Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dal jsem vám karmu, ale pocit z článku mám stále ambivalentní.

1 0
možnosti
Foto

Pokud s devíti z deseti uděláte negativní zkušenost, lze dělat závěry.

1 0
možnosti

"Nenechají se prý zastrašit ministrem vnitra Salvinim a poplují do nejbližšího bezpečného přístavu."

O.k. pak po vylodění okamžitě do basy. Lodě zabavit a ty nemakačenka pakovat zpátky.

Bohužel, to se ale díky totální neschopnosti EU ale nestane.

1 1
možnosti

Pane Polický, Vám ta ostuda níže fakt nestačila že se musíte ztrapňovat dál?

0 0
možnosti

Wikipedia: Během roku 2018 nelegálně překročilo hranice Evropské unie 150 tisíc migrantů.[178] Počet příchozích do Španělska se zdvojnásobil na zhruba 57 tisíc. Itálie zaznamenala nejnižší počet příchodů od roku 2012- zhruba 23 tisíc. Při pokusu dostat se přes Středozemní moře ze severní Afriky do Evropy zahynulo celkem 2262 migrantů.[179]

1 0
možnosti

Skutečnost: Do Evropy doputovalo díky přesně naplánovanému a řízenému systému převaděčů a mafii v období 2015-2017 až 2 miliony nelegálních migrantů vydávajících se za uprchlíky.

3 0
možnosti

Wikipedia: V Itálii zůstává na 500 000 nelegálních imigrantů, kterým byla zamítnuta žádost o azyl, nebo jim vypršelo vízum. Jenom v roce 2017 vyčlenila Itálie na uprchlíky 4,2 miliardy eur (106,4 mld. korun).[13] Podle italského deníku Il Corriere della Sera, „až polovinu trestných činů páchají cizinci, zatímco jejich počet dosahuje devíti procent obyvatelstva země“.[197]

2 0
možnosti

A to nezapomínejme, že do těch devíti procent jsou zahrnuti všichni cizinci, tudíž i z takových zemí, jejichž občané z tohoto hlediska zas až tak moc nad etnickými Italy nevyčnívají.

To znamená, že kdybychom to zúžili na to, co si představujeme pod pojmem migranti, byl by ten nepoměr ještě markantnější.

1 0
možnosti

Uprchlíci se hrnou do Evropy jako do bohaté země, ale zejména proto, že vědí, že soc.podpora zde je na velké úrovni, aniž by vlastně museli něco dělat, nemluvě o všemožných výhodách typu - jazykové kurzy zdarma, zdarma studium atd. Ale docela mě překvapilo, když se mě jeden indický inženýr ptal na internetu, zda existuje v ČR podpora v nezaměstnanosti a starobní důchody. Nějaká Češka na FB po něm chtěla, aby jí poslal peníze - že se má špatně a hladoví i s dětmi: když jsem se podíval na její profil, jásavě tam psala, že si před několika měsíci pronajala rodinný domek - odhaduju, že jí stál minimálně+ 20 000 měsíčně.

3 1
možnosti

Ostrov Lampedusa byl vzdy prvotni cil africkych utecencu. Dokonce kvuli tomu mela uz v sedesatych letech Italie smlouvu s Lybii o jejcich mnozstvi za rok. Po odstraneni Muammara Gaddafiho, to ovsem a take diky obcanske valce tam zdivocelo. Ta letosni cisla jsou podobna tem tak deset let starym. Ovsem tenkrat toho nebyly jako dnes plne noviny.

1 1
možnosti

Takže se tyto podvody dějí ve velkém už celou řadu let.

1 0
možnosti

Jaká pomoc? Evropa a USA pomáhají Africe tři čtvrtě století. S jediným výsledkem: Afričané nabyli dojmu, že na to, aby byli živeni bílými, mají nárok.

16 1
možnosti

Razantně, ale velmi přesně řečeno.

1 0
možnosti
Foto

A oddalují to rozumné řešení ty lodě nebo politici jako Salvini, kteří díky svým preferencím popírají mezinárodní zákony?

Je větší problém to přijímaní uprchlíků (migrantů), které tady bylo odjakživa a probíhalo obousměrně nebo to, že se na tom tématu zviditelňují některí politici?

Evropa se "pyšní" svými křesťanskými kořeny, ale právě jejich součástí je pomoc bližním.

Nelze v Evropě zachovat svobodu a emokraii a zároveň zabránit migraci zejména ne když Evropa nemá dostatek vlastních pracovních sil a původní populace nemá zájem o to mít dost dětí.

Celá ta situace je jen politickomedialní humbuk. N jednu stranu se u nás "bojuje" proti běžencům a na druhé straně se snažíme přilákat ahraniční pracovníky. Jinými slovy musllm ze Syrie či afghanistánu vadí protože muslimové všichni,...., ale muslim z Mongolska či Kazachstánu je žádaný pracovník. Chudák z Afriky co utíká před neštěstím (třeba i jen před chidobou a nevzdělaností) vadí, ale stejný chudák od jinud je lákaný aby k nám šl dělat podřadné práce,....

Řešením není restrikce, ale vzdělávání v zemích odkud přichází, zlepšování jejich životních podmínek a především je řešením nevolit lidi jako Zeman, Okamura co rozeštvávají společnost,

Řešením není uzavřít se před světem ale naučit se spolu na zemi žít.

0 15
možnosti

Vážený pane Polický, Vy si myslíte, že tito běženci jdou do Evropy pracovat ???? To snad nemůžete myslet vážně. Ve svém příspěvku jste podotkl, že se snažíme přilákat zahraniční pracovníky . To máte pravdu - pracovníky ano ale ne to, co nám sem vozí lodě s Afriky. Ti dělat nikdy nebudou - mají jenom natažené ruce pro všemožné dávky. Chtějí, aby se o ně Evropa postarala.

10 1
možnosti

Vždyť se u Itálie nic zvláštního neděje, jenom je okurková sezona.

1 1
možnosti

Jestli to, co se děje u Itálie, jsou okurky, tak to já bych raději dal přednost rajčatům.

2 1
možnosti
  • Počet článků 641
  • Celková karma 26,40
  • Průměrná čtenost 2157x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik