Děkujeme za pochopení.
F74i61l37i20p 62V28r72a11c10o17v96s49k42ý
Už se na něj taky těším.... :)
J97a52r92o11s56l47a54v 19C49a39l23t32a
V podstatě souhlasím, jen pro doplnění - Guth Jarkovský: Při vstupu do veřejné místnosti (restaurace) host nezdraví, na případné pozdravy personálu odpovídá maximálně pokývnutím hlavy
Z54b55y40š50e75k 12H47l95i57n75k88a
Restaurační personál toto nepochybně nezná, takže se pozdravu často dožaduje. Shledávám to jako užitečné, protože pak se nemůže vymlouvat, že si vás nevšiml, a proto mu trval příchod k vám tak dlouho.
Z35u60z30a40n58a 77Z78a65j46í19c31o37v44á
Rozhodně vyžadují pokračování
F84i41l63i53p 22V18r35a31c24o86v17s72k42ý
Díky, nemám v plánu vzdorovat...
Z59b33y14š58e53k 83H31l63i66n49k36a
Co já na to? Jsem nevychovaný buran. Takže jsem byl několikrát nepřímo poučen, že při vstupu do hospody mám zřetelně pozdravit, pokud je obsluha v blízkosti. A to nejen na vesnici, ale dokonce i v anonymní Praze. Teď už vím a snažím se tento obyčej dodržovat všude.
Placení je taky svébytná záležitost. Protože se občas pokouším s obsluhou vtipkovat (hlavně s ženskou), zkusil jsem i "vtip" že nemám peníze. Z reakcí jsem pochopil, že to je "vtip" častý a jak známo, opakovaný vtip přestává být vtipem. Takže se pokouším o vtip situační, který třeba obsluha ještě neslyšela. Čím starší (pracovně) obsluha, tím obtížnější je vymyslet něco, co obsluha slyší poprvé a zasměje se tomu. V takových situacích mám pak sám radost.
Jednou se mi povedlo toto. Šel jsem v hospodě na záchod a cestou jsem viděl stolek, na kterém ležela velká malířská štětka. Nedalo mi, dal jsem si jako závazek něco vymyslet. Při návratu jsem šel k servírce, ukázal na stolek a řekl jí: tady se vám válí nějaká štětka. Servírka: Hihihi, tady jich je! V tu ránu jsem se do ní zamiloval. Platonicky.
M58i85c22h24a47e51l21a 56K67l71í84m18o73v10á
Bude to asi druhem Teletubbies. K nám se přišli do knihovny zeptat, jestli se tam dá půjčit knížka. A aby to uvedli na pravou míru: "Protože někde to třeba nejde..."
J22a97r45o63s50l45a59v 24Č97e41r31v56e46n53k18a
Určitě se rozepiš, Filipe. Také mám dost zkušeností. Ta kultura je kolikrát katastrofická. Přesto ze své zkušenosti bych řekl, že pořád má většina lidí jakous takous úroveň.
F11i72l95i87p 80V75r85a33c10o89v57s26k65ý
Díky Jardo, rád tě vidím, alespon takhle...
J62o83s86e40f 74P36r97o58u31z17a
Pokračování klidné napiš, Filipe. Ale je to marný, je to marný, je to marný. Já jsem velmi nenáročný host, jak se kdysi říkalo, stačí mi, aby vrchnímu nepískalo v nose a servírka neměla ošklivý nohy. Pak už jen pár drobností. Vyžaduju na toaletě čistotu, aby se tam dalo jíst z podlahy, a rozprašovač libé vůně. Během dlouhého čekání na objednané jídlo chci podstoupit manikúru, pokud přijdu s vnoučetem, musí číšník u stolu zahrát pohádku s přenosným loutkovým divadlem a musí být povoleno malovat na ubrusu pastelkami. Co se týče jídla, u luštěnin vyžaduji lžíci, z vidličky mi ta čočka nebo fazole padají, k polévce vždy automaticky donést maggi, kuchaři nikdy nedochutí, jak mi vyhovuje. Velikost porce je správná, když na mě přinášený řízek mává křídly, visícími přes okraj talíře. Pro lepší trávení vyžaduji po jídle opět rozptýlení, nejlépe se mi osvědčil kouzelník mikromagie. Při placení vždy společně projíždíme účtované položky dle jídelníčku, při jakékoli chybě žádám slevu 50% účtu. Od svého otce jsem se v šedesátých letech naučil dávat tuzér 50 haléřů, jsem-li výsostně spokojen, tak 1 Kč. Je to tradice, nemohu to měnit.
Jo, a na dršťkovou dostávám chuť zásadně 5 minut před zavíračkou, výmluvy, že kuchyně je dávno zavřená, považuji za drzost. Prostě, jak říkám, Filipe, absolutně nenáročný host.
F43i72l23i84p 39V81r57a75c29o52v23s93k38ý
Josefe, to je tak pěknej příspěvek, že ho nebudu mělnit zbytečným vokecáváním
I38v94a90n48a 36L73a45n73c92e
Myslím, že manuál zvládám, můžu se k vám do restaurace přijít najíst a ráda bych si dala jídlo bez držkové, prosím.
Zajímá mne i další manuál
F29i92l61i23p 53V89r80a19c54o59v78s65k61ý
Díky za motivaci, dopíšu ....
- Počet článků 641
- Celková karma 26,46
- Průměrná čtenost 2157x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...