Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Keby sme pozreli štatistiku, čo sa kedysi dopestovalo a čo teraz v ČR a SR, je to škoda, na bývalých poliach sú automobilky, sklady... A dotácie....

1 0
možnosti
PB

P97e86t64r 67B83u76r10i58a77n

20. 2. 2024 23:00

Můžete začít třeba u cukrové řepy a protočí se vám panenky.

Ze 44 cukrovarů zbylo jen šest, a k tomu odpovídající pěstební plochy, a ty produkují o třetinu vyšší objem než za komunistů (čísla jsou orientační).

Ale pokud chcete, můžete si jít zkusit brigádničit na měsíc do kravína za komunistických podmínek, mezd a následných cen potravin. Ony vás ty slzy brzy přejdou.

2 0
možnosti
PB

P22e77t73r 33B36u19r40i65a67n

20. 2. 2024 12:31

Nejvíc se mi líbily transparenty "České výrobky na český trh" vlající z řady amerických traktorů John Deer za 5 míčů v zemi, která je tradičním výrobcem domácích traktorů Zetor za 1,5mio všeho druhu. Ty dvě ceny taky hodně vypovídají o strádání českých farmářů pod evropskými dotacemi.

2 0
možnosti
Foto

Zetor už bohužel nějaký čas není náš a spíš než výrobna je to montovna cizích součástek. Tak nekvalitní, že dávno ztratil konkurenceschopnost a mám dojem, že nynější majitel hledá kupce, ale nemám čas to hledat momentálně...

5 0
možnosti

Víte, podíval jsem se po dlouhé době na českou publicistiku, na celou poslední Partii na Primě. Ona už argumentace premiéra, že organizátoři jsou proruští byla srozumitelná stran toho, kterak jeho vláda „řeší“ nejen problematiku zemědělství. Ministr Výborný „řešení“ dokreslil stejně „kvalitní“ argumentací. Vondra to „doložil“ průhledným podvrhem proruskosti Jandejska. Není divu, že se vláda vzdala veřejně odkazu Charty. Sám Vondra to potvrdil. Na to už nemohl mlčet ani politolog Korecký. Českou publicistiku pak doložil odborník na marketing přizvaný k hodnocení problematiky zemědělství. Moderátorku Volfovou zajímalo, zda ony traktory nenaruší vozovku.

Nu a ke zdejšímu publicistovi, panu Zieglerovi, jenž tu někde v diskusi upozornil ve stylu našich kompetentních vládnoucích představitelů na to, že od těch v Praze se distancovaly svazy zemědělců jen tolik. Jistě ony daly vládním „kompetentům“ poslední šanci JEN blokováním hraničních přechodů ve spolupráci s ostatními zemědělci Evropy. Ty traktory v Praze byly ze všech zemědělských svazů, těch částí oněch svazů, které už nevěří na jakékoli jednání se zjevně nekompetentními aroganty. Je půvabné, jak najednou představitelé koaličních stran před těmi evropskými volbami vůbec nějaké problémy přiznávají. Dosud vlastně žádné nebyly, a po volbách do EP zase vlastně nebudou. Ono poslouchat takového Bendla z ODS znamená jen doložení, kterak se z předáka SSM přerodil v odborníka na zemědělství po listopadu s okecáváním v té úrovni odbornosti na té úrovni onoho předáka SSM, jímž vlastně jen zůstal.

7 1
možnosti
Foto

Musím říct, že mě v tomto ohledu překvapil i I. Bartoš u Moravce, ještě nedávno by téma Ukrajinského obilí bylo tabu. Přitom na skutečnosti, že pokud po někom chceme nějaká pravidla a pak ho necháme soutěžit s někým bez pravidel není nic protiukrajinského, ale jde to proti zdravému rozumu... Ale ať chcete nebo ne, včerejší akce se zmocnili prorusky orientované síly, těm o naše, nebo jakékoli zemědělce nejde. A média, ani vláda s tím nemá co dělat. ( Snad začne pod tlakem těch voleb řešit alespon vztahy s Agrární komorou apod...)

3 0
možnosti
Foto

Díky všem za návštěvu, chystám se zasít tak nemám moc čas :)))

6 0
možnosti
Foto

Jiří omluva za nadpis, ale už to měnit nebudu... buď jsem Váš blog přehlédl, mě to mě to neutkvělo....

0 0
možnosti
Foto

Konečně jsem viděl krásné a drahé stroje...

5 0
možnosti
MM

Byl to famózní úspěch, tolik traktorů v Praze ještě nikdy nebylo a té nafty, které se hospodárně spotřebovalo!

1 0
možnosti
JK

Aha, tak ti pražané a středočesi, co denně blokují veřejnou dopravu svými auty, včera výjimečně zvládli jet mhd a najednou je podle pid situace mnohem lepší než normálni den i s 500 traktorama navíc.

Ale prej bez okruhu je Praha v ..., říkal Svoboda.

0 0
možnosti
LH

A vite jistě,že nezůstali na HO a že stále probíhají jarňáky

0 0
možnosti
  • Počet článků 644
  • Celková karma 25,32
  • Průměrná čtenost 2147x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik