Diskuse

Díky Gorby

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gorby byl jedinym z bosevickych vudcu, ktery zasadu "eto vase delo" minil v celem svem vyznamu, skutecne uprime.

Bud brzo zdrav Gorby a preju po cely zbytek zivota dobre a bezproblemove zdravi.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji všem moc za komentáře :-) Mimořádně se dnes omlouvám, ale nestíhám diskutovat s každým zvlášť... Příště se zas polepším....R^

2 0
možnosti

Díky za připomínku, Filipe.

Co se týče toho pádu komunistického hnoje, mnoho lidí, ať už z konspirativní obsese, bezmocného vzteku, anebo ideového zoufalství rádi šiří blud, že vše bylo předem pečlivě naplánováno, domluveno a mělo jít vlastně o řízené převzetí majetků. Je to samozřejmě nesmysl.

Nicméně hlavní zásluha Gorbačova na pádu chátrajícího socialistického nesmyslu byla ve vyhlášení perestrojky. O tom, co to je a jak to bude fungovat pojednávala jeho doprovodná kniha Perestrojka. V ní se soudruzi s hrůzou dozvěděli, že napříště budou všechny státní podniky fungovat na bázi finanční samosprávy, tedy zkráceně, že od teď už budou přežívat jen za své vlastní vydělané peníze a z těch ještě živit stát (tak jak je to běžné v kapitalistickém tržním hospodářství) a ne naopak. A to byl konec jasný i všem rudě ideologickým snílkům. Technologicky zaostalé, nekonkurenceschopné podniky, s katastrofální produktivitou práce, velkou přezaměstnaností a zaostalým rozpadajícím se vybavením, by začaly padat jako domino. K tomu prudká nezaměstnanost, platební neschopnost lidí, zhroucení vnitřního trhu...a tak se raději poroučel socialismus. Prožral sám sebe a už to nerozdýchal.

Karma vám i Gorbačovovi.

7 0
možnosti
Foto

R^

předvedl všechno...předvedl politika západního střihu, že to jde...s desatarem v duši - vyslechni a poznej i nepřítele a už proti němu nikdy nevezmeš zbraň. Lidský život a láska má nejvyšší smysl - ukazuju vám krásně oblečenou, upravenou ženskou, kterou miluju, máme se rádi, umím se na vás usmát, chci abychom nezáviděli západu, ale přenesli to všechno sem... v noblese chování, být příkladem, v noblese - co ji i měla přece ruská šlechta stejně jako ta francouzská a jde v tom přece pokračovat... Nezneužívat svou moc...mít rád lidi opravdu

dokonce jsme tehdy měli nějaké placky že ho milujem:)) Děkuju, FilipeR^V

4 0
možnosti

A když pan autor tento článek pojal jako připomínku dnešních výročí, tak připomenu ještě jedno, které s těmi bolševickými nemá žádnou souvislost, ale pro naši zemi je velice významné:

2. března 1824 se narodil Bedřich Smetana

0 0
možnosti

Prapraprapradedecek Emy Smetana?

0 0
možnosti

Ano, souhlasím s vámi.

Gorbačovovi samozřejmě nelze ani v nejmenším přičítat zásluhu na tom, že starý režim padl. Ten byl neudržitelný a padl by tak jako tak. A Gorbačov jako jeho aparátčík neměl ani trochu zájem na jeho pádu. Kdyby bylo možné ho rozumnými prostředky nadále držet při životě, zcela určitě by se o to snažil a byl by věrným pokračovatelem Leonida Iljiče Brežněva. Kdyby takovou brežněvovskou nemorálnost v sobě neměl, tedy kdyby se mu takové praktiky hnusily, nikdy by se do funkce generálního tajemníka nedostal, protože aby se tam vyšvihl, musel nejprve absolvovat celou cestu od podání přihlášky do strany. A tu cestu absolvoval právě za Brežněva, takže nemůže být ani slova o tom, že by se mu ty Brežněvovy praktiky hnusily už ze své podstaty.

Ale správně píšete, že pochopil, že rozumnou cestou to udržet nelze. A tudíž to odpískal elegantním způsobem, který už jeho zásluhou doopravdy je.

Takže samotný pád režimu jeho zásluhou není, ale relativně bezproblémový průběh toho pásu jeho zásluhou je.

Je to jeho jediná zásluha, avšak ta je obrovská.

Za článek vám dávám karmu.

3 0
možnosti

Ano, díky Gorbimu jsme se dočkali změny režimu.

Ale nějak se na to zapomnělo...Tak svět oplácí.

Jsem zvědavá, jestli se ozvou naše "bystrá" média.

Díky, Filipe, za tento blog!

2 0
možnosti

Změny jsme se dočkali nikoli díky jemu, nýbrž díky přirozenému chodu věcí, jak se svět postupně a neustále mění.

Díky němu jsme se dočkali něčeho jiného: Bezproblémovosti a mírové cesty té nevyhnutelné změny.

Změna byla nevyhnutelná, bezproblémovost však byla v jeho rukou. A to on zvládl.

1 0
možnosti
Foto

R^ Nezapomenu na Gorbyho slova při jeho schůzce s Reaganem. Volně: ,,My, které osud postavil do čela našich zemí, si musíme uvědomit naší velikou zodpovědnost".

1 0
možnosti
Foto

To u našich politiků nehrozí.

3 0
možnosti
Foto

V práci to odzývat a skočit na melouch. Přidám, scházet se v hloučkách u těch, co uměli vyprávět vtipy. My co jsme dělali poctivě jsme byli za blbce. Filipe, dobře!!R^

3 0
možnosti

Odzívat (platí i pro autora).:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 641
  • Celková karma 26,18
  • Průměrná čtenost 2157x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik