Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

Proste si musi clovek uvedomit ze soudit lidi podle narodnosti uz v dnesni done nejde.

Tim ze jsem zil v New Yorku pres 10 let jsem se naucil brat lidi jako jedince.V New Yorku jsem prisel dene do vztyku a lidmy z kazdeho konce sveta dokonce I Palestincem ktery umel Polsky protoze bydlel v Polske ctvrti.

Ja napriklad jsem potomek Bulhara a Cesky ale be svych 15 letech jsem s Matkou imigroval do USA kde jiz ziji 40 let.

1 0
možnosti
Foto

Velmi opožděně jsem zachytil tento Váš super příspěvek, díky :-)

0 0
možnosti
Foto

Moc pěkné, Filipe. Tohle je přesně ono.

A co se týče údajné "rusofobie", vnímám to tak, že na normální lidské nebo občanské nebo profesní rovině vůbec nemám problém potkávat se s lidmi z nejrůznějších národů, přátelsky komunikovat dokonce i udržovat letitá přátelství. Mám taky zkušenosti z mezináboženského dialogu, takže vím, že mezi lidmi dobré vůle lze opravdu všechno. i bořit hranice předsudků. Lidé se mohou spolu setkat a naprosto bezproblémově přátelsky komunikovat. Například katolíci ze západoevropských zemí a pravoslavní věřící z Ruska. Pro toho, kdo chce pravidla dodržovat platí také jedno z nejzákladnějších pravidel Nového Zákona: "Miluj svého bližního jako sebe sama". Po válce se potom zrodila i jedna krásná parafráze, na níž stojí poválečné usmíření mezi evropskými národy, z nějž žijeme dodnes. "Miluj vlast svého bližního tak jako miluješ tu svoji." A pak to jde, pak je možné spolu mluvit, komunikovat, vytvářet přátelské vztahy. Fobie v rovných přátelských vztazích nemají žádné místo.

Takže ani v našem dnešním vztahu k Rusům nejde o žádnou fobii. Jde bohužel o naprosto nezbytnou velkou opatrnost a obezřetnost vůči jejich oficiální politice. Nelze věřit zemi, která co šest-sedm let útočí na své sousedy a uchvacuje jejich území. Po Čečensku totálně rozdrceném a zničeném ruskou agresí a po ruské agresi proti Gruzii a proti Ukrajině, nelze opravdu Rusku věřit. O to jde, to je tvrdá realita).

Ze souseda, který už vyraboval zahrady několika občanů naší obce nemusím mít žádnou fobii. Fobie je k ničemu. Důležité je, abych dobře věděl o jeho chování a byl připraven se bránit.

A zde jsou popsány principy dezinformační, štvavé války vedené skrze propagandu a podvratná média:

https://hlidacipes.org/zaklad-informacni-valky-patrny-i-cesku-lide-musi-byt-otraveni-rozzureni-znechuceni-plni-vzdoru/

2 0
možnosti
JL

Vsechny ctyri palce nahoru, k tomu co jste napsal pane Trizuljaku. Pokud jde o tu "rusofobii", neni to ani tak 'ruso"-fobie jako spis odpor proti vsemu zneuziti t.zv. prava silnejsiho. Taky jsem sveho zpusobu rusofob, ale kdyz tam prevzal vykonnou moc Gorbacev, po jeho akcich jako napr. zabraneni roztrileni lidskeho retezu od Estonska po Litvu, jak navrhovali jestrabi Rude Armady, postupne se vytracela a byl jsem ochoten ji totalne vymazat ze sve pameti. Uznanim nezavislosti byvalych svazovych republik tomu hodne napomohlo. Z Jelcina jsem mel smisene pocity, byl prilis slaby, aby udrzel kremelske jestraby na uzde, tak zacala valka o nezavislost Cecny. Kdyz nastoupil Putin, ne rusofobie, ale odpor proti veskeremu znauziti moci silnejsiho byla nazpet. Casto ho srovnavam s de Gaullem, Ten kdyz nastoupil urad, zurila valka v Alzirsku (srovnatekna s valkou v Cecne), De Gaulle zastavil vsechny vojenske akce a naridil lidove hlasovani o nezavislosti ve vsech francouzkych koloniich. Tim se navzdy zapsal do historie, zato Putin jedna presne naopak, absolutne bez ohledu na lidi prosazuje ruskou imperialni moc, bez ohledu kolik zivotu to stoji, vsude kde muze.

Tedy zaverem, neni to "rusofobie" k cemu mame odpor, je to fobie obecne, proti vsemu expanzivnimu, vnucujicimu nechtene a v pripade Ruska spis Puinofobie nez Rusofobie, pokud v budoucnosti novy vladce Ruska prozri a dovoli to co kdysi de Gaulle, bude po rusofobii. Zdravim.

2 0
možnosti
Foto

Díky všem za návštěvu a omlouvám se, že neodpovídám každému, ale moře dvacet metrů od stolku, kde píšu, je moc velké lákadlo, zajel jsem si na pár dní prodloužit léto... A původně jsem ani nechtěl psát, ale předevčírem nás chytil v Alpách fakt ostrý přívalák, nedaleko dokonce zuřila sněhová bouře a tak po neplánovaném sjezdu z dálnice a zastavení v malém rodinném hotýlku se sešla společnost Českého páru, Rakouských majitelů a Německého páru,který tu zastavil ze stejných důvodů jako my..Bylo to skutečně fajn setkání příjemných lidí a mě poté napadlo, jak by asi vypadalo pár desítek let zpět....

2 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

3 0
možnosti
Foto

Proč bychom měli Sověty nenávidět, když a pokud svým vstupem zabránili v r. 1968 občanské válce, jak pravil Gustav Husák v r. 1969?

1 4
možnosti

Skutečná fronta nevede mezi jednotlivými národy, ale mezi domorodci na jedné straně a migranty/kolonizátory na druhé straně. Kdo zůstává doma nebo přichází jen na návštěvu jako turista nebo student a tak podobně, s tím je možno mít přátelské vztahy. Ale kdo se snaží vměšovat do cizích záležitostí, tam je namístě dát najevo nepřátelství.

1 0
možnosti
JV

Perfektně zúčtovánoR^[>-]EU

3 0
možnosti
PN

Velice milé počtení, díkyR^

1 0
možnosti
IM

Hezky jste to napsal, také podepisuji :-). Léta mám v hlavě slovní hříčku, kterou řekl jeden sudetský Němec s hlubokými přátelskými vztahy k Čechům, když byl povolán na frontu do Ruska: Tento národ nemá vůdce, ale svůdce. Je to aplikovatelné na jakýkoliv národ. https://ivamarkova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=610424 Je rozdíl, jestli člověk, který má moc, lidi za něčím vede, nebo svádí... Pěkné dny, FilipeR^

4 0
možnosti
  • Počet článků 640
  • Celková karma 26,61
  • Průměrná čtenost 2160x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik