácké spoléhání se na stát a neochota postavit se na vlastní nohy. V takovémto rozsahu to tu za první republiky nebylo! Nedovedu si představit, jak tento stav normalizovat, zvlášť pokud neochota ke svobdoným, přirozeným vztahům je v celé Evropě.

Zvolili jsme si Andreje Babiše s jeho ANO a zvolili jsme si Miloše Zemana, na kterém je Babiš závislý. A není podstatné, zda se na těch volbách také přičinili ruští agenti. On je totiž trestně stíhaný a navíc je v konfliktu zájmů. Pravda, podle českých zákonů je vše v pořádku, ale podle normální evropské legislativy to v pořádku není. A Evropská unie nebude hledat Babišovo alibi v českých zákonech, když mu má platit dotace, že?

:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 643
  • Celková karma 25,63
  • Průměrná čtenost 2150x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik