Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je správné, že došlo k oddělení, Slováci si svůj stát zasloužili. Myslím si, že svůj stát by si zasloužili i Moravané a Slezané.

3 0
možnosti
ZH

A taky Pražáci a Chodové. A tak dále, až by se tu rozdrobilo tak, že by tu žádný stát nebyl. Že? Konečně by nás pak mohli pohltit Němci? No, oni nás pohlcují i teď, ale takovým rozdrobením by to šlo rychleji.

8 1
možnosti
Foto

Vaše etatistické strašáky mohou fungovat opět jen na etatisty.

2 1
možnosti
ZH

Však já vím, že se jakákoliv racionalita od vás odráží jak hrách od stěny.

3 1
možnosti
Foto

Moje racionalita se naopak zvětšila a to studiem toho jak lidé jednají a jak jednali v obdobích mezi krachujícími říšemi. Tedy v obdobích kdy jedna říše zanikla a druhá se ještě neobjevila na scéně.

Většina velkého zla pochází od vlád a je jedno jestli jednotlivců nebo třeba i demokraticky zvolených vládců.

0 0
možnosti
ZD

A máte příklad funkční země bez vlády? Řízené například zásadně permanentním hlasováním. Jako příklad berte Piráty. Ustavili se na postulátech řízení strany stranickým hlasováním. A jen se ocitli ve vládě, tak probíhá soustavné přesvědčování jejich členů jak jsou jejich rozhodnutí nerozumná. Dnes ráno rozhovor s panem Lipavským, který se odmítá řídit názorem hlasujících členů. I to by pro vás mohlo být zdrojem poučení.

1 0
možnosti
ZH

Jednou z průvodních vlastností státu je byrokracie. Jinými slovy, hromada záznamů o mnoha věcech fungování společnosti. Pokud se stát rozloží, byrokracií (tedy záznamy) se nikdo nezatěžuje, snad až na pár nadšenců. Tedy to může budit dojem, že v dobách mezi státy se lidem dařilo líp. Pak mi ovšem vrtá hlavou, proč vznikl později další stát, když bylo lidem tak dobře?

Z čehož nutně plyne úvaha - co myslíte, že by se stalo, kdyby se vám podařilo zrušit stát? Jak to tak vypadá, prostě by vznikl nový - a za dnešního zalidnění by to netrvalo dlouho. To je právě ta racionalita, která se od vás nekompromisně odráží.

Ostatně je to vidět na aktuálním vývoji - Československo se sice rozdělilo, ale za krátkou dobu jsme se opět částečně spojili - v EU.

0 0
možnosti
Foto

Když expanduje stát nebo říše, zabírá území, která nejsou pod správou jiného státu, nebo říše. Malí se nemohli ubránit velkým. To nyní změnily sofistikované zbraně, kdy se i malí dokáží ubránit velkým.

0 0
možnosti
ZH

"Malí se nemohli ubránit velkým." - to vám píšu od samého začátku. Vzpomínáte?

"To nyní změnily sofistikované zbraně ..." - nezměnily, ba právě naopak. Protože prostředky na takové zbraně mají jen velcí. A to včetně jejich výzkumu a vývoje, který je velmi drahý. Důkazem budiž třeba Somálsko. Tedy opak je pravdou, velký dnes pohltí malého mnohem rychleji než kdykoliv v minulosti. Nebo nechá malého dojít k úpadku, pokud se bude snažit udržet si nějakou tvář před jinými státy. Jenže tyto skutečnosti vy z ideologických důvodů odmítáte. Já zas odmítám jakoukoliv ideologii, která je v rozporu s realitou.

0 0
možnosti
Foto

Kdo pohltil Somálsko ? Nikdo, protože Somálsko se přiblížilo k plně ozbrojené společnosti, kterou nelze jen tak obsadit.

Státy vytváří neozbrojenou populaci a zbavují ji práva na sebeobranu, tvrzením, že jen vláda má právo bojovat se zločinem.

Za posledních dvěstě let vidíme obrovské devastace pomocí státních válek. To je realita minulosti, současnosti, ale i budoucnosti ve světě států. Přesto si stále budete myslet, že stát je to pravé ořechové. Prostě popíráte realitu.

0 0
možnosti