Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte recht, Filipe!

Pozdravujte ode mne Haničku, balkón i sebe!

0 0
možnosti
Foto

Filipe, za tento blog Ti opravdu moc děkuji. Často cítím vůči okolnostem, o kterých píšeš, takovou bezmoc, doslova zoufalou a chce se mi křičet. A tak se k Tvému písemnému výkřiku s chutí přidávám!!!

0 0
možnosti

...za ty fotky s mláďaty zaplatí většina z nich životem. Je jedno jestli mají peří, nebo srst. Ke spoustě z nich se už rodiče kvůli Tvé Idiocii nevrátí a zemřou hladem nebo zimou...

Tak předně: není jedno, jestli mají srst, nebo peří. U ptáků je to celkem jedno, tam mají čich vyvinutý pouze druhy, specializující se na mršiny (sup, kondor).

a za druhé: sice máme tendenci polidšťovat, ale zvířata fakt neumírají - zvířata hynou. Sorry. Taky jsem vyrůstal na vesnici mezi lesy a mezi zvířaty.

3 1
možnosti
Foto

Díky za názor, u ptáků to není kvůli čichu . Výraz umírají se již dlouho používá běžně, proti výrazu hynou nic nemám...

Přikládám odkaz, už jsem ho jednou v diskuzi dával, kdy na mládata sahat a kdy ne mají ornitologové pěkně zpracované, je to na tři kliky...

Nejjednoduší rada pokud je někdo laik poradit se..

https://www.birdlife.cz/

4 0
možnosti
Foto

Tak že se mnoho lidí chová idiotsky, o tom ani po tom. Jen s těmi mláďaty je to dost sporadické. U ptáků jde vesměs o mýtus, s čichem na tom vesměs nejsou moc dobře ve smyslu rozpoznání zvířecí pachu, takže například vypadlá mláďata nebo zdravá vajíčka v klidu vracet do hnízda, mají tak větší šanci na přežití :)

A u srstnatých je to tak jedna k jedné. Záleží na mnoha okolnostech a těžko říct, zda to tak bylo vždy nebo jde o přirozený proces ve smyslu, že zkrátka zvěř žije blíž a blíž člověku a tak už ji tak moc ten pach neděsí ... zkušenost s tím mají třeba zachránci různých mláďat z polí při žních (srnčí, jelení ale i ušáci) ... matky se k nim většinou bez problém vracejí, i když je zachránci odnesou v náručí třeba na kraj lesa :)

3 0
možnosti
Foto

Ahoj, impulsem k tomu blogu jsou mraky příspěvků v birdingových skupinách kdy lidi zcela zbytečně fotí mladé, případně snůšky. Rodiče spousty druhů už se pak nevracejí. Není to kvůli pachu.... Srnčata na polích je třeba sbírat ohleduplně aby na nich pach pokud možno neuplěl.... Vlastně všechna mláďata, pokud potřebují pomoc a jsou ohrožená....

4 0
možnosti
Foto

"Pán tvorstva" v akci. A kdyby ho to kouslo, střílet...

Díky, Filipe

1 0
možnosti

J77a82n 85P57a87v65e42l

25. 5. 2023 10:25

Myslím, že soukromí je u mladší generace bráno hodně jinak než u nás. Vyrůstali v technologicky jiném prostředí, tudíž jsou zformováni jinak.

Co se zlodějů týče, já osobně se jich moc nebojím. Ono totiž v bytech většinou není moc co ukrást. Dříve se hodně kradla elektronika, ale tu dnes moc neprodáte. Nábytek neodvezete, notebooky jsou většinou pod heslem. Vykrádání bytů na blind je, podle mě, dost nevýnosná činnost.

4 0
možnosti
Foto

Dobrý den, samozřejm doba pokročila... Proto píšu i o sdílení soukromí co se týče přístupů.... Nevylučuje se jejich získání u předem vytipovaných jedinců i díky neoprávněným vstupům do soukromí bytů....

2 0
možnosti
Foto

Když jdu do přírody, vždy si vzpomenu na nápis na začátku Otter trail. Jediné co si tu můžeš vzít jsou fotky a jediné co tu můžeš zanechat jsou tvoje stopy. Nejsem tak důležitý abych si dělal selfíčka. Bezohlednost a blbost jdou ruku v ruce.

Vašek

6 0
možnosti
Foto

V poslednej dobe si snímky prírodu fotievam viacej do seba a uchovávam v archíve svojho vnútra. díky za blog

3 0
možnosti
Foto

To je přesné... a nikoho při tom nerušit :)

1 0
možnosti
Foto

Již A.E. varoval. Před dobou, kdy technika díky pokroku předčí mezilidské vztahy a nastoupí generace idiotů

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS