Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Bohužel, měli jsme zájem o kapitalismus, ale takový ten normální kapitalismus, kterému se klausovci vysmívají. A tak místo přirozených a svobodných vztahů nám tu nenápadně vládne socialistický konstruktivismus, jakési falešné sociální inženýrství, ve kterém se již utápíme, a nemáme sílu k tvoření normální lidské společnosti. A ještě to svádíme na Evropskou unii. Nikoliv, my sami si tu děláme podivný kapitalismus. Kapitalismus socialistický nebo mafiánský? Nelidský!

:-)

2 0
možnosti
Foto

Karma a přání všechno nejlepší k dnešnímu svátku. Ať Vám to vaří.R^:-)V

3 0
možnosti

Jak bych mladému člověku nejlépe ukázal převahu kapitalismu nad socialismem?

Sovětský svaz budoval socialismus a nedokázal si udržet ani ten vliv, který po skončení 2. světové války získal a rozpadl se.

Rusko buduje kapitalismus a ovlivňuje dění po celém světě - Brexit, volby prezidenta v USA, u nás, volby v Rakousku, Itálii, u nás a jistě i volby do Europarlamentu...

Nebo ne?

3 0
možnosti
Foto

Jde o to, co v SSSR existovalo: státní kapitalismus na nejvyšším stupni svého rozvoje.

0 1
možnosti

Dávám sice karmu, protože s celkovým vyzněním příspěvku souhlasím, ale nezapomínal bych na to, proč tato "krize kapitalismu" nastává. Dá se to potkat i zde na diskusích. Ti, co mají peněz více, se začnou povyšovat nad ty, co jich mají méně. Začnou je označovat za líné a neschopné, protože přece v kapitalismu může každý dostat to, co si zaslouží. A že by si jistě hravě dokázali vydělat na bydlení, na energie, na dovolenou a podobně. Jenže ti, co mají méně, na to nezareagují tak, že budou pracovat do úmoru nebo studovat další a další školy (a zhusta by jim ani to nepomohlo, protože těch lépe placených pozic bude vždycky omezený počet), nýbrž tak, že se naštvou a budou požadovat po těch bohatých ústupky. Nejprve po dobrém, a když to nezabere, začnou po zlém, čímž se dostáváme k tomu znárodnění.

Cílem by tedy mělo být, do kapitalismu nějaké socialistické tendence zabudovat, zejména vyřešit všeobecně se zhoršující dostupnost bydlení. Jinak na to právě ti, co socialistické tendence odmítají, nejvíce doplatí.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, díky... pěkně to rozebral níže pan Řeháček.

0 0
možnosti

J97a75n 66R76á60ž

26. 5. 2019 18:37

Hlásnou troubou levice byli vždy umělci, akademická elita a mládež, zejména universitní studenti. Takže nic nového. Pro tyto skupiny byla idea sociální rovnosti a boj za něčí práva vždy sexy. Jelikož je pojem "socialismus" zprofanovaný, dnes je "IN" označovat levicovou ideologii nově liberální demokracie. Ovšem z hlediska funkčního principu výkonu moci, se jedná o stejný model.

3 1
možnosti
Foto

Díky za návštěvu i komentář.

0 0
možnosti
Foto

Socialismus bude tak sexy, jak mu to kapitalismus dovolí.

Tedy do jaké míry se mu (kapitalismu) podaří ekonomicky povznést celou společnost. O tom, že to není jednoduchý proces svědčí napsal nedávno zajímavý článek bilionář Ray Dalio.

https://www.linkedin.com/pulse/why-how-capitalism-needs-reformed-parts-1-2-ray-dalio/

Na začátku 90. let byla česká společnost (po 40 letech komunistické devastace) poměrně výrazně pravicová. To, že tento potenciál dokázala pravice prošustrovat mi přijde znepokojivé.

Do budoucna bude asi záležet na tom, zda se kapitalismu podaří najít mechanismus na přerozdělení části bohatství generovaného automatizovanými systémy a nebo zda se socialismu podaří úspěšně implementovat dva základní statistické mechanismy pro úspěšné řízení společnosti: volný trh a svobodné volby.

9 1
možnosti
Foto

Dobrý den, díky za návštěvu... já mám tendenci věřit spíš té první variantě jak je asi patrné. Domnívám se , že ta druhá jde ještě víc proti naší přirozenosti. Nepopírám, že by byla jistě krásná, ale nemáme na to.

0 0
možnosti

P38e66t28r 90B45u38r98i26a56n

26. 5. 2019 12:00

„Neoliberalismus nenaplnil svůj příslib,“ tvrdí s tím, že jeho výtky sdílí i starší generace. „Také babička má obavy,“ dodal.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/eu-usa-socialismus-mladez-zestatneni-tridni-boj-levice-sanders-corbyn.A190522_202059_zahranicni_luka

Tohle je bomba!;-D

1 0
možnosti
Foto

R^ Jinak asi ano. Ale ona mnohá babička byla také za svého mládí krasavice. Jen ta léta pak ....;-)

1 0
možnosti
Foto

Čas vždycky něco dává... a dost si i bere, díky :-)

1 0
možnosti
Foto

Socialismus je opět sexy, protože se zjistilo, že kapitalismus není k žití. "Na komunismu bylo nejhorší to, co přišlo po něm."

0 1
možnosti
Foto

Kapitalismus jste u nás nezažil, pevně věřím že je o něco víc živý než socík určitě.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS