Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J63a79n 34R37á60ž

24. 3. 2020 11:46

Zaujala mne věta: "Že zůstane jen tolik hráčů na trhu, kteří se uživí čist a férově. Vůči státu i vůči svým zaměstnancům."

Taky v to doufám a přeji Vám, abyste přežil tuto krizi v dobré víře v budoucnost..

PS. Pozoruji, že nejvíc brečí pražští restauratéři, neb je jim jasné, že doba, kdy měli na pivu 350% marži, je pryč.

0 0
možnosti
ZH

Tahle krize poškodí celý obor bez ohledu na to, zda umíte, nebo ne. Je mi vás proto dost líto.

Na druhé straně nejsem tak optimistický v tom, že ten řízek nebude mít chybu. Mám za to, že počet restaurací se výrazně zmenší. Ty, co zůstanou, nebudou mít takovou konkurenci, tedy se mohou začít spíš flákat - když ti to nechutná, uvař si doma, přede dveřmi je fronta dalších strávníků.

0 0
možnosti
Foto

R^Kluci a holky, co nám vaříte a čepujete, moc vám všem držím palce:-)

1 0
možnosti
MB

Každý otřes, krize, nouzový stav je nepříjemnost. Nicméně to pomine, trh se přefiltruje a povstane zase to nové. Jistě, ten proces bolí. Nejsem příznivcem EET, skutečně se nedomnívám, že by cosi narovnala a něčemu podstatnému pomohla .Konkrétně, 3-4 vlnu už považuji za HOLÝ NESMYSL Je tragikomické, Vláda se usvědčuje sama - Uznává, že není dobré OSVČ dále zabřemeňovat, (dříve, že o nic nejde) ! Podobně je to s trapností Státní loterie - Účtenkovky . EET = Jako ve vtipu, že bandité budou znásilňovat ženy - Babička říkala - Když všechny - tak všechny... ! :-)

2 0
možnosti
OU
Foto

Díky za návštěvu, ano, legrace to nebude.

0 0
možnosti
Foto

Já jen, že část, co "brala bokem" není Švarc systém.

Kdo bral bokem (nezdaněné a nepojištěné peníze), tak za ně náhradu žádnou nedostane, protože oficiálně žádné příjmy neměl.

Účastní Švarc systému možná něco dostane, protože je OSVČ, tak se nejspíš do pravidel vejde. Stejně, jako ostatní OSVČ, kterým stát svými nařízeními znemožnil provozovat živnost, zřejmě dostane náhradu podle vykázaných (tedy zdaněných a pojištěných) příjmů.

Ale souhlasím, že by tohle mohlo trochu narovnat situaci v tom smyslu, že lidi budou míň ochotní přistoupit na peníze bokem. Ale těžko dnes předvídat, zatím není jasné, jestli to světlo na konci tunelu není ve skutečnosti světlo lokomotivy, která se řítí proti nám.

3 0
možnosti
Foto

Díky za upozornění, už jsem si to upravil. A ano, může to být lokomotiva, to neví nikdo...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS