Neděle 29. března 2020, svátek má Taťána
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 29. března 2020 Taťána

Jak pomáhám zachránit svět před uhlíkovou stopou.....

25. 02. 2020 9:38:51
Vegetariánům v zájmu jejich vlastního bezpečí vstup nedoporučuji, blog obsahuje spoustu fotografií zvířat v pečeném, grilovaném, nebo dušeném stavu...

Pokouší se o mě nějaký bacil, a tak jsem druhý den doma, ovšem, jelikož mě trošku otrnulo, pozvu vás na virtuální svačinu, či oběd....

Loupaná hovězí plec, můj nejoblíbenější kousek masa. Z dobře nastařené je výborný steak za rozumné peníze, pomalu dušená se pak díky množství kolagenu stává na jazyku doslova nebeskou záležitostí....

Kdo mě zná, ví že miluji les a nejen platonicky na procházkách, i na talíři má své kouzlo. Zvěřina, dobře připravená je nejen chutným, ale i poměrně zdravým doplňkem našich jídelních lístků... Tenhle dančí hřbet by mohl vyprávět. Ostatně komu přijde kančí moc aromatické, daňkem, nebo muflonem bude vždy potěšen.....

Na nic se nemá spěchat, a nejen hovězí steak je třeba nechat odpočinout. Jen tak se šťáva vstřebá a nevyteče nám při krájení na prkýnko, či talíř...

A co si student uvaří, tak musí i "zlikvidovat"... v tomto případě s polentou a grilovanou zeleninou.

Výroba pastrami je pro trpělivé, hovězí hrudí odpočívá v láku někdy i více než dva týdny. Pak je ovšem tato pochoutka, která k nám z Balkánu dorazila oklikou přes velkou louži prudce jedlá...

v průběhu uzení trpí většina sousedů akutní slintózou...

Diskriminováno na talířích by ale nemělo být ani ptactvo. Kachna se zelím, řepné zelí a opečené škubábky...

A opomenut by neměl být ani čuník. Bůček, bylinky, bílé víno a pár hodin pomalého probublávání... kdo neochutnal, neuvěří ...

Snad jsem ten dnešek plný smutných výročí trochu odlehčil, i když strava sama o sobě to moc lehká není :)

No, a pokud máte s takovým bojem s uhlíkovou stopou své vlastní postřehy, nebojte se o ně podělit v diskuzi.

Díky a ahoj Filip.

Autor: Filip Vracovský | úterý 25.2.2020 9:38 | karma článku: 33.51 | přečteno: 1081x

Další články blogera

Filip Vracovský

Šílený Max, nebo Šílený Babiš?

Za mě nehrozí ani jedno, a pořád souhlasím s tím, že v této chvíli ještě není čas na politikaření. Na to jsou díry v naší kocábce příliš velké, tak šup, dehet a jedem....

27.3.2020 v 7:38 | Karma článku: 26.03 | Přečteno: 844 | Diskuse

Filip Vracovský

Šéfkuchařská rychlovka

a nemyslete hned na nejhorší, prostě mini povídka, která třeba alespoň někomu z vás zlepší náladu. A mě nakonec ani nestála krk....

25.3.2020 v 16:56 | Karma článku: 17.39 | Přečteno: 441 | Diskuse

Filip Vracovský

Narovná coronavirus podmínky v gastronomii, když EET na to nestačilo?

A jaké vlastně budou její výhledy v době postvirové, jak z pohledu zaměstnanců, tak z pohledu zaměstnavatelů?

24.3.2020 v 6:43 | Karma článku: 22.62 | Přečteno: 737 | Diskuse

Filip Vracovský

Tak to byl pro Čínu asi dobrej obchod....

Hlavně jim nezapomeňme vlézt kamsi až budou koukat ven jen sandály. A jako symbol hrdosti si v nich ještě můžeme nechat ponožky.

23.3.2020 v 12:58 | Karma článku: 33.83 | Přečteno: 1456 | Diskuse

Další články z rubriky Fotoblogy

Pavel Vrba

Stejně, není ten život krásnej?

No je, i když tu a tam se do cesty postaví nějaké překážka nebo nějaká malinkatá potvora. Ale to člověk musí čučet víc do světa, než na obrazovku. Třeba dnes, není bta naše krajina krásně zalitá sluncem?

28.3.2020 v 10:32 | Karma článku: 13.71 | Přečteno: 199 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Falkirkské kolo (fotoblog)

V době domácího prodlévání a karantén člověk hrabe v archivu a objeví některé zapadlé vzpomínky. Třeba tu ze Skotska. Zvu Vás na projížďku.

27.3.2020 v 10:18 | Karma článku: 23.77 | Přečteno: 427 | Diskuse

Martina Pazourová

Hyacint-květina našich babiček

Mívali jsme klasický fialový, po babičce. Léty se někam vytratil. To bych ale nebyla já, vášnivá zahradnice, která svoji sbírku cibulovin obnovila o pár netradičních barev. Však posuďte sami :-)

24.3.2020 v 9:10 | Karma článku: 18.44 | Přečteno: 268 | Diskuse

Veronika Foglová

Mezi Orličkami a Suchým vrchem (3)

Přesuneme se zpátky pod Suchý vrch, na zářivě žluté louky, poseté tisíci pampeliškami, ke stromům, keřům a rostlinám hýřícím zelení.

22.3.2020 v 22:29 | Karma článku: 15.51 | Přečteno: 257 | Diskuse

Pavla Kolářová

Dokonalá nekrása...

Vážení, nevím jak vy, ale i já jsem si všimla zpoza zamlžených brýlí, že už venku začalo jaro. Ráda bych ho vdechovala plnými doušky, ale čím více se nadechuji (a následně vydechuji), tím více se mi mlží brýle. To ta rouška...

22.3.2020 v 19:28 | Karma článku: 16.30 | Přečteno: 356 | Diskuse
Počet článků 243 Celková karma 27.66 Průměrná čtenost 1664

Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Najdete na iDNES.cz