Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vazeny pane Filipe Vracovský. Doufam v moznost neco napsat i kdyz jsem, jak rika moje zena, starej. Vas clanek povazuji snusku pravdivosti cele civilizace. Snad jen dodat dve poznamky. Ta prvni je nekdy cenena jako bible a nektera je vymyslena pro oblbovani te civilizace v ktere zijeme.

Prvni je predani vedomosti a znalosti te stare generace, te mlade.

Na tu druho bych mel poukazat ze vcerejsi strany iDnes. Hovori o velke bouri na slunci a velky priliv slunecni energie ze skvrn na tomto telesy.

Tento clanek presel vsemi jen jako zajimavy ukaz. Vsak jeho ucinost na pocasi na nasi maticce Zemi, nikdo nedokazal vysvetlit. Ze se tak stava, je dokazano. Jak dalece, je otazkou. Tak dokut ten "Green deal" to nedokaze zahrnou do sve teorie a vyvodit dusledky, nema smysl hovorit o moznostech civilizace neco podniknout na zastaveni oteplovani.

"El nino" a "La nina" jsou jevy zname v Tichem oceane. Jeden je oteplovani rovnikoveho proudu a druhy je ochlazeni. Ty proudy jsou dva a jsou protismerne. Ty dva fenomentalni ukazy, jsou pricinou pocasi na celem svete. A to dnesni slunecne boureni ma ten nejvetsi vliv na ten ocean a tim i na pocasi sveta.

Toto neni chyba ve starnuti. To je ta znalost, dosazena tou dnesni starsi generaci.

Vysvetleni tech dvou jevu je ve "Wikepeadii" Dobre cteni.

0 0
možnosti
Foto

Mladí budou dělat podobné chyby, jako je dělala moje generace. Jen vlivem technologického pokroku nebudou stejné. Takže mohou mít mnohem horší následky, než ty naše chyby z minulého století.

"Mládí je vše, co bourá staré, co volá jménem chlapců a děvčat - my život na zemi předěláme."

Tak na to šel Majakovskij a další revoluční básníci. A í náš Jiří Pauer:

https://search.mlp.cz/cz/titul/stavime-novy-svet/2060058/#book-content

Kam to naše mládež dotáhla, znají pamětníci let padesátých. A tak zatím zestárla a přišla jiná mládež, která tuto generaci sametově poslala na smetiště dějin. A už tu máme další mládež, zelenou, která na rozdíl od těch předchozích si vzala za cíl přírodní jevy, a už je začíná předělávat. Dobro došli. ;-D

2 0
možnosti
Foto

No, nejlepší je, když to mládež dotáhne až k stáří :)

1 0
možnosti
Foto

:-)Stáří není pro sraby!,,Síť kolem celýho těla,

co tě vomotává na doživotí,

polovina mapy víš

potřeba je celá když,

tě to nutí nestát ale jít" (Divokej Bill)

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785772;-)

2 0
možnosti
Foto

To je moje oblíbená.... mládí taky není... wono je to vůbec vostrý Jiří.... vostrý, ale krásný :)

1 0
možnosti
OU
Foto

Přesně, ani mládí, ani stáří není zásluha....

2 0
možnosti
IM

I22v86a42n 56M35i90n70á24ř

5. 1. 2023 12:26

Karel Čapek kdysi řekl: Mladá generace má pocit, že s ní přichází lepší svět. Stará garda je zase přesvědčena - že s nimi ten lepší odchází.

5 0
možnosti
Foto

Možná má jen někdy obavy.... Např. dnes, když začala v Evropě válka. Ta se ale možná přežene a zase bude dobře.:-)R^

0 0
možnosti
Foto

Konzervativní tmářství, to je moje pošušňáníčko, Filipe;-)

1 0
možnosti
Foto

To je, já třeba skvěle konzervuju vepřové Honzo :)

1 0
možnosti
RE

Taky jsem to kdysi řešil, ale už neřeším...Stále věřím, že ze mě ještě něco bude - no jo, ale co když už bylo? :))

2 0
možnosti
Foto

To je myslím celkem zdravej přístup.....

0 0
možnosti
Foto

Pane Vracovský, i když s Vámi často souhlasím, tímto článkem jste mě "nadzvedl". Urazil jste spoustu starších lidí, a to nejen mužů. Od kolika let považujete člověka za staršího, anebo dokonce b nedejbože za starého? A kolik Vám je let, vážený pane, podle mne na mladíka v rozkvětu sil zrovna nevypadáte. Starší lidé se vyznačují tím, se že jejich život je vepsal do jejich tváří (vrásek), ale i do jejich mozku (zkušenosti). A do určitého věku mají rozhodně širší a kompletnější pohled na svět, než mladý člověk bez zkušeností. (Žijeme v domě s pěti mladými manželskými páry, a všichni se za námi chodí radit. Za manželem v technice, za mnou s jinými záležitostmi. Váží si nás - a my jich). Ovšem mladý člověk zase nemá zábrany něco podnikat, řešit, protož ještě o postrádá zkušenosti toho různých nezdarů toho staršího... A proto dovede v životě víc riskovat. U některých starších lidí jsou pak ty zábrany tak velké, že se riskovat bojí. (A tomu se může také někdy říká říkat konservatismus). A dnes? Podle mne se ty "hrozby mladším generacím" zbytečně zveličují, straší se jimi lidi. (A někomu, hlavně některému druhu byznysu vyhovuje, vydělává na tom. Na té naivnosti lidí). Mám již za sebou hodně nových roků" za sebou - a vždycky když se blížil nový rok, začala média se strašením, že v tomto, nebo příštím roce, nastane konec světa. Málem jsem tomu věřila, al naštěstí se to nikdy nestalo. (Jestli ke konci světa přijde, stane se to podle mne náhle, apokalypsa, zaviněná šílenými lidmi, anebo situací ve vesmíru). A buďte tak laskav, plešatý mladíku, nestrašte lidi starými muži, ani ženami. Starší člověk si to nezaslouží, ani v tom případě, když ho v pokročilém stáří například postihne stařecká demence. Za to nemůže, to je ze slábnutím organismu, je to nemoc. V minulosti staří lidé, zvláště muži, (ale i ženy), bývali i ctění. A to nejen v indiánských komunitách, ale i u nás v Evropě. (Stařec a moře. Babička apod. lit. díla). Přikazuje to nejen Kniha knih , ale i občanský zákoník). kodex.

1 7
možnosti
Foto

Pokračování. Nás to ještě učili ve škole. Nelíbí se Vám názory expresidenta V. Klause? Přiznám se, že i já jsem ho dřív často kritizovala, ale není neomylný, dnes mu dávám v mnohém za pravdu. Např. nechtěl abychom bezhlavě vstupovali do EU, ovládané byrokratickými systémy. Měl obavu, že ČR ztratíme velkou část své suverenity. Nevěřila jsem mu, ale dnes vidím, ře měl pravdu. Pane Vracovský, dnes V. Klausovi věřím daleko víc, než Vám - a těm hlasatelům té jediné, vaší pravdy. Sbohem. Rv[>-]

1 7
možnosti
Foto

J73a94n 50Š13i14k

5. 1. 2023 10:04

Werich ironicky říkal: "Jak to, že mladí hrajou karty, které my jsme nehráli?" Vždycky to tak bylo a staří muži, ale i mnohé zkušené dámy uvažují "tradičně" a "konzervativně" a že jich není málo, o tom svědčí lavina blogů, diskuzí a vlastně i čtenářů tady. Klidně ať uvažují, prskají a rozčilují se. Je to úplně fuk. Mladí si vybudují svět podle svého. Radit mladému člověku má smysl jen v jednom jediném případě, a to tehdy, když si přijde o radu sám říci sám. To ostatní považuje za kecy, kterými je chce ten starší poučovat. Tak to je a žádné fňukání o novém a hnusném světě to nezmění. Možná by se to zvláště zde mělo říkat častěji, takže díky za článek a přeji hezký den

5 0
možnosti
Foto

Díky a pěkný den popřeju taky rád .....

0 0
možnosti
  • Počet článků 643
  • Celková karma 25,72
  • Průměrná čtenost 2150x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik