Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Jinak těm hloubavějším je možné doporučit za co vše ČOI uděluje pokuty, obzvláště v gastonomii je o čem si přečíst :-))

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, na překyselený žaludek je dobré ovoce, celozrnné pečivo a luštěniny, pak bude zase lépe.

0 0
možnosti
JF

Při placení se neptejte po účtu, protože i personál musí nějak žít!!

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, díky za návštěvu.

0 0
možnosti
JN

J78i55ř14í 54N67o18v43á33k

16. 12. 2019 10:36

Tohle sedmero je pro mě samozřejmost, jen přihodím něco o čem si myslím, že by se neměli dopouštět v hospodě vůči hostům.

- well done není blue rare, tím spíš, pokud se jedná o tuňáka

- pečené brambory mají být pečené, ne smažené!!

- do caesara nepatří ledovej salát, ani rajčata

- míra je míra, žádný "to dojde"

- naložený hermelín má být naložený, ne čerstvý sýr politý olejem

- hranolky si smočí v čemkoliv až host, jinak se z nich stává neřupavá sra*ka

- pokud nestíháte a necháváte hosty dlouho bez obsluhy, není od věci se omluvit, dost možná to ovlivní výši dýška

Hlavně ten druhý bod je v českých hospodách doslova tradice, čest výjimkám :)

7 0
možnosti
JK

J33o80s88e70f 35K98u96b48e88š

16. 12. 2019 12:04

Souhlas, jen k tomu prvnímu bodu, umíte si představit well done tuňáka? Jistě že ne každý, kdo si ho neobjedná blue rare je méněcenný, ale obsluha by mohla slušně říci něco ve smyslu, že tuňáka doporučuje maximálně medium well a pak komu není rady ....

0 0
možnosti

Gastronomie - velké slovo. Když se jídlo povede, vyzvedne nás k výšinám nebeským. Když se "povede" zkazit, dokáže prosmrdět barák až do sklepa. Asi je to tím, že jíst je úplně základní lidská potřeba. A mě se líbí, jak jste s humorem sobě vlastním vystihl, jak bychom se v nad jídlem měli k sobě navzájem chovat lidsky. Hezký blog, rozsvítil mi pondělí - ještě před snídaní.:-)

2 0
možnosti
Foto

Nejen absolutně alergického strávníka těžko nasytit, ale i jednoho mého kolegu.

V závodní jídelně byl vepřový jazyk s polskou omáčkou. Mňam.

Ale on, že ne. "Když to měl už někdo přede mnou v hubě, tak to nejím!"

Já: "Ale Karle, uzenou prasečí zadel, tu si dáš?"

R^

2 0
možnosti
Foto

J84a42n 41Š59i87k

15. 12. 2019 17:52

Každá oběť vyžaduje plné nasazení. Hezký večer a děkuji za článek Filipe R^

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za zastavení i palec :-)

0 0
možnosti
JS

Tak na zakázníka jste to sepsal pěkně, jen by to chtělo i tu druhou stránku mince a měl byste také sepsat co by měla dělat samotná restaurace, aby z ní zákazník odcházel spokojený.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, já jsem toho napsal už poměrně dost na všelijaká témata v kuchyni, třeba tyto mám rád...

https://vracovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=712612

https://vracovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=714823

a spoustu dalších :)

Díky za návštěvu... a tip.

0 0
možnosti
Foto

Bezvadný blog, Filipe, dobře se bavím! ;-D;-D;-D

Tak se prosím v tom boji v první linii dobře držte. Určitě obstojíte.

2 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu, udělám co bude v mých silách :D

0 0
možnosti
PK

řešíte již dávno vyřešené a ještě urážíte zvířata je to jak to řekl sám velký Orwell" ,, Člověk je jediné stvoření, které konzumuje bez toho, aniž by produkovalo. Nedává mléko, nesnáší vejce, je příliš slabý, aby táhl pluh, neumí běžet dostatečně rychle, aby chytil králíka. Přesto je pánem všech zvířat".

No, řekněte sám, kde je spravedlnost?

2 0
možnosti
Foto

No Petře, zvířata bych nikdy úmyslně neurazil, mám je rád jako kamarády a pssst i na talíři ;-D, díky za návštěvu :-)

1 0
možnosti
Foto

Samochvála smrdí, ale dodržuji vše, co jste napsal. Někdy - pokud je čas - rád pokecám i s kuchařem, co tam dal, protože to bylo bohovsky dobré. Považuji návštěvu dobré restaurace cosi jako bohoslužbu. Jsem rád, když ten od ambonu (plotny), dá nám, kajícníkům (hladovým návštěvníkům), okusit cosi z many.

Karma. R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 640
  • Celková karma 26,61
  • Průměrná čtenost 2160x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik