Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Jsou to LIDÉ, kteří si za kus pochybného žvance nechají vzít svobodu - a je jedno, zda Bruselem, Moskvou, USA nebo kýmkoli jiným.

0 0
možnosti
IS

To je pomícháno všechno v jedné kaši. Řeholníci nejsou udržitelná společnost. Jistě jde o přijatelnou formu soužití, ale i tak je to spolek náboženských fanatiků stejného pohlaví, co žijí v izolaci a celibátu za vysokou zdí.

EU, 90. léta, Izrael a Palestina jsou obdoba toho samého. Tedy jak společnost buď o něco usiluje a pak je jednotná i konfliktní zároveň. Nebo se snaží vášně skrývat a potlačovat a všechno se začne sypat, protože nikdo ničeho nedosahuje a ušlechtilé cíle se v rukou těch skrytě mocných mění v bezúčelnou diktaturu.

Z toho vzniká potřeba státnosti a s ní potřeba se vyhranit vůči ostatním. S mezinárodní podporou vznikly jako nové státy Československo i Izrael. Zrovna následník Československa, Česká republika, má z první ruky, jak složité bylo soužití s německou menšinou. V Sudetech bylo více zájemců o vstup do nacistické strany než v celém Německu. Ono se zapomíná, že jsme byli pro německé nacisty ve druhé likvidační skupině a měli jsme napochodovat do koncentráků hned po Židech. I tak to stálo život kolem 350 tisíc lidí a poválečný odsun 20 tisíc. Vše během pár let. Máte snad dojem, že to v Izraeli mohou zvládnout lépe? Vždyť Palestinci zničili i sousední Libanon, se kterým žádný spor neměli.

Oproti tomu je opačný proces nastartován v EU. Země se vzdávají svrchovanosti ve prospěch celku. Sdílí se ochrana hranic, trh pracovní síly, zboží i služeb. Jenže najednou něco skřípe, praktické problémy a rizika nikdo neřeší. Nové centrum pohlcuje stále nové pravomoce, aby je úspěšně promarnilo a vygenerovalo z nich nesmyslné pokyny bez šance na realizaci. Státy už nemohou a centrum nechce. Tak to bude chvíli cyklovat k větší centralizaci a po velkém zklamání z výsledku se nakonec EU rozpadne.

0 0
možnosti
TT

Pravda, je to Berlín - i když prostřednictvím své bruselské Správy kolonií.

2 4
možnosti
JL

Vite pane Filipe Vracovský. ten vas nadpis je jiz ukazkou, ze neco zde nehraje s kritikou o ztrate nasi svobody. Brusel je i nas vymysl a jsou tam i nasi lide.

Divam se na osobni svobodu trochu jinak. Jiz Plato se nam snazil vysvětlit, ze „Stat je organizovane nasili“. A mel pravdu. Navíc podpořenou nedokonalou organizaci tohoto státu (viz CR a EU)

Dite narozene dnes v CR jiz neni svobodne. (to ještě nez se narodi). Spolecnost pripravila tomuto diteti zivot, ktery je daleko od posouzeni jeho osobni svobody. Snad jedine, v dobe sveho postaveni jako plnolety obcan, bude mit svobodu odejit a nechat za sebou vse, co spolecnost pripravila pro nej behem dospivani.

Rozebirani svobody obcana ve spolecnosti je osemetne. Zalezi jen na moznostech tu společnost opustit. To je jeden ze zákonu demokracie. A zde jsme u korene problemu, který je stary jak je stara civilizace. Jak tu demokracii zorganizovat, aby byla daleko, daleko od toho co prednesl Plato skoro před dva a pul tisici lety.

Sami si určíme jak daleko jsme od tech slov filozofa. Tak pozname o kolik jsme te svobody ztratili.

0 0
možnosti
JV

Při dnu veteránů především vzpomínám na své předky, kteří bohužel padli na té nesprávné straně, protože bojovali za císaře pána a jeho rodinu. Naštěstí to byli jen bratři mých přímých předků, ale je mi jich líto. Mohl jsem mít víc strýčků a bratranců. Při nařízeních z Bruselu si často říkám jakou uhlíkovou stopu asi na planetě zanechávají granáty, rakety a bomby. Jestli to vyváží elektromobily a emisní povolenky. Moji přátelé z Polska mi napsali, že Polsko vyprodukuje za rok tolik emisí, co Čína za týden. A to se v Polsku ještě hodně topí uhlím.

7 1
možnosti
ZZ

Na druhou stranu je Čína se svou miliardou lidí, určitě víc než 52 x větší, takže oproti Polsku je vlastně podle samotných Poláků, výrazně šetrnější k životnímu prostředí než polsko !!!!

2 0
možnosti
PN

Proto jsme schopni éru kdy u nás docházelo k masivnímu prorůstání organizovaného zločinu do politiky označovat jako nejsvobodnější...

Zdroj: https://vracovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=808931

Motáte to dohromady, ty dvě věci spolu nesouvisí. A je to Brusel, kdo nám bere svobodu. Chrlí směrnice s povinností implementace, dokonce i bez povinnosti implementace, které jsou pro nás ovšem závazné. 21 vesměs kolaborujících europoslanců to asi těžko zvrátí.

4 2
možnosti
Foto

Řeholníci se určitých věcí vzdávají dobrovolně. To je svobodné rozhodnutí.

Vzdávat se něčeho kvůli byrokratickým tikům vládnoucích elit není svobodné rozhodnutí. Pěkný den.

18 0
možnosti
PJ

pokud si lidé neuvědomí, že jejich svoboda končí tam, kde začíná svoboda toho druhého , nic se nezmění. Průšvih politiky a politiků je ten, že jim nikdo nevěří déle než jedno volební období a tato práce přitahuje morálně narušené jedince, kteří prostě baží po moci. To s Bruselem nemá nic společného.

2 0
možnosti
Foto

Svoboda se vzít nedá, ale ani nadiktovat!

5 1
možnosti
ZZ

Vzít se dá !

Přesvědčili jsme se o tom za protektorátu, socialismu i v nynější době - vládě fialového hnusu !

0 0
možnosti

Obvykle mi jsou Vaše názory sympatické, ale tady hluboce nesouhlasím. Hezky je to vystižené v tomto citátu

„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ — Benjamin Franklin

Svoboda je o zodpovědnosti, toleranci a zejména vyváženosti. Když se vzdáte svobody kvůli něčemu, ano, něco získáte, něco ztratíte. Ale to co ztratíte je svoboda. Jak se už tisíckrát řeklo, svoboda neexistuje bez zodpovědnosti. To jsou ty dobrovolné mantinely.

14 0
možnosti
  • Počet článků 644
  • Celková karma 25,49
  • Průměrná čtenost 2147x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik