Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Já sice nevím jaký dějepis se dnes ve školách učí, ale výsledky jsou v každém případě tristní. Když náhodně shlédnu výsledky těch dějepisných TV anket/průzkumů ... kam se hrabou všechny kabarety. Zrovna dnes jsem na nějaké TV zkoukl pár odpovědí na otázku o čem byla Mnichovská dohoda. Málem jsem si cvrkl do textilu. Takže, co jim budou ve škole povídat je úplně jedno, protože současní studenti jsou proti ideologickému působení štvavých centrál (tak se to psalo, že) zcela odolní.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, díky za koment a názor...

0 0
možnosti
Foto

Já jsem ráda, že jsem se učila z učebnic, které jsou podle vás závadné. Historii jsem milovala a dodnes jsou historické knihy první, na které v knihovně hodím oko.

Dnes když vidím, jak se historie mění podle toho, kdo nám velí, začínám pochybovat i o té z dob minulých.

Co se osvobození týká, tak více věřím moji mamince, která se zúčastnila bojů o Prahu na barikádách a byla přímým účastníkem příjezdu Rusů do Prahy. Její dvě sestřenice se provdaly za ruské důstojníky a já jsem o druhé světové válce slyšela mnoho od přímých účastníků, tedy mám na to svůj vlastní názor, který se s tím vašim rozchází.

5 1
možnosti
Foto

ano, Ruská Osvobozenecká Armáda generála Vlasova byla nepochybně Ruská... a ano, rudoarmějců v bojích na Československém území padlo cca tisíc na jednoho američana jestli si to pamatuji. a ano, nic to nemění na tom, že svými životy platily naše obsazení, nikoli osvobození.což si samosebou v euforii konce války málokdo připouštěl. Díky za návštěvu.

9 1
možnosti
Foto

Ale tou ruskou gubernií jsme se po r. 1945 stali naprosto ochotně, jenom jsme snad netušili, že to bude taková legrace: Východ volíme proto, že je socialistický, Západ budeme volit, jestli bude socialistický.

3 1
možnosti
Foto

Děkuji za návštěvu a komentář...

0 0
možnosti
SN

:-)...........Pane autore, neznám Váš věk, ale jak často píši, zvláště panu JZ, kdyby nebylo obětí Rusů a těch, kteří pomáhali osvobodit nás od Německa vedeného Hitlerem, podle kterých jsme jako podřadná rasa měli skončit na Sibiři, tak byste si tu neplácal játra, protože byste se nikdy nenarodil. Vaši rodiče by neexistovali. Nikdo nepopírá pomoc Ameriky, ale.....podstatnou část obětí nesla Rudá armáda se svými spojenci.

Já tu válku pamatuji jako dítě. V 45. jsme je vítali květinami, vím, jak jsme seděli ve sklepě a potili se strachy, jestli bomba nespadne na náš dům a my tam neumřeme. Viděl jsem z rozhledny hořící Vídeň.

Dneska je v módě dějiny přepisovat, dokonce to doporučuje BIS, jak jsem si přečetl.

Tak si dějiny klidně přepište, ,pamětníci postupně umřou a Vy budete slavný! RvRvRv

5 3
možnosti
Foto

Dobrý den.Nikdy mě ani nenapadlo zneuctít památku mnoha milionů mrtvých.

Mnoho milionů z nich padlo ovšem díky naprostému pohrdání životy ze strany svých nadřízených.A z jejich strany k tomu zneuctění došlo.

A druhá světová válka již probíhala, když se rudoarmějci v Polsku plácali s Wermachtem po ramenou.O tom jak by skončila kdyby ... a co by bylo kdyby... se můžeme jen dohadovat. A následně bez USA a jejich vstupu by nejspíš RA prohrála..Díky za koment.

7 1
možnosti
MB

Ostře protestuji! Již mám cosi odžito a změny mi činí problémy. Mám zakódováno, že vše dobré pochází z Východu. Ve své úsilnosti jsem si vyrobil i Úhloměr! Slouží mi k tomu, abych svou páteř ohnul do správného úhlu. V ruce držím buzolu a střelka mne orientuje směr Kreml. Tak jsem žil 41 let. Už nyní mám problémy, jak tam ještě nasměrovat směr Peking! Zde reálně hrozí, že to celé bych pak měl vyhodit a dokonce si záda narovnat ! Tak to néé - Ostře protestuji!... :-)

4 3
možnosti
KP

Tak nejak to dopadne, kdyz je ruka na klavesnici rychlejsi nez hlava.

1 1
možnosti
Foto

Dobrý den, díky za komentář.a hlavou se špatně píše, bouchá do víc klávesnic najednou...

1 0
možnosti
MS

Mě spíš zaráží, že by se učitelé dobrovolně stali ruskými a čínskými agenty. To se pedagogická sféra pravidelně personálně obměňuje v závislosti na veřejném mínění? Co učebnice, které schvaluje ministerstvo školství? Také pravidelně mění knížky v závislosti na veřejném mínění?

Loni a předloni bylo in Islám, multikulturalismus, a EU nejen ve společnosti, ale i na školách. Nějak se mi nechce věřit, že by se kantoři najednou z roku na rok vzhlédli v Rusku a Číně. Leda by to byli agenti trojití.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, když se podíváte do diskuze u přiloženého článku, nedomnívám se, že je otázka učitelů, spíš celé nálady v určité části společnosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 647
  • Celková karma 25,09
  • Průměrná čtenost 2137x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik