Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pominu, že 7 měsíců je rozhodně víc, než "necelý půlrok".

Tak on byl vypraven "speciální zapečetěný vlak s ruskými revolucionáři?" - kolik bylo těch revolucionářů? Víte to, pane autore?

S Leninem jelo cca 30 lidí (je známý celý seznam) a jen 5 z nich byli revolucionáři (tedy bolševici), zbytek byli navrátilci a švýcarští socialisté. Jen průměrně myslící člověk se dovtípí, že na přepravu 30 osob stačí jeden vagon. Kdo tedy jel v těch ostatních vagónech - víme, že jich bylo nejméně 8 (viz i velmi ceněný film o této události). A jak se asi tak pečetí celý vlak? Nebo opravdu stačí jen tak plácnout nesmysl a je z toho najednou pravda? Pro nemyslící zřejmě ano. On dokonce nebyl zapečetěný ani ten slavný vagón, ostraha přece musela mít volný výstup ven. Obyčejná pravda je zřejmě nudná, proto se ozdobí rádoby senzací - vagón byl zapečetěn. A pro milióny ovcí je to pravda na věky věkův. Pravda je přitom prostá: Lenin odjel normálním spojem, pouze si vymínil exterioritu - do jeho vagonu nikdo nesměl, i ostraha měla spoustu omezení. Takže jeho vagon byl pouze připojen k normálními spoji.

K tomu ještě dodatek, také mainstreamem tvrdě ignorovaný. Nebyl to jen Lenin, komu Němci umožnili průjezd do Ruska. Podobným způsobem přepravili i ostatní ruské socialistické vůdce (Martov, Axelrod, Černov - a ti byli tehdy mnohem významnějšími personami). Jestlipak je zasvěcený, pane autore znáte?

Vytvářet dojem, že Němci převezli jen Lenina je úmyslné zavádění, ne-li přímo lež.

A ještě něco: Rusko nemělo tehdy 60 milionů lidí, nýbrž 140 milionů. A pokud dle Vás 100 milonů zahynulo zásluhou bolševiků a 20 milionů jich zahynulo ve II. světové válce, tak kolik Rusů vlastně zůstalo?

Takže, jen tak dále, pane "historiku", vidíte, jak je pan Trizuljak z Vašich nesmyslů nadšený!

2 0
možnosti
Foto

Hodně jste mě nachytal na švestkách pane Petřík. Samosebou v Carském Rusku žilo cca 60 milionů Rusů a 110 dalších národnostní . Já se při psaní skutečně špatně podíval. Historik nejsem, jak píšu dole, jsou to kalendária k příležitostem spojeným s určitými daty. 80 milionů lidí je věru víc než statistická chyba , na podstatě věci to ovšem nic nemění. Přesto Vám plus dávám, protože ať si o Vaší omáčce kolem můžu myslet cokoli, ze spousty přečtení jste si té chyby všiml.

0 0
možnosti

J50o73s85e73f 61P24o55t17r

7. 11. 2018 17:07

Solženicyn ve své knize "Souostroví Gulag" uvádí číslo obětí v Rusku na 55 milionů.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, nejde jen o Rusko. Díky za nakouknutí a komentář.

0 0
možnosti

To by ma zaujímalo ako autor prišiel k tomu číslu 100 miliónov. Tuším sa zase jedná o experta, ktorý započítal aj obete vojny vo Vietname a kultúrnej revolúcie v Číne.

0 1
možnosti
Foto

Dobrý den, a oběti kulturní revoluce nejsou oběti komunismu? Díky za loment a návštěvu....

4 0
možnosti
Foto

A vše to platili Němci.

1 0
možnosti

I manzel Bozeny Nemcove?

2 0
možnosti

A nejela vlastne uz tim vlakem do Curychu?

1 0
možnosti
Foto

Koukám, že jdete ke kořenům... díky za návštěvu :)

0 0
možnosti
Foto

Ale bez VŘSR by nebylo ČSR. A dodnes by třeba existovaly koloniální říše. A dnes by nehostila planeta pět miliard lidí. Ledy se zkrátka hnuly.

0 10
možnosti
Foto

Takže za vše vlastně může možná už císař Vilém, či tak;-)

2 0
možnosti

„Soudruhu generále, povel na zahájení Velké říjnové revoluce vydal přece soudruh Lenin, který tak zmátl politicky zatuchlý carský režim, protože ten povel místo v říjnu vydal až začátkem listopadu...“ :-)

Jinak za článek R^R^

8 0
možnosti
Foto

Jo, plno veselých hlášek ke smutným věcem měl ten film, díky :)

1 0
možnosti

D38a30v68i56d 91V50l56k

7. 11. 2018 9:26

Super blog FilipeR^

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS