Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V blogu ani v odkazovaném článku jsem jaksi neobjevil žádný argument, který by podporoval tento neumělý pokus o další dehonestaci našeho prezidenta. On totiž neřekl nic co by nebyla pravda. Zdánlivý rozdíl oproti číslům představitelky organizace ROMEA spočívá v jejích nadsazených celkových údajích. Já sice celý život bydlím v rasově poměrně čistém čtyřicetitisícovém městě, kde našich 200-300 domestikovaných cikánů bylo vždy zvyklých pracovat (i po roce 1989), ale do loňska jsem 10 let v pracovních dnech pobýval v Kadani a tam to vypadá úplně jinak. Není to žádná vyloučená lokalita jako třeba na Mostecku nebo na Ostravsku, ovšem spolubčanů jak se posledních asi 40 letech moderně říká romské národnosti tam měli možná až 25% z celkově 18.000 lidí. Pracovní aktivita cikánů se určitě blížila těm prezidentovým 10%, ačkoliv v okolí tohoto městečka je několik elektráren, dolů a průmyslových zón, pracovních příležitostí poměrně dost. Ale dluh našeho státu, který s tím nic nedělal od Masaryka, přes bolševiky až dodnes, je zejména v tlaku na vzdělání, i kdyby se tak mělo dít tzv. pozitivní diskriminací pomocí např. sociálních dávek. Já proti cikánům absolutně nic nemám, neměl jsem s nimi sebemenší problém, jen věci nazývám pravými jmény, stejně jako prezident. Uvedené, možná zpočátku nepopulární opatření, by jim dost pomohlo.

Jen pro pořádech uvádím, že mám doma všechna Pravidla českého pravopisu od mých školních let dodnes a do roku 1994 se tam slovo Rom nevyskytovalo.

Prezidenta Zemana nijak zvlášť nežeru, ale ani mi nevadí. Byla to jediná možná volba z nabídky kandidátů. Vzhledem ke chvályhodnému hájení zájmů naší republiky na západ i na východ ho považuji za třetího nejlepšího prezidenta, za Masarykem a Klausem, a kvituji jeho velký nadhled proti trapné loutce jménem Václav Havel.

Autor blogu má pod vlivem manipulativního spin doctoringu zjevně a priori problém s vnímáním počinů našeho prezidenta, ale příště by si měl najít nějaký relevantní důvod!

5 4
možnosti
Foto

Díky za obsáhlý koment, v podstatě je vidět jak rozdílné jsou naše světy a za pravdu nám dá až budoucnost, v tom kdo je manipulant s lidskými pudy i v tom, koho bude historie z našich prezidentů hodnotit a jak.

3 0
možnosti
AS

A40l12e11š 72S23z34a34b40ó

6. 10. 2018 0:36

zdravím, tak si to tak neberte a zkuste trochu zapřemýšlet proč tomu tak je

dám Vám takovou malou nápovědu:

dřívější kavárníci: J.K. Tyl, Antonín Dvořák, Karel Čapek i jeho bratr Josef, Jaroslav Seifert a Vítězslav Nezval nebo Jan Zrzavý, Franz Kafka, Pavel Eisner či Adolf Loos, S. K. Neumann, Jaroslav Seifert, Vladislav Vančura, Vítězslav Nezval či Voskovec s Werichem, Mikoláš Aleš, Josef Gočár, Josef Lada, Fráňa Šrámek, Viktor Dyk, František Hrubín, Jan Masaryk

Kavárny jim sloužili jako centra umění, kultury či politických debat a diskusí. Mnohde se zrodilo mnoho myšlenek a nejedna politická idea.Nikdy se ale neostýchali zajít i do té hospody.

dnešní kavárníci: Kalousek, Halík, Herman, Pospíšil, Bělobrádek,Drahoš, Dyk, Banga, Novotný, Štěpánová, Pazderková, Klus atd. atd.

Dnešní politická rádoby pražská kavárna se ale od lidí zcela oddělila a působí jen a jen elitářsky a z jejich skutků a činů je vidět spíše prospěchářství.

Chybou dnešní kavárny není nějaký Zeman ale její kvalita a odtrženost od reality a života běžných lidí.

Přeji hezký víkend.

6 3
možnosti
Foto

Dobrý den, trošku tam mícháte hrušky s jablíčky, trošku v té nereflexi běžného života máte pravdu. Ale on jej nereflektuje ani pan prezident, jen to umí líbivěji prodat...

1 1
možnosti
Foto

On je chorý. Tím je vše vysvětleno. R^

4 5
možnosti
JS

Zvážila bych možnost, že politici včetně prezidenta, jsou zbyteční.

Do jednoho ;)

1 2
možnosti
Foto

Takovou váhu u nás nikdo nemá Jani :)

1 1
možnosti
LC

Tak připisuji do seznamu rasista.

BTW, ten epitaf, co si Zeman vymyslel na náhrobek, ten sedí.

0 1
možnosti
Foto

Ale kdeže. Bude tam mít :,,Skvěle jsem se bavil. Díky. Váš M.Z.";-)

3 0
možnosti
VV

Jsem si jist, ze historici po pravu postavi soucasneho hradniho pane vedle velikanu jako byli Klement Gottwald, Antonin Zapotocky, Antonin Novotny ci Gustav Husak a Vaclav Klaus.

7 3
možnosti
SB

Jsem přesvědčen, že historie jednou bude pana prezidenta Zemana hodnotit mnohem lépe než vy.

Já jsem ho volil za prezidenta třikrát: v obou druhých kolech a v prvním kole i letos.

A jsem rád,m že jsem to udělal.

8 4
možnosti
Foto

Každý dle svého vkusu, díky za návštěvu....

1 1
možnosti
Foto

Jelikož k volbám chodí lidé, politika se musí dělat pro lidi. Pokud tzv kavárna jde převážně proti většinovému názoru a je zastupována lidmi jako Kalousek či Janda z Evropských hodnot, pak je prakticky bez šancí na úspěch.

9 1
možnosti
Foto

Víceméně se shodneme, řešil jsem "naše průsery" již dřív, ne populismus za každou cenu, ale trochu zatraktivnit je třeba , chceme li cokoli prosadit. Děkuji za komentář.

0 0
možnosti
MB

Směle tvrdím, že běžný občan prezidenta nepozřebuje - Potřebuje zákony k žití a živnostnění. Pak jistě - k naplnění ústavního pořádku, hlava státu. S Milošem se mi daří soužít - protože jej neberu vážně, nejde to. Proto ani do něj "nekopu", pouze beru na vědomí - co zase vyvedl. Věřím, že jednou přijde doba jeho seriozního hodnocení. Ze strany lékařů - popis procesů proměn člověka a historiků. Dovedu si představit jeho zájem zapsat se "Do národa". U mne plus má! Hrad a Lány jsou komplexem rozsáhlým i starobylým. Někdo tam tedy topí, větrá. Důležité zejména nyní v nočních chladech! Kdo to vyvětrá následně nevím. TGM by se zřejmě nestačil divit ! ... :-)

0 2
možnosti
Foto

Děkuji za názor i návštěvu....

1 0
možnosti
Foto

Můžeme někoho pokládat za Roma, pokud se při sčítání lidu nepřihlásí k romské národnosti?

4 0
možnosti
Foto

Pokud budu chtít být důsledný ve smyslu Vaší logiky, pak mezi těmi , kdo se v tom sčítání k národnosti hlásí pracuje určitě mnohem víc procent než deset, každopádně díky za nahlédnutí a pěkný večer....

0 0
možnosti
  • Počet článků 643
  • Celková karma 25,74
  • Průměrná čtenost 2150x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik