Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Vracovsky. V parlamentni sestave voleb (volba stran) je "blanko sekem" kazdy hlas. I vitezstvi VASI strany, neni zarukou budouciho seskupeni. "Koalice" je ta nestvura, ktera nam dava neco, co nikdo nevolil. Nazev je "koalicni smlouva". Ten "blanco sek" nam ukazal pan Sobotka, coby premier, pri omylne volbe casti ANO ohledne koureni v restauracich. Ale to je minulost. Pri dokonalem nasledovani te koalicni smlouvy, vas hlas je rozmelnen "hnusem" jinych stran v koalici. Ten system voleb v CR to umoznuje. Nejhorsi je to, co podotknul i pan Raz. "V podstatě každými volbami dává volič bianco šek té straně, kterou volil. S tím se nic nedá dělat".

0 0
možnosti
JR

J80a90n 48R25á22ž

14. 4. 2020 15:36

V podstatě každými volbami dává volič bianco šek té straně, kterou volil. S tím se nic nedá dělat. A je legitimní právo každého dát najevo svou spokojenost, či nespokojenost s činy vlády, ať její představitele volil, či nevolil, ovšem za předpokladu respektu k výsledkům voleb. Jinak se to míjí účinkem, neb to pak vyvolává jen neproduktivní vzájemnou nevraživost mezi oběma skupinami.

Jsem sice proti hysterickým výkřikům "Demisi, Demisi" někde na náměstích, ale budu vždy bránit právo lidem i takovými primitivními projevy dávat najevo svou nespojenost s vládou.

Osobně bych dával přednost kultivované veřejné diskuzi, kterou by moderovali opoziční politici o konkrétních, podle jejich názorů nesprávných činech vlády, před emotivními projevy řečníků, kteří se svými exhalovanými pódiovými exhibicemi jen snaží nespokojenost účastníků demonstrací umocňovat, ale jinak nic pozitivního do veřejného prostoru přinášet nemohou. Bohužel v dnešní době a podmínkách, které ve veřejných mediích objektivně jsou,toto realizovat nejde a musel jsem se s tím smířit.

0 0
možnosti
JS

Mám na to odlišný názor. Prohra strany ve volbách, kterou já považuji za správnou, nesmí být považována za oprávněný důvod vítěznou stranu neustále okopávat.

1 0
možnosti
JR

J93a13n 14R65á14ž

14. 4. 2020 15:43

Dodal bych ....... vítěznou stranu neustále bezúčelně(!) okopávat.

I když si všímám, že okopávaní vlády zcela bez konkrétního účelu,tedy předem deklarovaného cíle, kterého chce svým okopáváním dosáhnout, se stalo doménou mnoha opozičních politiků. Když ale udělá vláda něco špatného a opozice má variantní řešení, jak to učinit lépe, tak je kopnutí do vlády často účinným prostředkem k cestě nápravy.

0 0
možnosti
Foto

Díky všem za slušnou diskuzi, bez ironie se mi líbí... jen nestíhám dneska reagovat...:-)

0 0
možnosti
JS

V tomto s Vámi zásadně nesouhlasím. Ironii miluji a jsem přesvědčený, že může být součástí slušné diskuze.

0 0
možnosti
JZ

"Vítězství ve volbách nesmí být bianco šekem vypsaným na dané volební období"

Ono to přes dvacet let takto fungovalo a myslím, že většině lidí je celkem jasné, že to tak je.

Prostě se vždycky vědělo, že je možné kohokoliv za cokoliv kritizovat, i ho k čemukoliv vyzývat. Havel si schytal svoje za amnestii, za zbrojovky, opoziční smlouva dvou nejsilnějších demokraticky zvolených stran taky neměla na růžích ustláno.

Stejně si myslím, že libovolný příznivec libovolného politika v hloubi duše ví, že bianco šek na celé volební období je blbost, že musí existovat nějaké hranice.

Jenomže se zvolením Zemana fakt přišla nějaká podivnost. I kdyby po zásazích prezidenta došlo k tomu, že by se Nejedlý stal majitelem Lánského zámku, i kdyby Škoda uzavřela veškerou výrobu u nás a přesunula vše do Číny a mnoho lidí by s tím nesouhlasilo ...

...pořád by šlo od Ovčáčka a někteří by dokolečka opakovali "moudrý, demokraticky zvolený prezident naší krásné země", "jaká slast, že havloidi prskají", "pražská kavárna se dosud nesmířila s porážkou jejich kandidáta" ...

5 0
možnosti
JZ

To je tady demagogů. Ano, je třeba respektovat výsledky demokratických voleb, ovšem nejen v případě Poslanecké sněmovny, ale také v městské části Praha 6. Tam jaksi KSČM a SPD totálně propadly. :-)

4 2
možnosti
Foto

Ať je občané na Praze 6 nerespektují, je to jejich věc, nic jim v tom nebrání.... Leda, že by se chtěli od ČR odtrhnou a vytvořit jakýsi samostatný stát - něco jako "krhútskou republiku". To už bylo mimo o ústavu. A demonstrace proti vládě také nikdo nezakazuje - pokud se demonstrující chovají podle zákona a když je to baví - mají na to. O jaké demagogii zde píšete? Já volím vždy politickou . stranu - a ona bohužel nevítězí - co s tím?

2 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma za správnou připomínku :-)R^

3 1
možnosti
Foto

Máme tu ještě jedno velmi smutné výročí...akce K. Velmi smutné výročí. A - nepíšu ted k Vám jako k věřícímu, ale jako jistý moment pro všechny tady ty v diskuzi, aby pochopili, jak velmi blízký je rok 50 od jednoho momentu, kdy se jeden muž v beranici právě vrátil z Hradu a pak se událo 14.4. to, co se událo. Téměř 3000 řeholníků pozavíraných anebo nasazených do PTPé, nasazených do jiných zaměstnání, likvidace klášterních knihoven a národního bohatství, vyhnání řádů sester a bratří z jejich domova spojeného s Bohem. Svoz už nadbytečných kusů knih do spaloven a sběrných surovin, jako papír pro zabalení čehokoliv...

Někde jinde u přátel náhle mizejí doktorky, někde taky videa, někde se zakáže jednomu pomoct, protože je malý a protože to zvládne ten větší, někomu se zničí makové pole, protože do jedné společnosti nechtěl a nechtěl vstoupit...a k tomu všemu se jeden má mít možnost vyjádřit. Tak to prostě je.

karmaR^

6 0
možnosti
PN

P50e80t32r 17N41e26d55v65ě78d

14. 4. 2020 10:35

Přeji hezký den, když je něco v mantinelech (Asi právních), které hlavní hráč nenastavil, tak je nejspíš správné poukázat na to, že to není viditelné bezpráví, nebo ne?

Myslím, že snad skoro nikdo zde nezakazuje demonstrovat těm, jenž mají tu potřebu. Spousta lidí se však pozastavuje nad způsobem provedení.

2 2
možnosti
Foto

Mohl byste ten způsob provedení, který se určité spoustě lidí nelíbí, nějak specifikovat? A specifikovat tu skupinu, kterou jste označil za spoustu?

3 1
možnosti
Foto

Pane Filipe, po válce v padesátých letech byly ČSR nastaveny politické mantinely - a o tom jak byly nastaveny nerozhodovala ona, ale vítězné mocnosti, které měly největší podíl na porážce hitlerovského Německa. To nemůžete popřít. Pak se v zemi vyvíjel život v rámci těchto mantinelů, v rámci sfér vlivu, později "studené války.. V roce 1968 jsme se z nich chtěli vymanit, ale bohužel nepovedlo se.... A ta konzolidace a normalizace byla horší, než bylo pře tím. Po roce 1989 jsme se mohli vydechnout, ale také byly nastaveny mantinely - zejména po vstupu ČR do EU. Po roce 89 na čas lidé uvěřili politikům zvoleným ve svobodných volbách, ale pak se zklamali. Jak v jednotlivcích, tak v politických stranách - a tak si zvolili, když to ústava umožňuje, něco jiného - politické hnutí. Nejdřív VV, pak hnutí ANO - A. Babiše. (Já volila stále jednu polit. stranu). (Zatím není žádná alternativa A.B. a ANO na obzoru, zdá se, že v příštích volbách zvítězí zase. Opozice je nejednotná, nevygenerovala ani jednu osobnost osobnost, které by občané věřili. A to její osočování kde-koho, , zhrzené fňukání a pokřikování "chvilkařů" nic nezmůže, spíš opak toho,o co usilují. Příští volby zase rozhodnou. :-/

2 5
možnosti
Foto

Napsala jsem snad, "mínusáři" nepravdu - anebo snad lež?

0 0
možnosti
  • Počet článků 643
  • Celková karma 25,74
  • Průměrná čtenost 2150x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik