Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě si vzpomínám, že jsem v roce 2016 napsal blog na téma, že "ideální pracovník do montovny" - je bezdětný sirotek. Nemusí se totiž zaprvé starat o děti a být s nimi v případě jejich nemoci doma a podobně se nemusí starat ani o své stárnoucí rodiče, kteří potřebují pomoc stejnou, jako děti. Naši "páni soudruzi kapitalisté" jsou naštvaní, že takto s lidmi, co si pořád berou nějaké volno a ještě navíc pod ochranou odborářů, nic kloudného nevyrobí. Nedávno jsem četl, že našemu železničnímu průmyslu /který to je?/ - prý chybí 5 tisíc pracovníků. A proč si nezaložili učňovskou nebo střední školu a potřebné odborníky si sami nevychovali...??

0 0
možnosti

J18a34n 35K48a97r57a46s75e60k

22. 8. 2023 22:59

rad bych upozornil, ze ty prace s tou vyssi pridanou hodnotou, kterou by si tady mnozi prali, tak to nezaridi Fiala a ani nikdo dalsi.

Behem sveho pracovni zivota jsem se v nekterych zemich s takovou praci setkal a musim konstatovat, ze neco takoveho je sice mozno si prat, ale ze se proto take musi neco delat. A to cela spolecnost, ne jen nejaka vlada.

A ma to jeste jednu neprijemnou vlastnost - ono to setsakra boli - byt na spicce vyvoje a produkce. Vyrabet neco spickoveho skutecne neni legrace - mozna je to pri nasi mentalite lepsi montovat, mit nezatizenou hlavu, relaxovat na chatach a uzivat si zivota. Rekove to tak delaji a neni to vubec spatne.

0 0
možnosti

Kdyby předchozí generace nechodily k nepovinným volbám před rokem 1989, tak to tady mohlo dávno být.

0 0
možnosti
Foto

Díky moc za zajímavou diskuzi, kterou bohužel nestíhám, ale za vaše příspěvky jsem rád....

2 0
možnosti
Foto

A39l52e17š 62M59e36r88t28a

22. 8. 2023 12:56

Už dlouho se tady vede diskuse, že potřebujeme výrobu s větší přídavnou hodnotou, než přináší svařování a obrábění tisíců tun železa, ale skutek utek. Vlády řeší stále nedostatek pracovníků v těchto neperspektivních výrobách místo toho, aby je nechala padnout a uvolnila tak pracovní sílu, aby ta šla tam, kde se rysuje nějaká perspektiva. Chápu že třeba v pohraničí jsou takové zastaralé výrobní provozy často jediným místem, kde se dá sehnat práce, ale právě tady by měl stát dotacemi, daňovými úlevami podpořit a lákat investory, kteří do těchto oblastí přinesou nějakou výrobu, která má budoucnost.

0 0
možnosti

L47u58b12o15š 34K91r60i11m17l

22. 8. 2023 13:52

Dobře, ale co budeme dělat s těmi 70% práceschopných, kteří nejsou schopni vyvíjet nové produkty, programovat atd. Budeme podporovat VW Gigafactory u Plzně, ale tam jsou potřeba ti u pásu na tři směny.

0 0
možnosti
Foto

Hej, ako píšete, ale asi by to ani nevydržali. Ani ja už nevydržím to, čo moji rodičia kedysi.

1 0
možnosti
Foto

Ale vydrželi, ač jak kteří. Kdo chce, práci si najde. A kdo na to má, i od pásu se může vypracovat

2 0
možnosti

Vždyť jsme si to zavinili sami. nemuseli jsme překotně privatizovat všechno, co tu bylo. Hodně fabrik dodávalo do celého světa, to jsme je museli všechny zavřít s heslem, že stát je špatný hospodář a lepší špatný vlastník než stát? Pak se divíme, že státu nejdou dividendy do rozpočtu? Mohli jsme jet pomaleji a rozvážněji. To jsme museli prodat třeba Plzeňský pivovar, aby nám to plzeňské nakonec vařili Japonci? A další a další.

5 3
možnosti

Privatizace ano, ale spravedlivá, ale jak mohou privatizovat lidé, kteří znárodňovali. Kdo jim k tomu dopomohl? Musíte na to přijít v diskuzích na Havlových lavičkách.

3 0
možnosti

Vážený pane Vracovský,

rád čtu Vaše blogy i když mnohdy nemám na danou věc stejný názor jako Vy. Zde jste jednoduše popsal situaci, kterou vnímám, ale neuměl jsem ji vyjádřit. Trumfy jsme hodili do talónu, a jak jsme si mysleli že jsme chytří.

0 0
možnosti
Foto

Neviděl bych to tak černě. Občas dělám něco v jedné továrně na hračky v Kladně a tam ve třísměném provozu u pásu je mladých dost a dost a rozhodně to nejsou cizinci.

2 0
možnosti
  • Počet článků 644
  • Celková karma 25,51
  • Průměrná čtenost 2147x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik