Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kosovo nebylo 500 let Srbské. Po první světovém válce byo rozděleno mezi několik států. Po druhé světové válce celé připadlo Srbsku. Mělo status republiky a bylo republikou v republice. O status republiky přišlo a to byl důsledek referenda o samostatnosti Kosova. V Kosovu žílo 90 procent Albánců-muslimů. 4 p rocenta Srbů a zbytek jiných nárosností.

0 0
možnosti
Foto

Díky za čtení a komentář....

0 0
možnosti

Kosovo je Srbsko! Stále doutná nevyřešený a nevyřešitelný problém náboženský. Srbsko je křesťanské, pravoslavné a Kosovo je převážně muslimské.

2 1
možnosti
Foto

Díky za názor a zastavení...

0 0
možnosti
Foto

V Srboch je silné ich povedomie národné niekedy až nacionalistické.Toto jeho gesto rezonuje po celom svete. Niektorí volajú po tom, aby 36-ročného rodáka z Belehradu poslali z turnaja domov.Jeho vyjadrenia totiž prišli v čase, keď mierové sily v Kosove pod vedením NATO potvrdili, že 25 ich vojakov bolo zranených pri stretoch s etnickými Srbmi na severe Kosova.Násilnosti vypukli na severe krajiny cez víkend po tom, ako v oblastiach s prevahou Srbov dosadili do starostovských úradov etnických Albáncov.Srbsko uviedlo svoju armádu do stavu najvyššej pohotovosti a k hraniciam s Kosovom vyslalo viac vojakov. Bývalý kosovský minister zahraničia sa vyjadril:„Takže ak ruský hráč zajtra napíše ‚Krym a Donbas sú srdcom Ruska. Zastavte násilie‘, bude to v pohode?

4 0
možnosti
Foto

Blbo som to napísala, teraz sa zdá, akoby som fandila jedným alebo druhým. Ľudia by sa mali nejak dohodnúť a nie eskalovať napätie.To je moje, to je tvoje, nedohodneme sa, tak poďme sa strieľať...

4 0
možnosti
Foto

Souhlas s textem, sledoval jsem reportáže dvou izraelských novinářů z MS ve fotbale, chvílemi otřesné. Kosovo je z historického hlediska paskvil. Pro Srby násobně víc. Myslím, že Novak chtěl upozornit světovou veřejnost na to, co se tam v současnosti děje a to se mu nepochybně povedlo. Určitě není jednoduchá osobnost, ale vždycky jsem ho měl rád a chovám k němu ohromný respekt. Za článek karma.

11 2
možnosti
Foto

Ahoj , díky za zastavení :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 648
  • Celková karma 25,58
  • Průměrná čtenost 2134x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik