Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Súzneim s tým čo Ste napísali.

0 0
možnosti
Foto

Máte mé "symfonie".

Koncem listopadu ́89 jsem byl velmi naivní, protože jsem si myslel, že budou muset odrůst 2 generace, aby se napravily škody na národu komunisty napáchané. Já bloud!!!

Když stávající situaci posoudím z úhlu zpětného pohledu (neb po bitvě je každý generál), zřejmě ještě jedeme z kopce na té naší horské dráze a údolí není v dohlednu. Podle rozervanosti naší společnosti, morální devastace, neschopnosti objektivní analýzy, podléhání hoaxům, přetrvávání lokajských návyků atd., atd.. se obávám , že k přechodu ze sestupné na vzestupnou tendenci nebudou stačit ani 4 generace.

4 0
možnosti
Foto

Moc hezky napsáno, karma.

6 0
možnosti
Foto

Díky mám ho rád a tay zpívá co je odžité. Jde mu to věřit ...

1 0
možnosti

Tenkrát byli lidé za jedno, vůbec si nepamatuji, že by někdo byl rád, že sem přijeli. Bylo jsem sice mladá, ale dlouho se to vleklo.

1 0
možnosti
Foto

Zanedlouho se do toho vplížila ta normalizace a přestalo to být vidět. První vzedmutí společnosti bylo skvělé....

0 0
možnosti

Tentokrát podepisuji na sto procent. jen mě udivuje, že to trvá tak dlouho. Přeci jen se už od převratu vyměnila jedna generace a komunistická rezidua nějak neslábnou.

Zdravím do Plzně.

4 0
možnosti
Foto

Rostou noví bojovníci, Kláro. Ne komunisté, ale aktivisté, ekoteroristé a náckové. Paradoxně nerostou proto, že se mají špatně, ale naopak. Mají se dobře a roupama nevědí, co dělat.

0 0
možnosti
Foto

Němci svoji vinu připustili, Rusové nikdy.

7 0
možnosti
Foto

doufejme, že dostanou tu šanci, že se tam klima změní...

0 0
možnosti
Foto

Ten rozdíl vidím i v tom, že Němci byli prostě nepřátelé. Hnusní, sadističtí, likvidující jakýkoliv odpor. Nacismus jako ideologie národa, který se nadřadil nad ostatní.

Rusové - naši osvoboditelé (ať už to bylo jakkoliv, hodně ruských vojáků je u nás pohřbených a o naši svobodu se zasloužili). A za 20 let tady vtrhnou, v noci. Nebylo tolik mrtvých, jako za nacismu. Ale dokázali více, ohnout nám hřbet a udělat z národa poslušnou hmotu, která jim za všechno ještě provolávala slávu.

A tahle stopa je v nás pořád. Sdílím s Tebou naději ve faktoru času.

7 1
možnosti
Foto

Bez naděje by to bylo špatné...

1 0
možnosti
Foto

J72a57n 64Š92i73k

21. 8. 2023 10:15

Já si myslím Filipe, že na rok 1968 měla svůj nepřímý vliv i druhá světová válka, resp. její závěry, které vedly k válce studené. Stejně tak na zrod Hitlera měla vliv válka světová první, atd., atd., atd. Proto bych tak nesrovnával, protože všechno asi nějak souvisí se vším. Rok 1968 však, stejně jako Vy, vnímám s horšími dopady do současné společnosti. Otázka jenom je, jaký je poměr toho, čeho se na nás dopustili jiní, k tomu, na čem jsme se dopustili my sami. Děkuji za článek a přeji hezký den

9 0
možnosti

Za vše, čeho jsme se později dopustili sami, mohou ti, kteří nás přepadli a násilně změnili poměry v zemi. V situaci, kdy máte ve vlastní zemi okupační armádu v počtu 75 tisíc vojáků, která čeká na jakýkoliv náznak odporu jako kuře na sopel, aby mohla zdůvodnit svou přítomnost kvůli jakési "kontrarevoluci", je těžko něco dělat. K moci se pochopitelně dostanou všehoschopní kariéristé a kolaboranti. Vše, co se u nás po srpnu 1968 dělo, bylo pod taktovkou sovětské věrchušky až do nástupu Gorbačova.

5 2
možnosti
  • Počet článků 644
  • Celková karma 25,51
  • Průměrná čtenost 2147x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik