Drzý řízky a neposlušný vdolky

29. 07. 2019 9:47:21
Tak se mi to konečně splnilo, vlastním takovou síť restaurací, že Karpíšek může jen závidět, svět pánviček a rendlíků mi leží u nohou...

Léta dřiny, hektolitry kávy a pytel pilulek konečně nesou své ovoce.

Ve svých restauracích umím obsloužit kdekoho a laťku gastronomie sunu výš a výš.

Jestliže se o některých lidech tvrdí, že rozdělují národ, já jsem jej sjednotil a zkulturnil.

Pod zástavou vidličky a nože třepotající se nad davem hladových strávníků.

Byla to nejdřív vize šílence a sklízel jsem posměch investorů.Od prahu jejich dveří jsem byl tolikrát odkopnut jako prašivý pes, ale měl jsem svou vizi (a taky ty pilulky, že ano..), které jsem věřil a vytrval.

Ale posměváčky už dávno přešel smích.

Davy dělníků v montérkách usedají den co den k oblíbeným obědovým specialitám z mých jídelních lístků.

Dršťková emulze s prachem z bílého pečiva a konfitovaným česnekem.

Klobásová pěna s hořčično křenovou oplatkou.

A bílé límečky usedají k sofistikovanějším chytákům jen o pár stolů vedle.

Kostka ve skluzu máčená v omáčce z papoušků Ara.

Zmrzlina z argentinského steaku s polským přelivem

(Ano na přípravu této speciality padají poslední hektary deštného pralesa, ale to těm salóním bojovníkům za eko žílu netrhá a doslova se rvou o místo u stolu.)

A pro dámy máme rovněžněco do zobáčků.

Bio siláž s ranní rosou.

Nebo interesantnější Salátek ze sýrem z rozdojeného kozla.

A nestíháme, a plaveme... ty davy se nedají zvládnout, tlak mi letí až někam k nebesům, pálí to na prsou aaaa Bum!

Natřel jsem si hlavou takovou o noční stolek, až se mi rozsvítilo.

Jsem rád, že nevlastním sítě restaurací větší než Tomáš Karpíšek.

Ale hlavně jsem rád, že většina lidí je ještě normálních a k obědu si dá drze na másle smaženej řízek, nebo neposlušně dobrý vdolky.

Ono, když se nic nepřehání, jíst se, pokud není člověk nemocnej má klidně všechno.

Navíc i ta naše tradiční kuchyně se dá vařit celkem zdravě.Třeba národní poklad v podobě svíčkové, když se ji naučíte zahustit jen zeleninou a nějaký dobrý knedlíček třeba ze špaldové mouky, nemůže vás pochvala spokojených strávníků minout...

Díky a ahoj Filip.

Autor: Filip Vracovský | pondělí 29.7.2019 9:47 | karma článku: 30.67 | přečteno: 1080x

Další články blogera

Filip Vracovský

Občas zkrátka každej zabečí se svou sociální bublinou.

A v souvislosti s primátorem Hřibem se to povedlo i mě.Inu, houbová sezóna prostě ještě jede, to je neoddiskutovatelný fakt...

14.10.2019 v 6:26 | Karma článku: 14.96 | Přečteno: 427 | Diskuse

Filip Vracovský

Dobrej gólman za vyříznutý srdce

a solidní stoper za pár odebranejch ledvin? Tak s tím máte panáčkové v Čechách utrum a poděkujte Hřibovi.

11.10.2019 v 5:32 | Karma článku: 22.73 | Přečteno: 524 | Diskuse

Filip Vracovský

Množení kuchařů bych zakázal

A není to jen tak nějaký nesmyslný požadavek, vystřelený ze slepé nenávisti k určité skupině lidí.Ba ne.Je to chladná úvaha člověka znalého věci...

10.10.2019 v 16:51 | Karma článku: 22.07 | Přečteno: 927 | Diskuse

Filip Vracovský

Tak se pomalu chystám na listopadovou Letnou

a trápí mě pár věcí.Naštěstí je ještě dost času je vyřešit a třeba mi pomůžete? Dobrých rad od dobrého člověka není nikdy dost :)

8.10.2019 v 13:55 | Karma článku: 26.72 | Přečteno: 1030 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Magdalena Westman

V zrcadle smrti Karla Gotta

Vlna emocí, která se v souvislosti s úmrtím Karla Gotta v naši zemi vzedmula byla nečekaná, a tak zcela pochopitelně v některých z nás vyvolala potřebu hlubšího zamyšlení.

16.10.2019 v 16:43 | Karma článku: 7.23 | Přečteno: 124 | Diskuse

Tereza Klozová

Co bylo ve škole? Dobrý ...

Kdybych já byla dítě, nebyla bych jako Greta a nesoustředila bych se na klima. Udělala bych jinou kampaň. Kampaň za to, že nebudeme rodičům odpovídat na to, jak jsme se měli ve škole: „Dobrý..."

16.10.2019 v 10:45 | Karma článku: 17.08 | Přečteno: 549 | Diskuse

Jiří Turner

Pojďme si tady odhlasovat, že příští rok nepojedeme do Turecka na dovolenou!

Tím jistě zasadíme tureckému režimu tvrdou ránu, která bude mít za následek ukončení invaze proti Kurdům. Takový charakter a sílu mají opatření, která zatím navrhují světové mocnosti, nadnárodní organizace a také náš Parlament.

16.10.2019 v 10:43 | Karma článku: 37.03 | Přečteno: 3202 | Diskuse

Miroslav Semecký

Člověk z nadačního fondu českých průmyslníků finančně podporoval Hlídacího psa a Hnutí ANO

Podívejme se, kdo stojí v pozadí tajemné organizace jménem: Nadační fond českých průmyslníků. A odkud se berou miliony korun, které tímto fondem protékaly či stále ještě protékají.

16.10.2019 v 9:48 | Karma článku: 18.64 | Přečteno: 604 | Diskuse

Libor Popovský

Evropské snění versus masová migrace

Článek Giulia Meottiho "European Dreams vs. Mass Migration", který vyšel 1. září 2019, přeložený paní Helenou Kolínskou a mnou.

16.10.2019 v 9:16 | Karma článku: 32.97 | Přečteno: 949 | Diskuse
Počet článků 156 Celková karma 27.71 Průměrná čtenost 1385

Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Najdete na iDNES.cz