Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P13e79t20r 70B95u17r57i83a45n

16. 6. 2019 10:15

Kolik z nás "gádžů" by bylo tam kde je, mít o pár stupňů tmavší odstín pleti?

Zdroj: https://vracovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=717598

Jednou jsem četl v novinách podobný srdceryvný výkřik jakési aktivistky: Upřímně, nikdo z vás by nechtěl být romkou samoživitelkou. Dovede si to vůbec představit?

Já jsem chtěl být! V době, kdy jsem byl bílým otcem samoživitelem. A moc jsem chtěl. Protože jsem na žádnou pomoc od státu neměl nárok! Z titulu toho, že jsem chlap a ještě k tomu bílej. Takto mi to bylo na úřadech doslova řečeno. A dovede vy si představit co by se stalo, kdyby nějakému romovi do očí na úřadě řekli že ne, protože je rom?

Takže odpověď na vaši otázku zní: rozhodně minimálně tam, kde jsem teď, ale možná i dál.

6 0
možnosti
Foto

Věřím tomu, že ty nejsilnější osobnosti se prosadí i s koulí na noze a rukama spoutanýma za zády, a nemám důvod nevěřit, že patříte mezi ně. Ale alespoň trochu lehčí startovní pozici si zaslouží i ostatní.Řada z nich by mohla být co platná...

1 0
možnosti
Foto

,,Jak je to s tím rasismem?" Asi stále stejné. Jen se o něm více mluví, píše, ,,rokuje", atd. A to je asi tak vše. V reálu se nikdy nikde nepodařilo ,,integrovat uspokojivě" jedno etnikum ve společnosti jiného. Natož do až ,,ideál. soužití". I proto jsou výjimky, které ono pravilo ,,porušují", a tím jej vlastně i potvrzují. Až ,,lapidárně"- takřka vždy jde o cosi, jako o střet civilizací. A ten není provázen jen sem tam jiskřením.

2 0
možnosti
Foto

Ono ideál nenastane asi nikdy v ničem, nejen v tomto tématu, ale lepší by to, pevně věřím být mohlo...

0 0
možnosti
JK

Diskuze pod článkem vám dává za pravdu, věci se mění jen pomalu (logicky) a rychleji to nepůjde, protože ta většinová společnost prostě nechce, chce "spravedlnost". Dal jsem karmu.

1 0
možnosti
JU

J55o75s22e18f 42U56l83m13a60n

16. 6. 2019 10:08

Jak to ti Romové dělají, že jsou vždycky ve všem nevinně. Ta většinová společnost musí být ohromně zlá. ;-D

4 0
možnosti
AL

Nemám rád podbízivé články.

5 1
možnosti
Foto

Tento názor jsem Vám rád oplusoval pane Lička R^

0 0
možnosti
Foto

Jakákoliv jinakost bývá trestána. A není to výlučně záležitost etnicity. Lidé už jsou prostě takoví.

4 1
možnosti
Foto

Dobrý den, ano, ale jsou společnosti, které už jsou trošku dál, než my dneska.

2 0
možnosti
PV

P11a75v95e14l 70V97é45b15r

16. 6. 2019 8:22

Přehlížíte pár věcí:

- kdysi v minulosti, když cikáni přitáhli a viděli, že nejsou vítání, mohli se otočit a táhnout své vozy nazpět tam, kde je vítali

- když už tedy přitáhli a zůstali tady (bez ohledu na to, jestli dobrovolně, nebo ne), bylo na nich, aby přijali zdejší zvyklosti.

- zůstali však u svých zvyklostí, které jsou v přímém rozporu s udržitelností společnosti, ve které se ocitli. Trvají na získávání obživy příživnickým způsobem, tedy krádežemi a nyní i zneužíváním různých dávek.

Tak ať se nediví, že je původní obyvatelstvo jaksi nemusí a dívá se na ně podezřívavým okem. V drtivé většině se totiž podezření ukáže jako oprávněné a těch pár, kteří se z pohledu svého kmene "nevyvedou" a živí se poctivě, to odnesou i za ně - okolí jim prostě nevěří. Do klece se lvy také každý rozumný člověk vstupuje s jistými obavami a nepomůže ujišťování chovatele, že ti lvi jsou zlatíčka a nikomu neublíží (až na toho chovatele, kterého jednoho dne zabijí).

Je tedy na cikánech, aby se změnili a na na většinové společnosti, aby jim jejich prohřešky proti zdejším dobrým mravům odpouštěla. Cikáni se musí snažit.

11 0
možnosti
Foto

Dobrý den, díky za komentář.

0 0
možnosti
JU

No a co jste tím vlastně chtěl říct? Já bych tu větu "Kolik z nás "gádžů" by bylo tam kde je, mít o pár stupňů tmavší odstín pleti? Troufnu si tvrdit, že moc ne..." upravil...Kolik z nás gádžů by bylo tam, kde jsou Romové, mít o pár stupňů tmavší odstín pleti? Troufnu si tvrdit, že moc ne. Ať to omluvíte, jak chcete, Romové si za svou pozici mohou sami. To je fakt. S tím nic nenaděláte. Je to jejich mentalita a jejich životní styl. Prostě to tak je. Tečka. Co se týče paušalizace...každý paušalizuje. Je to přirozené. Znova opakuji, že to dělá každý. I ti, co tvrdí, že ne. Myslíte si, že třeba ti skvělí chytří inteligentní tolerantní liberální, vyspělí, solidární a vůbec dokonalí zápaďáci tohle nedělají? Nebo že se nepovyšují nad východoevropany? Jo, oni mají ten dobrý pocit, že nejsou rasisté, protože jim vadí polský instalatér a ne turecký prodavač kebabu. Ale...je v tom prakticky rozdíl? Vůbec žádný.

5 0
možnosti
Foto

Dobrý den a díky za návštěvu, v době o které jsem psal, bych Vám ji i oplusoval... Co jsem tím chtěl říct? Že rasismus je špatný.

0 0
možnosti
  • Počet článků 645
  • Celková karma 25,14
  • Průměrná čtenost 2144x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik