Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Příběh bratří Mašínů a jejich přátel by stál za nezávislou studii. Jinak nejspíše zůstanou dva póly - jeden obdivný, že se dokázali probít proti desetitisícům policajtů přes východní Německo a že nikdy nezakolísali v boji proti tomu jedu, o kterém pan Mašín hovoří. Druhý, že za nimi zůstali mrtví.

Nikdo už asi nerozklíčuje, co se dělo tehdy. Jestli ten svázaný jim prostě nevyhrožoval, že je udá (což by pro ně byl rozsudek smrti). A mladým ruply nervy.

Je však zajímavé, že Mašínům bude náš národ vyčítat vše možné, zatímco kupříkladu sadista Malý, který ubil faráře Toufara k smrti, v klidu zesnul teprve nedávno a - světe zboř se - nikoli v cele, ale v klidu domova, zaopatřen lékařskou péčí, kterou on svým obětem neposkytl. O tom se cudně mlčí, stejně jako o dalších sadistech /Alois Grebeníček/, kteří v klidu dožili své hnusné žití.

Ale jak zazní jméno Mašín, národ stojí připraven hanět.

21 1
možnosti
Foto

Nebo sice odsouzenej, ale skoro do sta let v klidu žijící Karel Vaš.... díky za návštěvu.

5 0
možnosti
MB

Pojem , Rodina Mašínova spolehlivě prudí! Možno na jejich činy nahlížet z různých pohledů. Pak je na místě obdiv - i zapochybování o účelnosti detailu. Já si z toho vybral to své! A jak se člověk ,té Totalitě, třídnímu boji - Má vlastně bránit? Lze to vůbec? Sděluji to, Dopředu - V předpokladu poznámek, které jejich činy budou zcela jistě odsuzovat. Mne by odpověď a rada - Skutečně zajímala, (děkuji předem). :-)

3 0
možnosti
Foto

Zůstaňme v dobových kulisách, je to jako vybrat ku pomoci proti čertu ďábla, tj. jako snahu k nám importovat amícký rasismus a imperialismus.

0 3
možnosti
  • Počet článků 648
  • Celková karma 25,08
  • Průměrná čtenost 2134x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik