Děkujeme za pochopení.
M61a27r96i62e 88Š75í82p87k39o65v61á
No jo, Filipe, nějak asi spolu neumíme ve společnosti komunikovat, nebo-li jsme na sebe čím dál víc nepříjemní. Tedy samozřejmě jen někteří.
Dříve jsem navštěvovala různá restaurační zařízení (Praha), a mám skvělé vzpomínky. Na kuchaře i na číšníky. Je to v tisíckrát omletém...že "všechno je v lidech".
Že je ale problém dnes sehnat do podniku jak na plac, tak do kuchyně lidi, kteří to dělají rádi, už chvíli trvá.
F41i36l34i73p 46V18r81a97c33o54v72s35k98ý
Ano, vše je v lidech, nejen v gastronomii :) Díky za návštěvu
D78a83n54a 75Š19u35m10o72v40á
Na lidi v pohostinství se dosti všeobecně dívá jako na někoho, kdo se díky diškrecím válí v penězích, může si kdykoliv dát frťana a ještě má oběd zadarmo. To vidí hlavně ti, kteří by se tak bez skrupulí chovali sami, a hlavně nemají o téhle profesi ani páru. Dobře jste to napsal Filipe, je jen divné, že si lidi nějak nevšímají toho vysokého procenta hostinských amatérů, kteří se po revoluci vrhli na restaurační podnikání, a fofrem zkrachovali. Byli mezi nimi i velice vzdělaní lidé, často umělci, kteří - také často - ví přeci všechno. Ale že dobře vařit je umění, kdy úspěch přichází často pozdě, když už ho člověk ani nečeká, to nevěděli.
Z83b91y57š50e63k 86H95l59i36n87k90a
Nemám rád obsluhu, která nemá ráda lidi.
F96i83l15i30p 16V77r13a64c88o11v74s21k87ý
To ani já ne... Díky za navstevu.
V38l49a36d71i24m94í65r 71H41a85v98r62á28n68e71k
Filipe byl jsem se synkem na kole v Provence a co mě nejvíce utkvělo v paměti kromě přírody jsou číšníci. Neuvěřitelně milí, přátelští, usměvaví. No a menu např. v Avignonu za 12 E, jako v Praze. Něco si doma uklohnit je radost, ale být v kuchyni např. 10 hodin ve vedru...smekám...
F33i33l93i20p 83V48r16a12c80o14v97s78k90ý
Díky moc za návštěvu i příspěvek do diskuze
Z18d79e68ň21k23a 59O34r45t41o32v29á
To jste napsal, Filipe, skvěle. Zvláště pro člověka, který má svoji práci tak rád jako Vy, to jsou krušné zážitky. Ale zatím jste nad věcí, tak snad je ještě naděje.
F65i96l15i66p 87V19r41a51c22o30v50s86k93ý
Dobrý den, no jasně, ještě se nesebemorduji , díky za návštěvu...
J28a64n 87P64r21a23ž60á73k
Chtělo by se mi u toho smát, Filipe, ale nějak to nejde
F62i94l90i82p 58V56r57a63c51o43v91s11k73ý
Ale ano, on pláč nic nespraví, proto se raději zasměji :) Díky
T53o86m42á48š 24V71o72d56v65á69ř66k91a
Filipe, Vy mne děsíte. Mě - restauračního povaleče a gourmeta. Abych si začal vařit sám. ....
F73i91l57i71p 68V34r28a70c55o13v12s24k83ý
Tak zle ještě není, ale nesmí se nic podcenit , díky...
P61e82t86r 69K86o58r85e30c74k77y
Jedno České přísloví rce: ,,Bůh dal lidu pokrm a čert kuchaře". A je to tak , nejsem vybíravý a tak když dojdu do některé z našich vesnických krčem,tak se poměju a už dlouho se vyhýbám váze....
F54i26l96i50p 87V27r95a34c33o89v84s64k98ý
A to ještě nejlepší kuchař se prý jmenuje Hlad, někde jsem slyšel
M82i19r72o39s28l50a84v 28B64u84č20e88k
Pokud by čtenářům nevyhovovala nabídla kuchyně s obsluhou hostů - Nabízím uplatnění v MHD krajského města ! Post službyvedoucího - Já, mistr z textilní fabriky, jsem střídal bývalého ČSLA dělostřelce. Jeho zástupcem byl cestovní průvodce po Itálii. Já zase získal chemika a ten si vybral za kolegu zahradníka ! Chemika to přestalo bavit a tak přešel do Plynáren ! Mj., tam je dodnes a dobře udělal ...
Neuvěřitelné doby po revoluci, pak i pro pracovníka STB jisté místo v podnikové Autoškole! Podobně to bylo s řidiči. Cikáni, Slováci, Moldavec, který se asi 2 roky učil vypít za sebou 2 piva ! Nejlepší byli vysokoškoláci ! R směnu na Ikarusu - měl filharmonik klavírista, střídal jej ing. všeho a volno za osádku držel VŠ zprofanovaný policista ! Nešťastný pracovník RSDr - Měv KSČ se cítil poměrně dobře mezi havíři s rentou, kteří šli za přivýdělkem. Zvláštní sortou byli bachaři s neuvěřitelnými historkami. Když jsem s nimi byl v kanceláři sám - Říkal jsem jim, že se cítím jako v base ... !
Zmiňovaný klavírista - alkoholik, sdělil, proč za volant vůbec šel ! Výdělky v symfo orchestru chabé. Tedy klavír pro baletky - pokud unavena, jemu na klíně. Poté nástup do baru kapely. Druhý den nahrávací studio. Dirigent taktovkou dává povel ke klavírnímu sólu - Nic ! Náš dobrý člověk, zcela vysílen a veden špatnou výživou - Usnul ! Pravil, že nástup na směnu - 03:18 hod mu plně vyhovuje. Nemá čas bumlovat - denně se dýchá do Alkotesteru ! Zájemci, neváhejte ! (Vše pravdivé) ! Práce je dost + jízdenka na MHD zadara + chutná závodní kuchyň. Doba, kdy se fakt vařily všerůzné lidské osudy a příběhy ! Zážitků kopec - mzda symbolická ...
B38o16h76u89m92í53r 96Š83i94m85e76k
Dík za krásný humor.
Ale kuchařina je umění! Jako doktořina a každá práce, která se dělá s radostí a úctou k druhému člověku!
Snad na to ti naši mladí přijdou. Jinak by urychlovali konec evropské civilizace!
- Počet článků 640
- Celková karma 26,60
- Průměrná čtenost 2160x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...