Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rozhodně jsem zapomněl dodat, že si pana Babiše jako prezidenta ve skutečnosti neumím představit. Stran vzhledu a vystupování je jeho soupeř rozhodně representativnější a to postu prezidenta přísluší. Je tady ale moje zmíněná obava. Budeme mít fešáka ale generála.

1 0
možnosti

Dovolím si i já - jako příklad frustráta o kterém si, nejen paní Medková, myslí své - pár svých poznámek. V prvním kole bylo opticky na výběr i když se média ( např. pan Řezníček v ČT) zachovala více než nedůstojně. V druhém kole je výběr buď anebo. Nevím jak Babiš nachytal lidi na švestkách, ale všichni z mé bubliny pana Babiše nevolili pro jeho povahové vlastnosti, nebo známost s předními politiky. Jeho znalost řečí uznávám - současně ale nevím, co je schopen vlastně vyjednat. Zná se s vlivnými - ti tam ale "zítra" nemusí být. Je cholericky a nezvládá emoce (to považuji za vlastnost a ne za ohavnost). Zbývá tedy to co je pro mne a skupinu lidí okolo mne nejdůležitější. Pan Babiš představuje jako jediný naději, že je schopen se nějak postavit současné klice, která má prakticky v rukách veškerou exekutivní moc. O tom jak je podobný jev nezdravý víme ze zkušeností s komanči. V opozici ideál - ve vládě zhouba těch komu vládnou a nakonec i sami sobě. I zdravý rybník plný kaprů se jistí dravým predátorem. I velcí chovatelé včel umisťují do blízkosti úl se sršni.

Uvidíme jak se bude situace vyvíjet. Horký kandidát se vyjádřil, že mu vláda vyhovuje. Nedá se tedy očekávat, že se budou proti sobě navzájem vymezovat. Vládní garnituře tak odpadne jediné silné politické lepidlo, které je drželo, krom koryt, spolu. Údajně se blíží vlna občanské nespokojenosti. Není nic horšího než dojem obyvatel, že se celá exekutiva proti nim spolčila a nemají někoho, kdo se jich zastane. Pak nastupuje čas příchodu spasitele, Někoho s velkým Ně!

Že by tu dobu někdo tušil a proto je třeba mít jako vrchního velitele vojáka? Tomu se má říkat svobodná volba toho nejlepšího ? :-P

1 0
možnosti
Foto

Přáítelé děkuji moc za vaši návštěvu i komentáře.... :-)

2 0
možnosti

Psal jsem něco podobného také. To, že má někdo jiný názor než já, neznamená, že zaslouží mé opovržení nebo odsouzení.

0 0
možnosti
Foto

Díky já vás čtu pravidelně a jsem moc rád, že jste tu na blogu. Pokusím se Vám to dát víc nahlas vědět do budoucna....

0 0
možnosti

Asi mám příliš malou sociální bublinu a nebo se s lidmi moc o politice nebavím, ale neznám žádného Babišova voliče. Každopádně, nehodlám jimi opovrhovat. Jestliže to je zhruba třetina národa, nebude to jen v jejich hlouposti, neschopnosti, ... , jak se nám mnozí snaží namluvit. On průšvih bude v tom, že konkurence stojí také za prd (akorát že to nejsou systémový mafiáni)

1 0
možnosti
Foto

Voliči Babiše jsou prostě...voliči Babiše. Myslím si o nich své.:-)

1 0
možnosti

J12a69n 64R76á32ž

15. 1. 2023 17:39

Dal jsem karmu!

1 0
možnosti
Foto

Všimla som si, že u vás mladí ľudia nechodia ku voľbám.Sú takí vrtkaví.Možno im to je jedno alebo nechcú voliť "dôchodcov",môže to pre nich vyznievať ako súboj ľudí z minulého režimu.Pozícia AB je ťažká, nemá kde brať,bude útočiť na mladých sprotivovaním Pavla, že je komoš, rozviedčik a demobilizuje ich.Naproti tomu voličská disciplína dôchodcov a voličov ANO je vysoká.Ale hrozí, že mladí budú druhé kolo sabotovať, aj keď Pavel zacielil práve aj na nich. Proti AB môže vytiahnuť morálne témy, jeho kontroverznú osobnosť a podnikanie.Ale je možné , že Pavel nepovedie dehonestačnú kampaň, ale so stoickým kľudom dôjde do finále.

0 0
možnosti
Foto

J14a89n 88Š11i64k

15. 1. 2023 14:26

S tím rozdělováním diskusi přišly jen soukromé subjekty. ČT se řídila pravidly, která moderátor připomněl. Nelíbí se mi to, ale jsem zásadně proti tomu, aby do toho stát vstupoval nějakou regulací. Pokud by se NOVA rozhodla, že pozve jenom Babiše, respektoval bych to. To medium někomu patří a ať si vlastník rozhodne, co chce. Jinak to nálepkování Filipe jde vždy z obou stran a používají ho jednotlivci. Rozhodně to není tak, že by se z tábora od Babiše neozývaly výkřiky o kavárenských povalečích. A teď k tomu přibudou rozvědčíci řízení KGB, to se po včerejším excelentnim vystoupení pana Babiše s Vámi klidně vsadím. Jinak celá ta přímá volba je v nasem politickém systému totalni nesmysl. Hezký den

4 0
možnosti

Souhlas, reagoval bych stejně. Opakovat nebudu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 643
  • Celková karma 25,74
  • Průměrná čtenost 2150x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik