Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ND

Číně se klaněl celý svět, no dobře, tak skoro celý svět a ten pak, z důvodu levné pracovní síly a cenové války přestěhoval svoji výrobu právě tam. No, koukněte se doma kdo vyrábí významnou část elektroniky, kolik známých značek propůjčuje své jméno svým výrobkům vyráběných v Číně, prachy, prachy, a zase prachy, tak co jiného čekat? Jsou ty výrobky kvalitní? Nikomu to nevadilo, a tak se Čína stala průmyslovým gigantem. Takže teď už máme co jsme chtěli, tedy ti co chtěli ušetřit a napakovat se...

Dnes je každý generál, no dobře, tak skoro každý, překvapuje někoho dnešní situace, když sleduje ten vývoj?

1 0
možnosti
Foto

V této diskuzi pan Petřík může sloužit jako model pro definici trolla.

2 1
možnosti
ND

Myslím, že jste si rovni :-)

1 0
možnosti

R^

Je to tak! Komunisti jsou holt komunisti! Lhali, lžou a budou lhát! Dnes mají svůj politický byznys, vedou velké podniky a mají nakročeno na další Vítězný Únor! Naši postkomunisti nás ochotně podrobují imperiálnímu Rusku a Číně. Proč? Není to vlastizrada?

:-)

4 0
možnosti
Foto

Bohumíre, osobně se domnívám, že to skutečně s vlastizradou hraničí. To ale také u komunistů včetně jejich dnešních klonů není nic nového. Oni k tomu zcela průhledně tíhli za první republiky a pak to opakovaně potvrdili po válce až po pozvání ERusů v roce 1968 a pozdějším vytvořením kolaborantského abnormalizačního režimu. A dědicové manýr abnormalizačního režimu nám dnes vládnou.

2 0
možnosti
VB

Výborně, a kolik zaplatí Itálie nám, za neuzavření lyžařských středisek promořených koronavirem? K nám se nákaza nedostala z Číny, ale z Itálie a Rakouska..

3 3
možnosti
Foto

Za největší podlost, která přichází jaksi sekundárně, je zlomyslné (téměř až posměšné) poukazování na počet obětí čínské chřipky v jiných zemích. Čína, která svým úmyslným tutláním nechala zákeřnou nákazu rozšířit do světa, to nyní propagandisticky zneužívá, směje se obětem svého zločinného jednání do očí a vybírá od nich "výpalné" v přemrštěných cenách zdravotních pomůcek. Ty nápisy o česko-čínském přátelství na krabicích, to je zvrácenost a cynický výsměch...

4 2
možnosti
Foto

Že by Čína?

Až doposud za všechno mohl Putin.

Ale třeba se ještě dočkáme...

1 3
možnosti
Foto

Občane Petříku. Jste ve svých názorech nějaký nekonzistentní. Vždyť za vše přeci může CIA, USA, FBI, LOU, NATO, NASA a Kalousek!

9 2
možnosti
Foto

Čína zpočátku vůbec nevěděla, a ani nemohla vědět, co se děje. A nevědomost hříchu nečiní.

3 10
možnosti
Foto

Dobrý den. Nevěděla? proč by tedy vědoucí umlčovala? Spíš nechtěla vědět... Díky za návštěvu.

12 1
možnosti
AL

Čína by měla odškodnit hlavně různé novosoudruhy, levičáky a neschopné rádoby podnikatele, co stojí ve frontě s nataženou rukou - Babiši, my tě pomlouváme a špiníme, ale teď nás nakrm.

:-)

0 6
možnosti
MM

Vy máte opravdu dost! :-/

A ten Babiš krmí ze svého? Já myslel,že z prostředků. které ti "neschopní" dodali státu a budou je těžce splácet..

9 0
možnosti
JN

J57o69s32e60f 26N39i26k63l

6. 4. 2020 15:39

Covid-19 je uměle vytvořený vir....Čína není zločincem ...tady hraje každý na svém písečku...někdo líp, někdo hůř...

1 4
možnosti
MV

kdepak z Ciny. covid 19 do sveta roznesl z Wonderlandu jednorozec, prece...

5 1
možnosti
Foto

R^R^R^ Je třeba o všech těchto věcech mluvit. Zdá se, že n atak čínského viru nejlépe reagovaly Japonsko, Jižní Kora a Tchaj-wan, tedy země, které velmi dobře vědí, s kým mají do činění. Tchaj-wan začal dělat první opatření hned v prosinci, jakmile se objevily první zprávy o problému. A to přitom měl Tchaj-wan kolem milionu lidí pracujících v kontinentální Číně a tudíž měl vzhledem k jejich pohybu obrovské riziko, šíření nákazy. Ale Tchajvanci byli připravení, Číně nevěřili a zvládli to.

O tom, že jde o velký průšvih s řadou nezodpovězených otázek, svědčí policejní perzekuce a zatýkání lékařů, kteří v prosinci vyslali první varování. To ale nestačilo. Čínské úřady uzavřely ty laboratoře, v nichž se na existenci nového viru přišlo a ZNIČILY kmenové vzorky nového viru, které v nich byly. To silně zavání zametáním stop. A Čína tím fakticky znemožnila boj proti epidemii v jejím počátku. Dalším obrovským průšvihem je divné chování lidí z vedení WHO, kteří šli na ruku Číně v jejím tutlání. Když k tomu připočteme neustálé lhaní od počátku, cílené dezinformace, falšování počtu nakažených a obětí, vystupuje z toho jednoznačný obraz děsivého a cynického totalitního režimu, jemuž na lidských životech nezáleží ani trochu.

Všechny tyto věci se budou muset později důkladně prošetřit a vyvodit z nich důsledky. Minimálně ty, že bude v zájmu životů lidí na celém světě maximální nedůvěra vůči Číně. Obchodovat, to ano, ale nenechat se korumpovat čínskými penězi ani jejich ideologií. Být stále ve střehu a možná také uvažovat i o osobních důsledcích pro politiky a podnikatele, kteří se s Čínou nadstandardně bratříčkují, protože i oni mají nepřímou vinu na umírání a strádání lidí po celém světě.

11 4
možnosti
  • Počet článků 641
  • Celková karma 26,41
  • Průměrná čtenost 2157x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik