Děkujeme za pochopení.
D46a11v32i83d 78H72o31r39á71k
To je náhodička. Od 16. hod na iDnes je k přečtení zajímavý článek s nadpisem Co na talíři v restauraci neuvidíte...,
viz :
A co Vy na to ?
F70i87l52i84p 72V59r53a28c97o15v93s29k78ý
Dobrý den, dobytek se najde v každém oboru lidské činnosti, já píšu o restauracích .Díky za návštěvu....
K80a56r65e38l 67M80a95r36t38i78n90e29c
A ještě bych se zeptal, jak rádi, či neradi by kuchaři připravovali hmyzí speciality?
Shodou okolností nás zavedl průvodce do jedné čtvrti v Pekingu, kde byly stánky s těmito specialitami a tak jsem ochutnal nějaké štíry, či co to bylo za potvory osmažené na špejli. A kupodivu přestože to vypadalo, nevím jak popsat slušně... no docela zvláštně. Ale kupodivu to nebylo chuťově zase až tak špatné. Sice tam měli značný výběr od červů, brouků, přes šneky, mušle až po nějaké hady tak jsem toho tam víc neochutnal ale řekl jsem si, že se někdy podívám do Holešovic, kde na Výstavišti je každoročně něco podobného pár dní k ochutnání. Zatím mi to nevyšlo, takže jste mi článkem připomněl, že bych tam mohl letos zajet.
Ale mohla by to být inspirace i pro Vás, třeba byste měl pak bohatou návštěvnost.
F18i66l38i90p 86V16r10a93c28o26v46s82k33ý
Já už jsem na broučí speciality starej, věnuji se jiné kuchyni, ochutnal jsem ledasco, ale přenechám jiným
J72a36k90u75b 51K21n19e10c86h97t26o74v68s15k90ý
Na bohatém západě si mohou dovolit dát vodu zdarma. Ale proboha nikoho nezabije těch pár korun za vodu zaplatit.
F40i83l25i55p 23V10r13a79c39o85v87s79k95ý
Dobrý den, díky za navštívení
M98i23c63h20a81l 15Š93t53a15j60n85r67t
Smazak a palačinky jsou prostě "pásařina" ale pokud někdo nedělá v zákazkove ruční dílně, s nějakou tou otravnou rutinou se musí smířit. Voda je problém, mně se líbí styl, že ji automaticky podávají k objednávce, ale rozumná cena za servis mi taky připadá ok. Nelibi se mi vnucování lahvovanych vod, které bych si sám od sebe nikdy nekoupil a natahovani zákazníka na vodě.
F81i28l31i67p 21V25r28a10c19o63v43s10k90ý
Díky za návštěvu a komentář
H69o55r60s89t 63A40n23t11o72n 43H15a92s63l20b46a35u33e39r
Filipe, díky za nahlédnutí do duše kuchaře
M28a22r81i33e 97Š53í69p32k36o68v27á
Tak...smažák dělám doma výhradně ze sýra typu hermelín, ale dobrým. S nostalgií vzpomínám na šunkový blokový sýr, tuším šumavského podniku, to byla smažená lahůdka.
A absenci palačinek a ovocných knedlíků se sezónním ovocem, považuju doslova za faux pas našich restaurací. Přitom těsto na palačinky, ale i na tvarohové knedlíky, může být v pohotovosti. U palačinek je to ku prospěchu. A je dobré je umět. Když Vám přinesou palačinky s "papírovým" okrajem, to je ostuda. Když jsem se ptala číšníka kolik je let kuchaři, a na odpověď asi 50, řekla, že to už by ty palačinky mohl umět, koukal jak zjara:-)))
S tou vodou tak, jak jste to napsal souhlasím.
Z57b33y16š32e64k 88H71l38i20n70k13a
No... Palačinka má být tenká, ale to se musí umět. Když vám přinesou "palačinku" tloušťky téměř lívance, pak je to špatně.
Z62b33y86š21e47k 14H89l24i16n68k91a
Jakožto častý návštěvník restaurací se považuji za odborníka, tedy mám z tohoto titulu k věci i co říct.
Smažák - buďto si šéfkuchař cení víc své pohody, nebo těch pár korun na víc, které za smažáka (možná) utrží. I když nevím, solidní sýr bývá dražší než leckteré maso. Zkrátka, pokud si ho dá na jídelák, nemá důvod se vztekat. Je to jeho boj.
Palačinky - pokud jich udělá pár za den, může to být pecka, Pokud si však 10 lidí najednou vzpomene, že ji chce, umím si velmi dobře představit, co to udělá v kuchyni. Palačinky jsem si dělal i sám - jenže doma na to má člověk klid a věnuje se jen jim.
Kohoutková voda - jsem zastáncem toho, že pařící partě, zvlášť pokud jedou kolečka tvrdého, by se měla dávat voda na zředění automaticky a zadarmo. Avšak různým biolidičkám, kteří si k pití nedají nic jiného, bych se nebál naúčtovat za vodu polovinu ceny jiného nealka. To lze vyřešit šalamounsky - při útratě na osobu od xxx peněz je kohoutková voda zdarma. Možná pro děti bych udělal ještě výjimku.
F25i82l39i45p 63V19r50a38c75o41v61s64k52ý
Dobrý den, díky za návštěvu i názor
M51i82l12a33n 56Š56ť63a52s66t87n64ý
My, co vodu v restauraci zásadně nepijeme a k jídlu si dáváme vždy něco masitého, nemáme problém.
- Počet článků 641
- Celková karma 26,42
- Průměrná čtenost 2157x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...